REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Donatas Motiejūnas (nuotr. SCANPIX)

Donato Motiejūno apriboto laisvojo agento situacija – viena ilgiausių dabartinėje NBA istorijoje. Žinoma, lietuvis nėra vienintelis, kuris taip ilgai neturi sutarties su klubu, tačiau čia, anot JAV žiniasklaidos, trūksta tam tikrų esminių detalių.

8

Donato Motiejūno apriboto laisvojo agento situacija – viena ilgiausių dabartinėje NBA istorijoje. Žinoma, lietuvis nėra vienintelis, kuris taip ilgai neturi sutarties su klubu, tačiau čia, anot JAV žiniasklaidos, trūksta tam tikrų esminių detalių.

REKLAMA

„Houston Rockets“ puolėjas Donatas Motiejūnas vis dar nežinioje – apriboto laisvojo agento statusą turintis lietuvis turi prieš akis klubo preliminarų pasiūlymą – vieneri metai ir 3,2 mln. JAV dolerių. Ar D-Mo jį pasirašys? Situacija jau gerokai užsitęsė.

2015 metais panašioje situacijoje buvo atsidūręs Tristanas Thompsonas. Kaip ir D-Mo, jis buvo apribotas laisvasis agentas ir derėjosi su „Cleveland Cavaliers“. Klubas jam siūlė 5 metų 80 mln. JAV dolerių sutartį, krepšininkas tikėjosi gauti apie 100 mln. Viskas tęsėsi iki spalio 21 dienos, kai T. Thompsonas galiausiai nusileido padėdamas parašą po penkerių metų 82 mln. JAV dolerių kontraktu.

Atrodo, skirtingai nei T. Thompsono situacijoje, neatrodo kad lietuvis sėdėtų prie derybų stalo su „Houston Rockets“, bent jau ne viešai.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas atejis – „Cavaliers“ ir 2007 metais tuomet dar jauno brazilo Andersono Varejao derybos, kurios tęsėsi iki gruodžio 5 dienos, kol krepšininkas gavo trejų metų 17 mln. dolerių pasiūlymą iš Šarlotės klubo. Klivlando komanda nusprendė iš karto pateikti tokį patį. A. Varejao norėjo gauti apie 10 mln. už sezoną, tačiau bent jau sulaukė susidomėjimo ilgalaike sutartimi iš kitos komandos.

REKLAMA

Neatrodo, kad atsirastų komanda, norinti derėtis su D. Motiejūnu. Tai šią istoriją daro kitokią, nei prieš tai išvardytų krepšininkų. NBA šiuo metu yra septynios komandos, turinčios algų kepurėje erdvės ir galinčios pasikviesti puolėją: „Phoenix Suns“, „Brooklyn Nets“, „Utah Jazz“, „Minnesota Timbervolwes“, „Indiana Pacers“, „Denver Nuggets“ ir „Philadelphia 76ers“.

Tos ekipos arba patenkintos esamais aukštaūgiais ir nesirengia kažkuo stiprintis arba linkusios likusią algų kepurės dalį panaudoti žaidėjams, kurie būdami 25 metų neturėjo tokių rimtų bėdų kaip nugaros operacija.

REKLAMA
REKLAMA

Neabejojama, kad apribotojo laisvo agento situacija leidžia organizacijai manipuliuoti žaidėjo ateitimi. D. Motiejūnas neturi jokių pasiūlymų iš kitų komandų, „Rockets“ pasirašė kontraktus su puolėjais Ryanu Andersonu ir Nene Hilario tarpsezoniu – visos kortos Hjustono ekipos rankose.

Panašu, kad D-Mo siekia užsitikrinti savo ateitį laukdamas ilgesnės nei vienerių metų sutarties su klubu. Tačiau pastarasis, matydamas didžiulį lietuvio potencialą ir universalumą, nepamiršta apie jo nugaros traumą ir jos padarinius.

Galbūt viena iš išeičių D. Motiejūnui – pažaisti vienerius metus ir įrodyti „Rockets“ bei visai NBA lyga, kad yra sveikas ir aikštėje sunkiai sulaikomas. O tuomet išnaudoti apriboto laisvojo agento situaciją savo naudai ir pasirašyti atitinkamo dydžio kontraktą.

Kitas žingsnis lietuvio sagoje bus spalio 1 diena, kai komandų preliminarūs pasiūlymai arba baigia galioti arba pratęsiami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų