REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grantamo centrinėje Anglijoje vyskupas tapo pirmuoju Anglikonų Bažnyčioje, paskelbusiu, kad yra homoseksualus.

Grantamo centrinėje Anglijoje vyskupas tapo pirmuoju Anglikonų Bažnyčioje, paskelbusiu, kad yra homoseksualus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį paskelbtame interviu laikraščiui „The Guardian“ Nicholas Chamberlainas (Nikolas Čemberlenas) sakė, kad jau seniai palaiko santykius su savo partneriu.

REKLAMA

Interviu jis davė po vieno sekmadieninio laikraščio pranešimo, kad ketinama publikuoti straipsnį apie jo privatų gyvenimą.

„Ne aš nusprendžiau daryti iš prisipažinimo svarbų dalyką“, – sakė jis ir pridūrė, jog laikosi Bažnyčios gairių, kuriomis nustatoma, kad homoseksualūs dvasininkai privalo laikytis celibato.

„Žmonės žino, kad esu gėjus, bet ne tai svarbiausia, ką norėčiau kam nors pasakyti. Seksualumas yra dalis manęs, bet noriu sutelkti dėmesį į savo kunigystę“, – sakė N.Chamberlainas ir atskleidė, jog Bažnyčia žinojo apie jo homoseksualumą, kai jis pernai tapo vyskupu.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvau savimi. Paskyrusieji žinojo apie mano seksualinę tapatybę“, – sakė jis.

Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby (Džastinas Velbis) – viso pasaulio anglikonų lyderis – sakė, kad „visiškai nesvarbu“ N.Chamberlaino seksualumas.

„Grantamo vyskupu jis buvo paskirtas remiantis jo įgūdžiais ir pašaukimu tarnauti Bažnyčiai Linkolno vyskupijoje, – sakė arkivyskupas. – Jis gyvena laikydamasis vyskupo gairių ir jo seksualumas jo darbui yra visiškai nesvarbus.“

N.Chamberlainas apie savo santykius sakė: „Tai ištikimybę, meilę (puoselėjantys santykiai), mes esame tų pačių pažiūrų, džiaugiamės vienas kito draugija, dalijamės gyvenimu.“

Anglikonų Bažnyčios atstovas sakė, jog būtų buvę „neteisinga“ nepaskirti jo dėl seksualumo ypatybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų