REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanijos šiaurės vakaruose Galisijos regione keturi žmonės žuvo, o 47 sužeistieji buvo nugabenti į ligoninę penktadienį nuo bėgių nulėkus traukiniui, pranešė pareigūnai.

Ispanijos šiaurės vakaruose Galisijos regione keturi žmonės žuvo, o 47 sužeistieji buvo nugabenti į ligoninę penktadienį nuo bėgių nulėkus traukiniui, pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galisijos regiono valdžia informavo, kad nelaimė įvyko 9 val. 30 min. vietos (10 val. 30 min. Lietuvos) laiku netoli Porinjo miestelio, apie 450 km į šiaurės vakarus nutolusio nuo Madrido. Į įvykio vietą atskubėjo greitosios pagalbos automobiliai ir sraigtasparniai.

REKLAMA

Televizijos reportaže matėsi vienas ant šono nuvirtęs vagonas, o traukinio priekis buvo smarkiai sulаmdytas.

Į avarijos vietą nuskubėjo greitosios pagalbos automobiliai ir sraigtasparniai.

Ispanijos geležinkelių bendrovė „Adif“, atsakinga už tą liniją, nurodė, kad avarija įvyko apie 9 val. 30 min. vietos (10 val. 30 min. Lietuvos) laiku, traukiniui nepasiekus Porinjo stoties.

„Šis kelias labai tiesus“, – pabrėžė bendrovės atstovė.

Vietos dienraščio „La Voz de Galicia“ paskelbtose nuotraukose matosi medikai, teikiantys pagalbą keleiviams stoties platformoje.

REKLAMA
REKLAMA

Įvykio liudininkas Ramonas Gonzalezas sakė Ispanijos televizijai, kad pasigirdo „labai garsus trenksmas“.

„Buvo pilna juodų dūmų, – vyras sakė telefonu. – Bėgiai ten tiesūs ... taigi, tai nėra normalu.“

„Čia esama kažkiek sužeistųjų, bet jų būklė nelabai sunki – sunkiai sužeisti žmonės buvo greitai evakuoti“, – pabrėžė R.Gonzalezas.

Savo pranešime Ispanijos geležinkelių bendrovė „Renfe“ nurodė, kad traukinys priklauso Portugalijai, o jo mašinistas yra tos pačios šalies pilietis. Kompanija pridūrė, kad geležinkeliu, kuriame įvyko avarija, sustabdytas traukinių eismas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vietos žiniasklaida pranešė, kad mašinistas buvo tarp aukų, bet pareigūnai kol kas to nepatvirtino.

Tame pačiame Galisijos regione 2013 metais įvyko viena didžiausia visų laikų geležinkelio katastrofų Ispanijoje. Tąsyk traukiniui nulėkus nuo bėgių posūkyje ir įsirėžus į betoninę sieną Santjago de Kompostelos miesto pakraštyje žuvo apie 80 žmonių, o dar 144 buvo sužeisti.

Nustatyta, kad tas traukinys į posūkį įvažiavo dvigubai didesniu greičiu negu leistina.

Per ikiteisminį tyrimą buvo padaryta išvada, kad avarijos priežastimi tapo mašinisto neatidumas, nes jis tuo metu kalbėjosi telefonu su traukinio konduktoriumi.

Mašinistui buvo pateikti kaltinimai dėl netyčinio nužudymo, bet jis buvo paleistas už užstatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų