REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
M. Mikutavičius (nuotr. Fotodiena.lt)

Dėl akiplėšiško išlaidavimo, kai Lietuvos kariuomenei buvo perkami kone aštuonis kartus nei įprasta brangesni virtuvės įrankiai įsiplieskęs skandalas turės ilgalaikių pasekmių.

23

Dėl akiplėšiško išlaidavimo, kai Lietuvos kariuomenei buvo perkami kone aštuonis kartus nei įprasta brangesni virtuvės įrankiai įsiplieskęs skandalas turės ilgalaikių pasekmių.

REKLAMA

Tuo įsitikinęs dainininkas ir televizijos laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius, kuris visoje sumaištyje pirmiausia įžvelgė drastiškai kritusį žmonių pasitikėjimą valdininkais.

Nekaltų nėra

„Galvoju, kad „šakučių“ skandale surasti nekaltų – neįmanoma. Nežinau, ar tie žmonės suvokia, bet kai tokie dalykai iškyla į viešumą, tai yra siaubingas smūgis visiems žmonėms, kurie nori tikėti šia valstybe. Nori manyti, kad Lietuva turi galimybę klestėti. Bet...

Psichologiškai, tai yra smūgis į paširdžius. Kartais bandai pateisinti save dėl daugelio dalykų. Pavyzdžiui, kai kalbi su kultūros žmonėmis, kurie amžinai verkia, kad kultūros niekas neremia, tai sakai, chebra, palaukite, valstybė dar pakankamai jauna ir neturi pinigų, kad reikia suprasti ir laukti, bet pasirodo nė velnio“, - tv3.lt teigė M. Mikutavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Dainininkas pridūrė, kad pinigų, pasirodo, yra, tiesiog nesugebama jų teisingai paskirstyti: „Šįkart į viešumą iškilo toks vienas atvejis, o kiek panašių istorijų dar nutylėta? Žmonės suvokia, kad tokie sandoriai vyksta kiekvieną dieną, tada supranta, kad kažkas kažkur permoka net keletą kartų, kažkam tai pasirodė nereikšminga, nes juk ne mano pinigai, o bendras katilas.“

REKLAMA

Portalo tv3.lt pašnekovas apgailestauja, mat neatsakingai švaistomi pinigai galėtų būti panaudojami ten, kur jų labiau reikia. „Prarandame krūvą pinigų, kurie galėtų būti išleisti moksleiviams, naujoms aikštelėms, tiems patiems meno žmonėms“, - pridūrė Marijonas.

Skatina emigraciją

M. Mikutavičius neabejoja, kad tokie skandalingi pavyzdžiai stipriai veikia kiekvieną žmogų: „Paprastas žmogus tikrai turėjo nusivilti politikais. Net neabejoju tuo. Tokiais sprendimais prarandi žmones, kurie ir šiaip yra linkę visą laiką verkti bei pykti, kad politikai yra blogis, kad jie nuolat vagia.

REKLAMA
REKLAMA

Tai tik dar vienas įrodymas, kad pasitikėti politikais negalima, jog reikia emigruoti. Žmonės supranta, kad ši valstybė jiems nepriklauso, jog jie yra svetimi. Ir vien dėl to, kad kažkas susidėlioja reikalus tik sau palankia kryptimi.“

Portalo tv3.lt pašnekovas siūlė nesureikšminti tik „auksinių šakučių“ istorijos. Anot jo, pasitaiko atvejų, kai svarbūs valstybės asmenys perka itin prabangius automobilius, nors galėtų apsiriboti paprastesniais variantais. „Toks valstietiškas mentalitetas, kad turėdamas priėjimą prie bendrų pinigų gali juos taškyti į kairę ir į dešinę. Svarbiausia, kad susikūriau sau šiltą vietelę. Toks požiūris tiesiog varo iš proto. Prieš 15 metų dar galima buvo to laukti, bet šiais laikais tokių dalykų nebeturėtų būti“, - teigė M. Mikutavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netiki E. Masiulo pasiaiškinimais

Dainininkas išsakė nuomonę ir apie kyšininkavimu įtariamą Eligijų Masiulį bei jo po keletą mėnesių užtrukusios tylos pateiktą pasiaiškinimą esą jo namuose rasti 90 tūkst. eurų nebuvo kyšis, o paskola.

„Sunkūs jausmais kalbant apie E. Masiulį. Visą laiką galvojau, kad politikoje jis yra etalonas. Vienas iš tų žmonių, kurie iš tikrųjų turi būti politikoje, nes ten jo vieta. Atrodė toks išlaikytas, santūrus, inteligentiškas, sugebantis apginti pozicijas. Bet šiuo atveju netikiu E. Masiulio pasiteisinimais“, - tvirtino M. Mikutavičius.

Ir čia pat pridūrė, kad gyvenime būna keistų dalykų, bet šiuo atveju – tiesiog liūdna: „Nesuprantu, kodėl tokiais būdais žmogui reikia kurti sau gerbūvį. Juk esi ne šiaip eilinis žmogus, o partijos pirmininkas.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų