REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Danija ketina įsigyti duomenis, nutekintus iš vienos Panamos teisinių paslaugų įmonės, kuri padėjo klientams steigti ofšorines įmones ir vengti mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA

 

Danijos muitų ir mokesčių administracija vasarą gavo anonimišką pasiūlymą įsigyti tam tikrus vadinamųjų „Panamos popierių“ duomenis, kurie gali būti susiję su beveik 600 žmonių, trečiadienį pareiškė šalies mokesčių ministras Karstenas Lauritzenas.

REKLAMA

„Privalome panaudoti būtinas priemones, kad galėtume pagauti mokesčių vengėjus, slepiančius savo turtą, pavyzdžiui, Panamoje, kad galėtų išvengti mokesčių Danijoje“, – pareiškė jis.

Pasak ministro, „iš visko matyti, kad tai naudinga informacija“. Jo teigimu, „turime tai padaryti vardan visų Danijos mokesčių mokėtojų, kurie sąžiningai moka savo mokesčius“.

Parlamento frakcijos palaiko pasiūlymą įsigyti kai kuriuos iš dokumentų, nutekintų iš teisinių paslaugų įmonės „Mossack Fonseca“, pareiškė K. Lauritzenas ir pridūrė, kad „šiuose dokumentuose yra svarbios ir pagrįstos informacijos apie kelis šimtus Danijos mokesčių mokėtojų“.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek tiksliai bus sumokėta už duomenis, ministras nenurodė, tačiau pažymėjo, jog suma nesieks 10 mln. kronų.

Pagal dabartinį kursą 1 mln. kronų sudaro 134 tūkst. eurų arba 151 tūkst. JAV dolerių.

Pasak mokesčių ministerijos, Danijos mokesčių inspekcija jau gavo nemokamą duomenų „pavyzdį“.

Tuo tarpu Orhuso universitete mokesčių teisę dėstantis teisininkas Torbenas Bagge (Torbenas Bagė) pažymėjo, kad Danija „informacijos paprastai neperka“, ir įspėjo, jog nėra jokių garantijų, kad ta informacija bus tiksli.

Tie, kas tą informaciją parduoda, „ją greičiausiai gavo neteisėtai“, o tai reiškia, kad vyriausybė „vienaip ar kitaip prisidės prie neteisėtų veiksmų“, pareiškė jis Danijos naujienų agentūrai „Ritzau“.

Iš „Mossack Fonseca“ buvo nutekinta iš viso 11,5 mln. dokumentų, kurių tyrimas atskleidė, kad savo turtą mokesčių rojuose slepia gausybė įtakingų politikų, garsenybių ir sporto žvaigždžių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų