REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bulvės – neatsiejama daržovė lietuvių namuose, kuri giriama ne tik už skonį, bet ir savybes. Tik svarbu žinoti, kad visiškai nekaltas ingredientas gali tapti mirties priežastimi.

Bulvės – neatsiejama daržovė lietuvių namuose, kuri giriama ne tik už skonį, bet ir savybes. Tik svarbu žinoti, kad visiškai nekaltas ingredientas gali tapti mirties priežastimi.

REKLAMA

Šokiruojanti istorija pasaulį supurtė prieš kelis metus. Aštuonmetė Maria Chelyshave iš Rusijos liko našlaitė, kai dėl rūsyje laikytų bulvių mirė jos visa šeima. Tragiškas įvykis tapo pamoka visam pasauliui, kaip svarbu būti informuotiems.

Viskas nutiko tuomet, kai mergaitės tėtis, profesorius Mikhailas nusileido į rūsį paimti bulvių, tačiau negrįžo. Tuomet patikrinti užtrukusio vyro nusileido mergaitės mama, vėliau brolis.

Namuose su anūke buvusi močiutė iškvietė policijos pareigūnus ir greitąją pagalbą, tačiau neištvėrusi nusileido ir pati. Nė vienas neįsivaizdavo, kad ilgai uždarame rūsyje laikytos bulvės supuvo ir pradėjo skleisti mirtinai nuodingas dujas. Apsinuodijo ir Maria, tačiau po intensyvaus gydymo jai pavyko pasveikti.

REKLAMA
REKLAMA

Bulvėse randami nuodingi junginiai, vadinami glikoalkaloidai. Šiuos toksinus galima rasti ir bulvinių šeimoje, kurie pasireiškia daržovėms pasenus.

Sveikatos specialistai teigia, kad tinkamai paruošus bulves grėsmės gyvybei nėra. Visgi šios medžiagos gali sukelti galvos skausmą, viduriavimą, spazmus, sunkiais atvejais komą ar net mirtį.

Apsinuodijimai įvyksta retai, tačiau medikai vis tiek siūlo nerizikuoti: bulves vartoti šviežias, nelaikyti uždaroje patalpoje, kai šios sugenda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų