REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
53
Monika Pundziūtė, Erika Astrauskaitė, Domas Česnulevičius

„X Faktoriaus“ komandai pradėjus ieškoti naujų žvaigždžių, metas prisiminti praėjusio sezono narsuolius. Ar išgadinti nervai, ambicijos ir pastangos projekto dainininkams atnešė bent šiek tiek naudos?

53

„X Faktoriaus“ komandai pradėjus ieškoti naujų žvaigždžių, metas prisiminti praėjusio sezono narsuolius. Ar išgadinti nervai, ambicijos ir pastangos projekto dainininkams atnešė bent šiek tiek naudos?

REKLAMA

Trims iš jų – neabejotinai. Šou nugalėtoja Monika Pudziūtė, pažymime, ne tik mėlynai nusidažė plaukus, bet ir nemažai koncertavo, o netrukus ji ruošiasi išleisti ilgai lauktą singlą. Tokį, apie kurį svajotų bet kuris lietuviškos scenos vilkas.

„Labai norėčiau paskelbti tą tikslią datą, tačiau viskas priklauso nuo labai daug žmonių. Džiaugiuosi, kad pajudėjo reikalai su „Sony“ įrašų kompanija. Jau išsirinkome dainą, tereikia ją patobulinti, nuskristi ir įrašyti“, – apie vieną iš projekte laimėtų prizų prakalbo Monika.

Nors kol kas koncertuodama perdainuoja pasaulinius hitus, atlikėja neatmeta galimybės kada nors pademonstruoti ir savo pačios kūrybą: „Kol kas mano dainos slepiasi laiško formos knygelėje“.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu kitas „X Faktoriaus“ talentas, Domas Česnulevičius, visai neseniai surengė pirmąjį savo dainų koncertą, kur sudainavo vos kelis „koverius“. Beje, vieną iš jų atlikti padėjo į sceną netikėtai įsiveržęs Marijonas Mikutavičius.

REKLAMA

„Į „X Faktorių“ ėjau ne kaip eilinis dalyvis, kuris dainuoja tai, kas jam liepiama. Aš jau turėjau savo kūrybos bagažą. Iki šiol negaliu patikėti, kad TV3 eteryje skambėjo mano dainos.

Man labai svarbu, kad žmonės išgirstų mano kūrybą. Tai nėra vien eilėraštukai. Kiekvienas kūrinys atspindi tam tikrą gyvenimo etapą. Aš jas visas parašiau be jokio vargo. Tiesiog prisėdi ir rašai. Lygiai taip pat vyksta ir muzikos kūryba. Groju gitara, praktikuojuosi, kol netikėtai užgroju kažką, ką verta įrašyti“, – atviravo atlikėjas.

Projekte – pažintis su garsiu muzikantu

Pirmojo valandos trukmės pasirodymo metu scenoje Domas stovėjo ne vienas. Jį supo komanda, apie kurią svajojo jau seniai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kad aš prieš metus būčiau pagalvojęs, kur dabar būsiu. Kad taip lengvai bendrausiu, pavyzdžiui, su Jonu Lengvinu – būgnininku, kurį žinojau jau iš anksčiau.

Kažkada labai seniai Marijonas koncertavo Varėnoje. Tuomet stebėjau ne tik jį, bet ir būgnininką. Toks visas išsišiepęs... Nepagalvokite klaidingai, mano širdis priklauso tik moteriškai lyčiai.

Nustėrau, kai „X Faktoriuje“ sudainavęs Billy Idol dainą, sulaukiau jo žinutės – „Žinai, mes panašūs, gal sukuriam bendrą projektą?“

Iš pradžių audėme idėją surengti Billy Idol dainų vakarą, paskui mąstėme apie „Deff Leppard“. Galop aš parodžiau Jonui savo dainas. Jis sako – „Nereikia mums jokių „koverių“, aš tavimi tikiu“. Tuomet pats surinko visą komandą ir pagaliau mes surengėme pirmą mano dainų vakarą“, – džiūgavo tekstų autorius ir atlikėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gausų būrį publikos į „Vasaros terasą“ sutraukęs Domas ir dažnai koncertuojanti Monika – ne vieninteliai sulaukę populiarumo. Po dalyvavimo „X Faktoriuje“ šypsenos nepameta ir energingoji Erika Astrauskaitė.

Nors moteris ne tik siekia karjeros, bet ir dirba vokalo pedagoge, populiarumu pasidžiaugti suspėja.

Koncertavo visą vasarą

„Šie metai – ypatingi. Žmonės prisimena mane. Aišku, laimėtojams ir jaunesniems dalyviams, ko gero, jaučiasi didesnis dėmesys. Visgi mus, vyresnėlius, labiau pamėgo vyresnio amžiaus žmonės. Apie vaikinus aš nekalbu, mergaitės juos visada mylėjo ir mylės.

Tačiau vyresni žmonės tikrai skiria dėmesio – susiranda, kviečia padainuoti į šventes. Tad veiklos nestinga. Be to, jau ketvirtą vasarą iš eilės aš visą sezoną sėkmingai pradirbau Šventojoje“, – atskleidžia atlikėja.

Paminėdama darbą kurorte, omenyje Erika turėjo dainavimą didžiuliame restorane „Vikingas“. Erdvioje jo salėje kiekvieną vasaros vakarą skambėdavo šiltai prikimęs atlikėjos vokalas.

„Lankytojai likdavo patenkinti. Kreipdavosi, klausdavo, kada vėl dainuosiu. Aš labai laiminga. Ši vasara man buvo pati geriausia. Sulaukiau daug dėmesio. Žmonės užsirašo kontaktus, kviečia į savo pačių šventes, į visokius renginius“, – džiaugiasi „X Faktoriaus“ finalistė.

Nosių užriesti nespėjo

Nors visi trys kalbinti atlikėjai džiaugiasi sėkme, garsenybių statuso kratosi. Paklausta, ar jau jaučiasi esanti žvaigždė, Monika sakinį surezgė per sekundę.

„Jaučiuosi tomis akimirkomis, kuomet gatvėje kas nors pamatęs pradeda klykti, šaukti. Šis jausmas geras, to visada norėjau. Tačiau žinau, kad tikra žvaigžde pasijusiu tuomet, kai turėsiu gerą hitą. Tokį, kuris skambės, kai važiuosiu taksi, kai vaikštinėsiu prekybos centre. O dabar aš esu pusiaukelėj“, – atskleidė „X Faktoriaus“ superfinale pirmą vietą iškovojusi dainininkė.

Dalyvavimas projekte visiems finalistams tapo traumplinu į šlovę. Nors nusivylimo kartėlio nepajuto tik laimėtoja Monika, nė vienas iš jų nesigaili nusprendę čia sudalyvauti.

„Džiaugiuosi dėl kiekvienos ten praleistos akimirkos, o labiausiai – dėl sutiktų žmonių. Dalyviai, „TV Manijos“ komanda, teisėjai – džiugu kad ir retkarčiais juos sutikti‘, – atskleidė Domas, kurį vis, kaip pats minėjo, viena akimi stebi su tais pačiais muzikantais koncertuojantis Marijonas Mikutavičius.

Projekto kolegė Erika Domui pritarė visu šimtu procentų – dalyvavimas projekte suteikė ne tik neištrinamų įspūdžių, bet ir puikių naujų pažinčių.

„Dažniau susitinkame su Kaune gyvenančiais dalyviais, tačiau vos pasibaigus projektui į laikinąją sostinę buvo užsukęs ir pats Domas bei „Original Copy“. Pasivaikščiojome senamiesčiu, pasišnekučiavome.

Labai džiaugiuosi, kad teko sutikti šiuos žmones. Dalyvauti projekte buvo vienas šauniausių mano sprendimų. Visada sakau, kad norėčiau ir vėl pakartoti. Tik žinau, kad dalyvaudama antrą kartą tik užsidėčiau sau minusą. Kuriam teisėjui ar žiūrovui būtų įdomu vėl vertinti tą patį dalyvį? Jau sužinojau, kad visai neblogai dainuoju“, – juokiasi Erika ir prasitaria, kad patirtas adrenalinas buvo geriausias jausmas gyvenime.

Dalyvavimas projekte įkrėtė drąsos

Adrenalinas, galimybė pademonstruoti savo vokalinius sugebėjimus ir net kūrybą – tik maža dalis „X Faktoriaus“ suteiktų malonumų. Pavyzdžiui, Monika džiaugiasi išlaisvinusi tikrąją savo asmenybę.

„Į projektą atėjau labai susikausčiusi. Buvau užsidariusi kažkokiam kiaute. O dabar visi aplinkui pastebi, kad išlaisvėjau, tapau tikrąja savimi“, – sako dainininkė, kurios gatvėje šiandien neįmanoma nepastebėti.

Išryškėjęs dainininkės įvaizdis gatvėje patraukia būrius smalsuolių, trokštančių kartu nusifotografuoti. Monika atvira, būti matoma – viena iš daugelio jos užduočių.

„Atlikėjas turi būti ryškus, jį turi įsiminti. Iš tiesų, dainininkas turi mokėti viską: ir surengti puikų pasirodymą, ir kurti dainas, ir iš vidaus paliesti jausmus. Jis privalo turėti kažkokių stebuklingų galių. Tuomet ir bus ryškus. Neužtenka vien mėlynai nusidažyti plaukus.

Kalbant apie mano pasirinkimą tapti mėlynplauke, tą padaryti svajojau dar prieš dalyvavimą projekte. Aš net gi radau senų nuotraukų, kuriose fotošopu esu mėlynai nusidažiusi plaukus. Tai tik įrodo, kad tai buvo mano sena svajonė, kurios išpildymui drąsos radau tik dabar“, – prisipažino „X Faktoriaus“ nugalėtoja.

Atskleidė savo santykių statusą

Monikos paminėtas „stebuklingas galias“ puikiai iliustruoja ne tik ji pati, bet ir nuoširdžiausiu „X Faktoriaus“ dalyviu tituluotas Domas. Jaunas vyras sugebėjo patraukti didžiulio būrio projekto žiūrovių dėmesį. Nepaisant populiarumo, šiandien kalbėdamas apie širdies reikalus atlikėjas visiškai ramus.

„Nenoriu naudotis padėtimi... Ar yra galimybė merginai užkariauti mano širdį? Tikrai nėra. Aš pats noriu būti užkariautoju, – drąsiai rėžė dainininkas ir atskleidė, jog šiuo metu yra vienišas, – Prieš „X Faktorių“ turėjau meilę. Ir gana nemažą“.

Paklaustas, ar su mergina išsiskyrė tapęs projekto žvaigžde, jis atsakė žaibiškai: „Ne, „X Faktorius“ čia tikrai jokios įtakos nepadarė“.

Visgi Domas pritaria, kad meilė reikalinga jam ne tik kaip kūrėjui, bet ir kaip asmenybei.

„Kalbėdamas šia tema visada prisimenu dainą „Stand by me“. Ji – apie amžinąsias vertybes. Šis kūrinys man labai svarbus. Tiesiog... nesvarbu nei kiek tu uždirbi, nei kiek turto turi. Visa tai praranda prasmę, kai neturi žmogaus, su kuriuo norėtųsi viskuo dalintis“, – romantiškai prabilo atlikėjas.

Prabilo apie vaikus

Tuo tarpu tiek Monika, tiek Erika šiandien džiaugiasi romantiškais jausmais. Monika savo vienintelį surado dalyvaudama „X Faktoriuje“, o Erika į jau projektą atėjo pasipuošusi vestuviniu žiedu ir tikino su vyru gyvenanti svajonėje. Net paklausta apie šeimos pagausėjimą Erika nenutilo.

„Beveik visos mano draugės dabar laukiasi. Aš dabar pasikraunu jų nuotaika, džiaugsmu. Pati irgi su vaikais dirbu... Ech, man keistos tos moterys, kurios sako, kad išvis nepagalvoja, jog norėtų vaikų. Dažnai būna – vyras nori, moteris nenori. Kaip taip gali būti? Ką paskui pasenus veikti? Tai aš sakau, kad vaikų tikrai kažkada bus“, – tąkart svarstė dainininkė.

Šiandien paklausta apie atžalas Erika nepasirodė tokia entuziastinga: „Kadangi mano sesuo neseniai pagimdė antrą vaiką, man dar kol kas ir jų užtenka. Be to, su vyru neseniai įsigijome kotedžą, tad norime įsikurti, viską susitvarkyti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų