REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Linas Adomaitis (Irmos Adomaitienės nuotr.) (nuotr. asm. archyvo)

„Daugiau nei komanda“ – taip žymus Lietuvos dainininkas Linas Adomaitis apibūdina Kauno „Žalgirį“. 40-metis kaunietis pats į krepšį pamėto tik retkarčiais, vaikystėje, skirtingai nei daugelis berniukų, apie profesionalaus krepšininko karjerą nesvajojo, tačiau jau tapo neatsiejama Lietuvos čempionų dalimi.

33

„Daugiau nei komanda“ – taip žymus Lietuvos dainininkas Linas Adomaitis apibūdina Kauno „Žalgirį“. 40-metis kaunietis pats į krepšį pamėto tik retkarčiais, vaikystėje, skirtingai nei daugelis berniukų, apie profesionalaus krepšininko karjerą nesvajojo, tačiau jau tapo neatsiejama Lietuvos čempionų dalimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors L.Adomaitis – ne toks ir dažnas svečias „Žalgirio“ arenoje, jo kurta muzika žalgiriečius ir klubo gerbėjus lydi nuolatos.

REKLAMA

Kaunietis mylimai komandai iš viso yra sukūręs keturias sezono dainas ir oficialų ekipos himną. Pasaulinį „Žalgirio“ fanų surašymą palaikantis „Utenos alus“ tiki „Žalgirio“ sėkme naujame sezone ir linki komandos fanams žaliai baltai nudažyti ne tik Lietuvą, bet ir pasaulio šalis, kuriose yra bent vienas žmogus, „Žalgirio“ vardą tariantis su pasididžiavimu.

„Buvo labai smagi ir įdomi patirtis. Įrašėme himną kartu su „Žalgirio“ sirgalių klubu, pasitarę panaudojome epinę fanų skanduotę – „Visi Kauno „Žalgirio“ fanai!“, labai vykęs ir kūrinys, kurį įrašėme su bliuzo karaliene Arina, šis skamba per kiekvienas rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA

Man, žinoma, kaip autoriui, smagu, kad mano kūrinius groja, tačiau nosies dėl to į viršų neriečiu“, - juokėsi atlikėjas.

Palaiko nuo vaikystės

L.Adomaičio meilė krepšiniui ir „Žalgiriui“ gimė dar vaikystėje. Kartu su šeimos nariais jis stebėdavo kauniečių rungtynes, o vienas ryškus prisiminimas yra išlikęs iki šiol.

„Kažkada, kai sutraiškėme Maskvos CSKA stuburą, man buvo gal septyneri, buvau tokios vaikiškos euforijos apimtas, kad atsidariau svetainės langus ir ėmiau iš visos gerklės rėkti „Žalgiris“, „Žalgiris“, Su pergale!” Tikriausiai visas Žaliakalnis girdėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau nuo vaikystės, kaip daugelis lietuvių yra „Žalgirio“ fanai, tai ir aš ne išimtis. Kai tik pradėjau suprasti kas tai per žaidimas, kuo svarbios tos rungtynės, taip ir ėmiau sirgti.

Visa šeima prie televizoriaus prilipusi per rungtynes būdavo“, - prisiminė L.Adomaitis.

Daugiau nei komanda

Linas gimė, augo ir šiuo metu gyvena Kaune. Dainininkas pritaria, kad kauniečiai yra didžiausi komandos aistruoliai, tačiau patikslina, kad „Žalgiris“ yra ne tik Kauno, o visos Lietuvos komanda.

„Man teko girdėti, kad statistiškai Vilniuje fanų skaičius yra net didesnis. Nesu tikras, bet tikiu, kad vilniečiams „Žalgiris“ – toks pat svarbus, kaip ir kauniečiams. Sakyčiau, kad „Žalgiris“ yra reiškinys. Tai viena seniausių Europos komandų.

REKLAMA

Iš tiesų, tai „Žalgiris“ yra daugiau, nei komanda. Tai, kaip nacionalinis pasididžiavimas, tokia legendinė ekipa“, - kalbėjo dainininkas.

Kaip tikras sirgalius Linas ir namie turi Lietuvos čempionų atributikos. Juokauja, kad ji net padeda buityje.

„Turiu tokią trikampę vėliavėlę iš labai senų laikų su Arvydo Sabonio atvaizdu. Buvau ją pakabinęs ant avokado, kurį namie sudaiginome ir auginome, šakelės. Tas avokadas išaugo iki pat lubų. Matyt, dėl to, kad Sabonio būta šalia“, - juokėsi jis.

REKLAMA

Žavisi senąja karta

Būtent senasis „Žalgiris“ atlikėjui kelia maloniausius prisiminimus. Paklaustas, koks jo mėgstamiausias visų laikų žalgirietis Linas nė nesvarstė.

„Aš tarp visų tos vyresnės kartos, legendinių žaidėjų galėčiau lygybės ženklą dėti. Arvydas Sabonis, Rimas Kurtinaitis, Valdemaras Chomičius, Gintaras Krapikas. Didžiulė pagarba legendiniam treneriui Vladui Garastui. Visi verti didžiausios pagarbos. Visi iš tų laikų, kai krepšinis dar nebuvo toks komercinis, kai buvo labiau idėjinis.

Man labai smagūs prisiminimai iš tų laikų. O iš jaunosios kartos taip pat negalėčiau vieno išskirti. Visi vyrai šaunuoliai, stengiasi ir žinau, kad kiekvienam Lietuvos krepšininkui žaisti „Žalgiryje“ yra daugiau nei tiesiog žaisti krepšinį“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L.Adomaitis rungtynėse „Žalgirio“ arenoje apsilanko bent kelis kartus per sezoną. Stengiasi nepraleisti svarbiausių rungtynių. „Smagu pajusti tą atmosferą, būgnų dūžių garsą, ovacijas ar švilpimus. Tą visą emociją smagiau patirti ne prie televizoriaus, bet arenoje“, - patikino atlikėjas.

Emocingas sirgalius

Linas neslepia, ramiai stebėti rungtynes ir susilaikyti emocijas jam sunku.

„Nors stengiuosi nerėkti visa gerkle, tačiau kartais nesulaiko nervai (juokiasi). Bet jei stebi rungtynes arenoje, tai tam ir ateini, kad padėtum komandai, kur reikia parėktum, paskanduotum, kur reikia pabaubtum.

REKLAMA

Žiūrint per televiziją emocijos yra kitokios, nes prie to prisideda ir transliacijos režisieriai, tad tuomet vienaip išgyveni žaidimą, tačiau arenoje yra visai kitaip, labai daug garso ir tas gyvas įspūdis. Man patinka žiūrėti ir taip, ir taip, tačiau, žinoma, labiau viliojantis variantas yra arena“, - sakė jis.

L.Adomaičiui teko ir pačiam ne kartą žengti į aikštę ir kartu su minia krepšinio sirgalių giedoti Lietuvos himną. Atlikėjas prisipažino, tuo metu užvaldančios emocijos – neįkainojamos.

„Įspūdis yra fantastiškas. Kai visa arena kartu su tavimi atsistojusi gieda mūsų tautos himną – jausmas yra nuostabus“, - prisiminė L.Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų