REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuolatinis teroras, atimtas vaikas, fizinis, seksualinis smurtas, užgauliojimai, niekinimas – šį pragarą patyrė vilnietė, iki paskutiniųjų kovojusi dėl savo vaiko. „Noriu, kad žmonės pamatytų, koks kariškis tarnauja mūsų valstybei, kaip vienas žmogus gali visiškai sugriauti kito žmogaus ir net savo vaiko gyvenimą“, – į portalą tv3.lt kreipėsi moteris.

Nuolatinis teroras, atimtas vaikas, fizinis, seksualinis smurtas, užgauliojimai, niekinimas – šį pragarą patyrė vilnietė, iki paskutiniųjų kovojusi dėl savo vaiko. „Noriu, kad žmonės pamatytų, koks kariškis tarnauja mūsų valstybei, kaip vienas žmogus gali visiškai sugriauti kito žmogaus ir net savo vaiko gyvenimą“, – į portalą tv3.lt kreipėsi moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Moters krizių centre nuolat besilankanti ir ten pagalbą gaunantis Kristina (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) tikino, kad gyvenimą su savo vyro įsivaizdavo visai kitaip nei jis susiklostė.

REKLAMA

„Viskas prasidėjo nuo tada, kai aš pastojau. Aš labai norėjau vaikučio, o mano vyras jo nenorėjo. Jis mane nėščią stumdė, vertė darytis bortą, galiausiai paliko mane vieną ir išėjo smagintis su kitomis moterimis“, – pasakojimą pradėjo moteris.

Anot jos, gimus vaikui, tėvas jo auginti nepadėjo todėl moteris, paprašiusi sesers pagalbos, išvyko su vaiku gyventi į Didžiąją Britaniją.

Vyras staiga pateikė nemalonią staigmeną – kreipėsi į teismą, kuris nutarė, kad sūnus turi gyventi Lietuvoje, kartu su tėčiu.

REKLAMA
REKLAMA

Pažadėjo, kad viskas pasikeis

„Jis norėjo bet kokia kaina susigrąžinti mane. Grįžau į Lietuvą su vaikučiu ir jis man prisiekinėjo, kad viskas pasikeis, kai aš pasirašysiu dokumentus, kad vaiko globa atitektų jam. Taip jis norėjo apsidrausti, kad aš nuo jo nepabėgsiu“, – aiškino Kristina.

Vis dėlto, pasak jos, grįžus į Lietuvą vyro teroras ir toliau tęsėsi.

„Vyras mane stumdė prie vaiko, mėtydavo mano daiktus, sakydavo, kad esu kaimo mergaitė ir nieko nežinau, nieko negalėsiu padaryti, aiškino, kad esu tik jo ir niekieno kito. Jis aiškino, kad negaliu niekur mokytis, negaliu dirbti, turiu būti namuose, tvarkyti namus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aš bandydavau priešintis, bet jis rėkdavo ant manęs, atimdavo mano telefoną, kompiuterį. Norėdamas įsitikinti, kad aš neįrašinėju jokių pokalbių, jis mane puldavo, uždarydavo balkone.

Jis mane tiek terorizuodavo, kad aš pradėdavau vemti, o kai pamatydavo, kad vemiu, tada aiškindavo, kad iškvies greitąją pagalbą ir pasakys, jog prisigėriau vaistų, mėginu žudytis ir tada mane uždarys į psichiatrinę ligoninę“, – apie siaubu virtusį gyvenimą su vyru pasakojo Kristina.

Policijos abejingumas

Moteris pasakojo, kad ją terorizavęs vyras ruošė skyrybų dokumentus, siekdamas, kad vaiko globa atitektų jam. Kristina aiškino tikėjusi, jog perkalbės vaiko tėvą.

REKLAMA

„Tuo metu buvau visiškai bejėgė ir viena. Aiškinau, kad vaikas nėra daiktas ir kad negaliu jam atiduoti vaiko. Kai pradėjau priešintis, jis ėmė šaukti, mėtyti iš spintos mano daiktus, aiškinti, kad aš žudausi, kad esu psichiškai nestabilus žmogus. Jis teigė, kad esu jo daiktas ir tik kad jis vienas gali manimi naudotis.

Tada aš palūžusi skambinau savo mamai, prašydama, kad atsiųstų pinigų, jog galėčiau pabėgti. Tą dieną būčiau ėjusi bet kur, tą dieną tikrai norėjau nusižudyti“, – pasakojo moteris.

Kristina atviravo, kad neiškentusi nuolatinio vyro terorizavimo, galiausiai vieną vakarą kreipėsi į policiją, tačiau pareigūnų reakciją ją apstulbino.

REKLAMA

„Atvažiavusi policija rado mane apsiverkusią, aiškinau pareigūnams, kad nežinau, ką daryti, kad bijau net pačios savęs, nežinau, kas bus, kai jie išvažiuos, nes vyras ką tik rėkė ant manęs, ant verkiančio vaiko.

Policija sakė, kad nieko negali padaryti, nebent aš rašyčiau pareiškimą, bet aš bijojau tai padaryti, nes žinojau, kad turėsiu likti namuose. Kur aš eisiu viena su vaiku? Policijos pareigūnai šią situaciją įvertino kaip šeimyninį konfliktą ir tiesiog išvažiavo“, – stebėjosi moteris, pridurdama, kad tą vakarą vyras toliau siautėjo, ją uždarė į balkoną, atėmė mobilų telefoną, taigi ji kitą dieną nutarė pati nuvykti į policijos komisariatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Policijai aiškinau, kad bijau, nes mane vyras stumdo, smurtauja, rėkauja. O jie sako: „nieko negalime daryti, eikite lauk“. Stovėjau su mažu vaiku, verkiau, bet jie man nepadėjo“, – atviravo vilnietė.

Po skyrybų toliau gyveno kartu

Pagalbos nesulaukusi Kristina pasakojo, kad pasirašė skyrybų ir vaiko globos suteikimo vyrui dokumentus.

„Verkiančia širdimi pasirašiau tuos dokumentus. Jis mane nuvežė pas savo advokatę, skaičiau tuos dokumentus, žinojau, kad tai yra man nepalanki sutartis, nes nematysiu vaiko, bet aš tikėjau juo, nes jis sakė, kad pasirašius sutartį, mes gyvensime toliau kaip šeima, kursime viską iš naujo.

REKLAMA

Niekas net neįsitikino, ar aš pasirašiau tą dokumentą savo valia, ar ne savo valia, ar priversta ar ne. Niekas net neklausė, su kuo mano vaikas gyveno anksčiau. Aš auginau vaiką, o tėvas jo nepadėjo prižiūrėti, nedavė nė cento vaikui, nors stengiausi sudaryti sąlygas, kad vaikas matytųsi su tėčiu, parūpindavau skrydžio iš Lietuvos į Angliją bilietus, o jis atskrisdavo, bet vaiko neprižiūrėdavo, nes sakė, kad atvyko atostogoms ir nenori būti aukle“, – atviravo moteris.

Kristina pasakojo, kad dar kartą patikėjusi vyro pažadais, jog po skyrybų gyvenimą jie kurs iš naujo, pasiliko gyventi kartu su savo buvusiu sutuoktiniu. Vis dėlto, moteris neslėpė, jog dar kartą nusivylė, nes vaiko tėvas tapo dar didesniu despotu.

REKLAMA

„Jis neleisdavo man eiti dirbti, bendrauti su tėvais, draugėmis, apsipirkti leisdavo tik tame rajone, kur mes gyvenome“, – apie buvusio sutuoktinio elgesį pasakojo Kristina.

Smurtas vaiko akivaizdoje

Anot Kristinos, jos buvusiam vyrui išvažiavus į komandiruotę Lenkijoje, ji nutarė pasinaudoti proga iš pabėgti iš namų kartu su vaiku. Pasiskolinusi pinigų moteris išsinuomojo butą ir jį persikraustė su savo vaiku.

Iš komandiruotės grįžęs vyras, pasak Kristinos, ją ėmė atakuoti SMS žinutėmis, skambučiais, apkaltino ją vagystėmis, galiausiai, atvykęs pas ją į butą, atsiėmė vaiką ir nuo tada neleisdavo motinai su juo susitikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atvažiavau pasveikinti vaiką su gimtadieniu, bet buvau du kartus išmesta lauk iš namų, jis išmėtė mano daiktus. Jo mama pasikeitė staiga kardinaliai, aiškino, kad turiu atsisakyti vaiko, sakė, kad „nuėmėme nuo galvos tą vaiką, tai džiaukis laisve, o mes jį užauginsime taip, kaip norėsime“. O tą vaiką juk iš tikrųjų prižiūri ne jo tėvas, o močiutė.

Kai išsiprašiau pasimatymo su vaiku ir atvežiau vakare sūnų tėvui, norėjau vaiką užmigdyti, kad jis užmigtų ir nematytų, kaip aš išeinu, bet staiga vaiko tėvas pradėjo mane varyti lauk, ėmė šaukti, stumti mane lauk jėga, aš vos nuo laiptų nenukritau. Grįžau atgal, o vaikas viską matė, ėmė verkti“, – apie vizitus pas savo atžalą pasakojo Kristina.

REKLAMA

Tikisi susigrąžinti vaiką

Šiuo metu atskirai nuo buvusio vyro gyvenanti moteris teigė, kad, nors namie netenka patirti vaiko tėvo teroro, bet ji jaučia, kad yra sekama.

„Naktimis į mano duris kažkas beldžiasi, aš bijau pažiūrėti, kas tai daro. Mane seka. Aš pasišneku su draugėmis ir informacija nuteka iki mano buvusio vyro. Aš nežinau, galbūt pas mane bute įmontuota pasiklausymo įranga, galbūt mano telefono pokalbiai yra pasiklausomi.

Man skambinėja nežinomi numeriai. Einu gatve ir iššoka iš automobilio kažkokie vyrai, šaukdami „panele, gal susipažinkime? Sėsk į automobilį“. Niekados gyvenime man taip nėra buvę“, – nerimavo Kristina.

REKLAMA

Vilnietė atviravo, kad ne kartą patikėjo savo buvusio vyro pažadais, jog jis pasikeis ir jų gyvenimas bus rožėmis klotas, tačiau dabar Kristina nori tik vieno – susigrąžinti savo vaiką.

„Vyras visada turėdavo daug skolų, tai aš jam padėdavau finansiškai. Jis visada lakstė per moteris, bet aš jam daug kartų atleidau, vis tikėdamasi, kad žmogus suaugs, subręs, pasikeis. Kai aš jį pagavau su moterimi, tai jis mane tiesiog jėga nustūmė. Bet pagalvojau, kad tik pastūmė... Nenorėjau lakstyti nuo vieno prie kito žmogaus. Norėjau gyventi, kuri ateitį su vienu žmogumi.

REKLAMA
REKLAMA

Bet dabar viskas baigta. Aš tik noriu, kad vaikas augtų su manimi, nes jau dabar jis yra psichologiškai sutraumuotas – naktimis verkia, cypia, nes jis matė, kaip tėvas smurtauja prieš motiną“, – pasakojo Kristina.

Ji atviravo, kad šiuo metu po košmaru tapusio bendro gyvenimo su savo vaiko tėvu atsigauti bando Vilniaus moterų krizių centre. Tikėdamasi susigrąžinti savo vaiką, Kristina kreipėsi į policiją, vaiko teisių apsaugos kontrolierius.

„Jie visi mane kaltina dėl to, kad aš pasirašiau dokumentus, pagal kuriuos, mano vaiko globa atiteko tėvui. Aiškino man, kad žmonės sumušti, kraujuoti, vos atgaunantys kvapą būna, bet tokių dokumentų nepasirašo.

Bet aš sakiau, kad iš manęs vyras tyčiojosi, terorizavo, žemino, smurtavo, išnaudojo ekonomiškai, fiziškai, seksualiai. Klausiau, ką jie darytų mano vietoje? O jie man atsakė, kad reikia nenuleisti rankų ir kovoti, nes neva nežino, kas aš per žmogus esu. Klausė, ar aš nesu alkoholikė, ar esu psichiškai nestabili... Bet aš nei girtauju, nei valkatauju. Esu motina, mylinti ir nenorinti palikti savo vaiko“, – guodėsi Kristina.

Create free infographics with Venngage

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų