REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai Vladimiras Žirinovskis pasigyrė, kad užsakė savo DNR tyrimus, kad įrodytų savo giminystės ryšius su Donaldu Trumpu, rašoma „The Daily Beast“. Šiedu Rusijos ir JAV politikos atstovai yra vis dažniau lyginami. Ir tam yra pagrindo.

Neseniai Vladimiras Žirinovskis pasigyrė, kad užsakė savo DNR tyrimus, kad įrodytų savo giminystės ryšius su Donaldu Trumpu, rašoma „The Daily Beast“. Šiedu Rusijos ir JAV politikos atstovai yra vis dažniau lyginami. Ir tam yra pagrindo.

REKLAMA

„Tikriausiai, panašumas – jų įžūlume, ugningoje retorikoje, stiliaus grubume, tame, kaip pykčio grimasos pakeičia jų veidus,“ – rašoma straipsnyje.

Juos neabejotinai sieja gebėjimas užpildyti auditoriją pykčiu ir gebėjimas keisti pagrindinius savo kalbos motyvus kaip panorėjus. Priklausomai nuo to, ką jam tuo ar kitu momentu reikia pasakyti politinėje arenoje, V. Žirinovskis gali elgtis arba kaip Kremliaus klounas, arba kaip ramus, netgi šaltakraujis opozicijos lyderis.

„The Daily Beast“ žurnalistė Anna Nemcova pastebėjo, kad pokalbio su ja metu politikas pasirinko antrąjį variantą – daug pasakojo apie savo planą kovoti su organizuotu nusikalstamumu Rusijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Donaldas Trumpas – aplinkybių auka

„Organizuota mafija tiesiogiai susijusi su valstybės korupcija, – pareiškė V. Žirinovskis interviu leidiniui. – Todėl mes turime jos atsikratyti, kaip mes pasielgėme Smolenske, kur gubernatorius – mūsų, LDPR partijos narys, o visi jo pavaduotojai iš kitų partijų, ne iš „Vieningoji Rusija“ (valdančioji Rusijos prezidento V. Putino partija).

REKLAMA

Į klausimą, kaip gali V. Žirinovskis nuoširdžiai kovoti su organizuotu nusikalstamumu, jeigu jis tuo pat metu yra Donaldo Trumpo, žiniasklaidoje siejamo su Rusijos mafija, gerbėjas, pašnekovas susimąstė ir atsakė: „Tam yra objektyvus paaiškinimas: jis nieko nežinojo versle, jis buvo užsienietis, kuris ieškojo ryšių, o jie supažindino jį su blogai žmonėmis“.

Kuomet pradedama kalba apie sudėtingus geopolitinius klausimus, V. Žirinovskis mėgsta grasinti Vašingtonui, tačiau, kuomet kalbama apie D. Trumpą, jo antiamerikanizmas dingsta kaip ryto rasa, pažymima leidinyje.

REKLAMA
REKLAMA

D. Trumpas – žmogus, kuris yra kažkuo man artimas, – pareiškė V. Žirinovskis. – jis man patiko nuo pat pirmojo susitikimo Niujorke 2002-aisiais: jis buvo normalus, nebuvo pasipūtęs ar šališkas“.

Politologai – tai broliai dvyniai

Politologas Dmitrijus Oreškinas pažymėjo: „D. Trumpas ir V. Žirinovskis – broliai dvyniai, atstovai naujos populiarios lyderių-nacionalistų bangos, prie kurios priskiriamas V. Putinas, Marin Le Pen ir Viktoras Orbanas, rinkėjų iš vidurinės baltųjų klasės favoritai, tų, kurie anksčiau nesidomėjo politika, o dabar yra „pabudinti“ radikalių ultradešiniųjų“.

D. Trumpas siūlė drausti musulmonams įvažiuoti į JAV ir pastatyti sieną palei JAV-Meksikos sieną. Jo rusiškasis atspindys V. Žirinovskis pasisakė daug agresyviau ir jo retorika buvo dar labiau persmelkta nacionalizmo, primena Anna Nemcova.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2014-aisiais politikas pareiškė, kad amerikiečiai vieną dieną liks be Baltųjų Rūmų. „Vieną dieną amerikiečiai pabus, ir pamatys, kad Baltųjų Rūmų nebėra – sniegas užklos visą Ameriką,“ – tuometinę karingą V. Žirinovskio retoriką prisiminė „The Daily Beast“.

Parlamento rinkimų Rusijoje išvakarėse LDPR populiarumas ir vėl auga. Tačiau jos lyderis mano, kad situacija yra iškreipta: „Mūsų realus populiarumas yra daug didesnis, nes rinkimuose yra klastojami rezultatai, balsai falsifikuojami, pridedami balsavimo biuleteniai, rinkimai veikia tais pačiais korumpuotais metodais“.

Anot autorės, V. Žirinovskis tikisi, kad D. Trumpas nugalėjęs JAV vyksiančiuose prezidento rinkimuose, prisimins, kad Rusijos Dūmoje yra jam „artima siela“. Tačiau DNR tyrimai, sakoma, parodė, kad kraujo ryšio tarp V. Žirinovskio ir D. Trumpo nėra – jie nėra giminaičiai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų