REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Žilvinas Šilgalis (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje seniūnas Žilvinas Šilgalis neigia spaudęs sostinės merą Remigijų Šimašių dėl Jono Basanavičiaus paminklo statybos planų.

6

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje seniūnas Žilvinas Šilgalis neigia spaudęs sostinės merą Remigijų Šimašių dėl Jono Basanavičiaus paminklo statybos planų.

REKLAMA

„Pirmiausiai, galiu pasakyti ties tuo klausimu labai trumpai – vagie, kepurė dega“, – portalui tv3.lt sakė Ž. Šilgalis, paklaustas kaip vertina Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus pareiškimus, kad jis dėl J. Basanavičiaus paminklo statybos vietos pasirinkimo patyrė spaudimą iš Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos.

Pasak Ž. Šilgalio diskusija dėl to, kur reikėtų statyti J. Basanavičiaus paminklą vyko jau seniai ir Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovai palaikė Kultūros ministerijos poziciją, kad tautos patriarcho paminklas turėtų stovėti ne šalia Nacionalinės filharmonijos, K. Sirvydo skvere, sostinės senamiestyje.

„Mes visą laiką Kultūros ministerijos poziciją palaikėme, šios pozicijos nuosekliai laikėmės ir tik tiek. Ir šita diskusija prasidėjo nuo Kultūros ministerijos. Po to vyko ne vienas svarstymas, paskui buvo sudaryta komisija savivaldybėje, kuri nusprendė, kad (paminklą J. Basanavičiui reikia statyti – tv3.lt) prie filharmonijos, tada tarybos dauguma nusprendė, kad prie filharmonijos.

REKLAMA
REKLAMA

Tas laikotarpis buvo pakankamai didelis, nes tikrai buvo momentas, ką čia dabar pasakoja E. Masiulis ir R. Šimašius, kada kažkokiomis aplinkybėmis kažkodėl klausimas buvo išimtas iš darbotvarkės. Tai, matyt, mero kažkas buvo paprašęs, o kad jis dabar suka uodegą, tai yra akivaizdu“, – kalbėjo Ž. Šilgalis.

REKLAMA

„Mes esame visi tarybos nariai, atstovaujantys vilniečių interesus, ir mes kiekvienas turime teisę į savo nuomonę, ir taryboje daugeliu klausimų yra skirtingos nuomonės ir skirtingos diskusijos.

Kokiu būdu, pavyzdžiui, opozicijos frakcijos atstovas ar aš, opozicinės frakcijos seniūnas, galėčiau padaryti merui spaudimą? Aš galiu sakyti savo nuomonę, galiu pritarti mero pozicijai, galiu nepritarti ir viskas. Tai lygiai tokia pati diskusija buvo ir čia. Mes niekada nepritarėme paminklui prie filharmonijos“, – aiškino pašnekovas.

Koncernas „MG Baltic“ buvo pareiškęs, kad mecenuos paminklo J.Basanavičiui statybas Vilniuje. Koncernas rėmė Nacionalinio muziejaus siūlytą paminklo projektą, kurį siūlyta statyti K.Sirvydo skvere sostinės senamiestyje.

REKLAMA
REKLAMA

Ž. Šilgalis tikino, kad Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) pozicijai dėl J. Basanavičiaus paminklo „MG Baltic“ koncernas jokios įtakos neturėjo.

„Aš su „MG Baltic“ koncerno vadovais niekada nesu susitikęs nei kaip Seimo narys, nei kaip tarybos narys, kur jau antrą kadenciją esu. Nesu bendravęs niekur, jokia forma, jokiais klausimais“, – patikino Ž. Šilgalis.

Užsiminė apie spaudimą

R. Šimašius penktadienį pranešė, jog yra apklausiamas politinės korupcijos byloje, kurioje kyšininkavimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis.

Vilniaus meras teigė, kad E. Masiulis dėl J. Basanavičiaus paminklo vietos klausimo jo esą niekada nespaudė. Vis dėlto, R. Šimašius užsiminė apie kitų asmenų spaudimą šiuo klausimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu kas bandė spausti paskutiniu metu, tai, taip. Keista buvo, kad dėl Basanavičiaus paminklo buvo vienas iš kokių 3-4-5 atvejų, kai kas nors bandė labai primygtinai įtikinėti ir galbūt net spausti, bet tai buvo toli gražu kiti asmenys. Tai, šiuo atveju, dvi frakcijos savivaldybėje iš visų asmenų – „Tvarkos ir teisingumas“ bei Laisvės sąjungos frakcija“, – kalbėjo Liberalų sąjūdžio lyderis.

Teisėsauga įtaria, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

Žiniasklaidoje skelbta, kad tarp klausimų, dėl kurių R.Kurlianskis galėjo duoti kyšį, buvo liberalų įtaka sostinėje parenkant vietą J.Basanavičiaus paminklui Vilniuje.

E.Masiulis šią savaitę pareiškė, kad iš R.Kurlianskio ėmė ne kyšį, o pasiskolino 90 tūkst. eurų investicijoms į nekilnojamojo turto projektus. Pats R.Kurlianskis parodymų teisėsaugai nėra davęs.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų