REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune turintiems automobilius ketinama leisti vieną dieną nemokamai važinėti viešuoju transportu.

Kaune turintiems automobilius ketinama leisti vieną dieną nemokamai važinėti viešuoju transportu.

REKLAMA

Tokia akcija numatoma rugsėjo 22-ąją, kuomet bus minima Diena be automobilio.

Planuojama, kad gyventojai Kaune autobusais, troleibusais ir mikroautobusais galėtų važiuoti nemokamai, jei pateiktų automobilio registracijos liudijimo originalą.

„Aš pats žiūrėdavau į tą Dieną be automobilio gana skeptiškai, nes nebūdavo siūloma jokių alternatyvų. Šįkart numatome būtent tas alternatyvas ir pateikti. Ir ne tik su autobusais, troleibusais ir mikroautobusais (bus galima važiuoti nemokamai), tačiau ir „CityBee“ suteiks galimybę dviračius nuomoti ir nemokamai važinėti tris valandas“, – BNS aiškino Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Turės pritarti taryba

Ilgiau nei paprastai (3 valandas vietoj 1 valandos) nemokamai važinėti nuomotais dviračiais bus galima visą savaitę rugsėjo viduryje.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, kad svarbu žmonėms ne tik dalyvauti akcijoje, bet apskritai įvertinti galimas transporto alternatyvas. Tai yra puiki informacijos skleidimo akcija, motyvavimo priemonė“, – sakė vicemeras.

REKLAMA

Anot jo, akcijai dėl leidimo be bilieto važiuoti viešuoju transportu pateikus automobilio registracijos liudijimą antradienį turėtų pritarti Kauno miesto taryba.

„Tikimės, kad šitos akcijos ypač patrauks jaunų žmonių kritinę masę“, – teigė P.Mačiulis, pažymėjęs, kad į studijas grįžęs jaunimas su automobiliais nuo rugsėjo gerokai pablogino situaciją Kauno gatvėse.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų