REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip ir kasmet, „Economist Intelligence Unit“ pateikia dvi ataskaitas apie pačius brangiausius ir pačius pigiausius miestus pasaulyje.

Kaip ir kasmet, „Economist Intelligence Unit“ pateikia dvi ataskaitas apie pačius brangiausius ir pačius pigiausius miestus pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ataskaitoje atsižvelgiama į tokius aspektus, kaip maisto ir degalų kaina ar atlyginimai.

Sustiprėjęs JAV doleris ir kitų valiutų svyravimai nulėmė didelius pokyčius šių metų lentelėje.

REKLAMA

Vienas iš ataskaitos autorių, Jonas Copestake’as pareiškė: „Per beveik 17 metų, kuomet aš rengiu šią ataskaitą, aš nepamenu tokių nepastovių, kaip 2015-ieji.“

„Business Insider“ apžvelgė devynis brangiausius miestus pasaulyje.

9. Seulas, Pietų Korėja – miestas kyla brangiausiųjų sąrašuose dėl didelių sąskaitų už būsto išlaikymą ir aukštų drabužių kainų. EIU teigiama, kad „gyvenimas Seule dabar kainuoja panašiai, kaip ir Kopenhagoje ar Los Andžele“.

REKLAMA
REKLAMA

8. Kopenhaga, Danija – miestas šiais metais išlaiko savo vietą devintuke dėl palyginti su atlyginimais brangiai kainuojančio pragyvenimo.

7. Niujorkas, JAV – EIU ataskaitoje teigiama, kad „stiprėjantis doleris bei silpnėjantis infliacijos augimas reiškia, kad Niujorkas ir toliau ryžtingai žengia į brangiausiųjų miestų gretas“. Pavyzdžiui, vidutiniškai JAV duonos kilogramas kainuoja 8,28 dolerio – daugiau nei dvigubai didesnė kaina nei 1-ąją vietą sąraše užimančiame mieste.

6. Londonas, Didžioji Britanija – Londono atlyginimų augimas sustojo ir nepaspėja su infliacija bei augančiomis nekilnojamo turto kainomis. Vidutinė būsto kaina Londone siekia daugiau nei 500 tūkst., tačiau atlyginimų vidurkis išlieka apie 30 tūkst. svarų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Paryžius, Prancūzija – EIU skelbiama, kad „menkas pasitikėjimas euro nulėmė, jog Paryžius yra vienintelis miestas pirmajame dešimtuke“. Tačiau ataskaitoje pažymima, kad nepaisant silpnos valiutos „Paryžius išlieka itin brangus gyventi miestas“, ir vienintelis dalykas, kas šiame mieste, lyginant su kitais, pigūs, tai alkoholis ir cigaretės.

4. Ženeva, Šveicarija – EIU ataskaitoje rašoma, kad faktiškai viskas Ženevoje yra brangu, netgi poilsis ir laisvalaikis yra vieni brangiausių visame pasaulyje. Anot leidinio autorių tai tikriausiai atspindi didesnę prabangą už pasirinktą mokestį.

REKLAMA

3. Honkongas – Honkongas pakilo per septynias vietas šiame sąraše per paskutinius 12 mėnesių dėl itin išaugusių būsto ir pragyvenimo kainų.

2. Ciurichas, Šveicarija – EIU dėl beveik užkariautos brangiausiųjų miestų viršūnės kaltina nuo euro niekaip neatsikabinantį ir Šveicarijos franką bei „aukštą pajamų ir kainų lygį“.

1. Singapūras – mažasis miestas-sala išlaikė savo brangiausio pasaulyje miesto vardą trečius metus iš eilės, tačiau, anot EIU, atstumas tarp Niujorko ar Honkongo „beveik ištirpo“, nes pragyvenimo kaina pastaruosiuose stipriai išaugo.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų