REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai tuometinis Liberalų Sąjūdžio partijos vedlys Eligijus Masiulis buvo sučiuptas su didžiule pinigų suma, gauta iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio, visa Lietuva laukė paaiškinimų, kas atsitiko. Negi būsimasis premjeras yra toks pat kyšininkas, kaip visi?

Kai tuometinis Liberalų Sąjūdžio partijos vedlys Eligijus Masiulis buvo sučiuptas su didžiule pinigų suma, gauta iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio, visa Lietuva laukė paaiškinimų, kas atsitiko. Negi būsimasis premjeras yra toks pat kyšininkas, kaip visi?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepraėjo nė keturi mėnesiai ir pagaliau sulaukėme paaiškinimų, kaip pas buvusį vieną sėkmingiausių ir perspektyviausių Lietuvos politikų atsirado 90 tūkstančių eurų grynaisiais.

REKLAMA

Pasiteisinimai sukėlė dar daugiau klausimų

Tiems, kas dar negirdėjo trumpai priminsiu, kad E. Masiulis viešai pareiškė, esą jis tuos pinigus „pasiskolino“ iš itin daug interesų teisme turinčio verslo magnato ir susikišęs į tauraus gėrimo dėžutę ir pasidėjo automobilyje.

Tiesa, politikas dievagojosi, kad jis pasirašė sutartį su R. Kurlianskiu ir pažadėjo per metus tuos pinigus grąžinti. Tik lyg tyčia atsitiktinumas – šios sutarties per kratą nerado STT agentai. E. Masiulis tikina, kad sutartis tikra, tik notariškai nepatvirtinta dėl to, kad jie su „MG Baltic“ viceprezidentu vienas kitu labai pasitiki.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tokie pasiteisinimai sukelia tik dar daugiau klausimų, o bent kiek išmanančiam paskolų pasaulį, tampa aišku, kad kažkas šioje istorijoje „kvepia“ negerai ir greičiausiai pats E. Masiulis.

Stebuklingi skaičiukai viską verčia niekais

E. Masiulis turėjo visus keturis mėnesius su advokatais pasiruošti tinkamai gynybai, apgalvoti kiekvieną detalę ir tada jau atremti tiek prokurorų, tiek žurnalistų klausimus.

Tačiau vienas skaičiukas visą E. Masiulio istoriją verčia niekais, o jis pro ausis prasprūdo daugeliui. Buvęs liberalas tvirtina, kad jis „pasiskolino“ 90 tūkstančių eurų buto pirkimui už 3 procentų palūkanas, nes SEB bankas esą jam pasiūlė nepalankias sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Va čia ir prasideda įdomumas. Pasirodo SEB bankas pastaruoju metu išduoda paskolas būstams įsigyti už 1,75 proc. maržą, o palūkanos dabar gi nulinės. Kiti bankai taip pat panašiai. Ir tai tik pradžia. Didesnes pajamas gaunančiam ir įsiskolinimų neturinčiam žmogui marža su palūkanomis dažniausiai būna mažesnė. Tiesa, E. Masiulis jau turi pasiskolinęs pinigų būstui. Tačiau nuo to, palūkanos neauga, tiesiog reikia daugiau turėti savo sukauptų lėšų.

Tad kyla natūralus klausimas, daužantis į šipulius visą E. Masiulio gynybą – kam skolintis iš R. Kurlianskio 90 tūkst. eurų už 3 proc. palūkanas ir pažadėti sumą grąžinti po metų, jei gali skolintis iš banko pigiau ir atiduoti per dvejus ar keliolika metų?

REKLAMA

E. Masiulio teiginiai atrodo sunkiai logiškai suvokiami, tačiau gal ir nereikia ieškoti logikos pasiaiškinimuose, kurie atrodo sugalvoti tik tam, kad daugelio anksčiau mylimas politikas nesėstų į kalėjimą.

Neįtikėtinai sėkmingas verslas

Dar viena E. Masiulio istorijos dalis priverčia nusišypsoti net pačius sėkmingiausius pajūrio verslininkus. Politikas teigia per metus grąžinsiantis net 90 tūkst. eurų. Ir tikina, kad tą padarys ne iš Seimo nario algos.

Suprantama, kambarių nuoma Nidoje – geras verslas. Tačiau skaičiai kalba patys už save. Vieno kambario ar buto nuoma Nidoje 50-80 eurų už parą. Tad jei kambarys ir būtų užimtas kiaurus metus, gautum tik 18 – 30 tūkstančių eurų.

REKLAMA

Parlamentaras tikina, kad jis už „pasiskolintus“ pinigus neva žadėjo pirkti pastatą su keliais kambariais ir taip gautų įspūdingą pelną, tačiau tie patys pajūrio verslininkai tvirtina, kad tokių sumų niekas negauna, tad kaip tą padarys E. Masiulis – neaišku.

Tad atrodo viešas E. Masiulio pasiaiškinimas tautai sukėlė tik dar daugiau klausimų ir didesnius įtarimus. Tad liberalams per rinkimus klius tik dar skaudžiau. Jei jau tik toks pasiteisinimas, galėjo ir patylėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų