REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Minint Europos kalbų dieną, Varšuvos ir Rusų gatvėse Vilniuje sekmadienį atidengtos lentelės lenkų ir rusų kalbomis.

Minint Europos kalbų dieną, Varšuvos ir Rusų gatvėse Vilniuje sekmadienį atidengtos lentelės lenkų ir rusų kalbomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vidurdienį iškilminga lentelės atidengimo ceremonija vyko Rusų - Maironio gatvių sankirtoje, po valandos - Varšuvos gatvės pradžioje priešais Rasų kapines. Atidengiant lentelę lenkų kalba, kitoje gatvės pusėje protestą išreiškė grupė žmonių - jie buvo atsinešę Lietuvos vėliavą bei prieš lentelę pasisakančius plakatus.

REKLAMA

„Sveiki visi ir vienoje gatvės pusėje, ir kitoje gatvės pusėje susirinkusieji. Iš tiesų, noriu visus pasveikinti su tuo, kad gyvename puikiame mieste, kuris nuo pat įsikūrimo buvo tarptautinis, įvairiatautis, įvairialypis, gražus savo kultūromis - ir lietuvių, ir lenkų, ir rusų, ir žydų, ir totorių, ir kitų tautų“, - atidengiant lentelę Varšuvos gatvėje kalbėjo meras Remigijus Šimašius.

Pasak jo, lentelė lenkų kalba yra reikalinga tam, kad miesto gyventojai džiaugtųsi Vilniaus istorija bei tradicijomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Galbūt lentelės atidengimas nėra svarbiausias įvykis miesto gyvenime, bet kartu tai yra labai svarbus įvykis, nes lentelė, būtent čia, būtent Varšuvos gatvėje, ji simbolizuoja, kad lentelės yra reikalingos ne todėl, kad Vilniuje gyvenantys lenkai nesuprastų kalbos, reikalinga tam, kad mes džiaugtumėmės savo istorija, tradicijomis ir vienas kitu“, - tikino meras.

R.Šimašius taip pat sakė, kad gaila, jog Varšuvos gatvė yra ne senamiestyje.

Šiuo metu pavadinimai kitomis kalbomis yra dar dviejose sostinės vietose: Islandijos gatvėje - islandų kalba bei Vašingtono aikštėje - anglų kalba. Savivaldybė planuoja pagaminti tokias pat lenteles žydų, totorių bei vokiečių kalbomis, kurios bus kabinamos atitinkamose gatvėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų