REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas dėl „auksinių šaukštų“ skandalo turi trauktis iš posto.

Antradienį prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas dėl „auksinių šaukštų“ skandalo turi trauktis iš posto.

REKLAMA

BNS primena ankstesnius atvejus, kai šios kadencijos Vyriausybės kabineto nariai sulaukė prezidentės kritikos.

Rugpjūčio 29 dieną prezidentė pareiškė, kad žemės ūkio ministrės „darbietės“ Virginijos Baltraitienės vakarienės su medžiokle istorija yra nepateisinama, ir „jei jau ministrai nesugeba suprasti savo elgsenos padarinių, tai galutinę atsakomybę, ir asmeninę, prisiima premjeras už visą Vyriausybę“. Ministrė pareigas eina iki šiol.

Kovo 3 dieną prezidentė nurodė, kad viešai paskelbti pokalbių įrašai dėl vadinamajam Vijūnėlės dvarui Druskininkuose palankaus sprendimo derinimo pasėjo dar didesnes abejones dėl aplinkos ministro Kęstučio Trečioko veiklos, ir paragino premjerą spręsti dėl jo galimybės toliau eiti pareigas. Ministras pareigas išsaugojo.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 29 dieną prezidentė pasakė nematanti galimybių tuometinei sveikatos apsaugos ministrei socialdemokratei Rimantei Šalaševičiūtei likti poste po to, kai ši pasisakė davusi medikams kyšį. Netrukus po to R.Šalaševičiūtė iš pareigų atsistatydino.

REKLAMA

Pernai lapkričio 20 dieną prezidentė apgailėtina pavadinto situaciją, kai Vilniuje įtariamasis pagrobė policijos pareigūnų automatą ir pareiškė, kad atsakomybės neprisiimantis tuometinis vidaus reikalų ministras Saulius Skvenelis ne pirmą kartą demonstruoja žemą politinį lygį. S.Skvernelis po šio pareiškimo įteikė atsistatydinimo pareiškimą, tačiau premjero sprendimu liko eiti pareigas. S.Skvernelis iš pareigų pasitraukė vėliau, kai apsisprendė eiti į rinkimus su „valstiečiais žaliaisiais“.

Tų pačių metų gegužės 5 dieną patenkinusi švietimo ministro „darbiečio“ Dainiaus Pavalkio prašymą atsistatydinti, prezidentė išreiškė jam paramą, kritikuodama ministro pasitraukimo istoriją „kaip labai negražų politinį pavyzdį, kada ministras buvo verčiamas ir priverstas padėti pareiškimą įvairiais negražiais, netgi kriminaliniam pasauliui būdingais metodais, kada buvo ir šantažuojama dauguma, ir taip pat premjeras“.

REKLAMA
REKLAMA

D.Grybauskaitės kritikos teko ir ankstesniam sveikatos apsaugos ministrui, socialemokratui Vyteniui Povilui Andriukaičiui. 2014 metų sausio 30 dieną Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninėje Vilniuje apsilankiusi prezidentė pareiškė, kad Sveikatos apsaugos ministerijos aplaidumas jai kelia nuostabą. „Norėčiau pakviesti sveikatos ministrą, kuris labai daug žada, daug šneka, pradėti realiai dirbti“, - sakė ji. V.P.Andriukaitis minsitro pareigas paliko tapęs eurokomisaru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų