REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė įsitraukė į rinkimų kampaniją ir vienasmeniškai sprendžia, kas turi prisiimti atsakomybę, teigia premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius.

Prezidentė įsitraukė į rinkimų kampaniją ir vienasmeniškai sprendžia, kas turi prisiimti atsakomybę, teigia premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

„Prezidentė atvirai įsijungė į rinkimų kovą, ji taiko labai aukštus moralinius vertinimo kriterijus visiems aplinkiniams tik ne sau ar artimos aplinkos žmonėms. Prezidentė vienasmeniškai sprendžia, kas ne prie ko ir kas turi prisimti atsakomybę“, – penktadienį per Socialdemokratų partijos tarybos posėdį sakė A.Butkevičius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šią savaitę pareiškė, kad atsakomybę dėl vadinamojo auksinių šakučių pirkimo kariuomenėje turi prisiimti už viešuosius pirkimus ir jų priežiūrą krašto apsaugos sistemoje atsakingos Krašto apsaugos ministerijos vadovas socialdemokratas Juozas Olekas.

Tuo metu, premjero vertinimu, prieš rinkimus pagausėjo dirbtinai kuriamų skandalų.

„Turime aiškinti apie tai, kas vyksta pastaruoju metu, aš kalbu apie kuriamus skandalus. Čia taupant laiką noriu pasakyti, kad į skandalų kūrimo virtuvę vis labiau įtraukiamos teisėsaugos institucijos, kuriamos situacijos ir insinuacijos tampa atvirais rinkimų kovos įrankiais. Tai teisinėje valstybėje, mano manymu, būtų tikrai neįmanoma. Arba galima drąsiai pasakyti, kai kada juntama tam tikra režisieriaus ranka“, – sakė A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Dvigubi standartai?

„Pastaruoju priešrinkiminiu metu labai aiškiai matyti besiformuojanti dvigubų standartų kultūra“, – pridūrė jis.

Socialdemokratų lyderis teigė, J.Olekui buvo „pakišta kiaulė“. Jis pabrėžė, kad ministras pats aptiko „tą kiaulę“, perdavė Generalinei prokuratūrai, o dabar jis paverčiamas atpirkimo ožiu.

REKLAMA

„Blogiausia, kad mes patys tuo gėrimės, duodame interviu, kritikuodami, reikalaudami, o juk žinote, kad visai neseniai Stokholmo arbitraže pralošėme konservatorių bylą su „Gazprom“ (...) ir kad už tai dabar Lietuva turi sumokėti 9,9 mln. eurų. O čia 4 tūkstančiai. Patys nustatėme problemą, patys atidavėme teisėsaugos institucijom, o kurie sureagavo dėl tų 9,9 mln. eurų, kad mokesčių mokėtojai sumokės arbitražui. Pakelkite rankas, kurie padarėte pranešimus?“ – socialdemokratų klausė A.Butkevičius.

LSDP tarybos išvakarėse partijos Kaišiadorių skyriaus pirmininkas Bronius Bradauskas paragino J.Oleką trauktis iš pareigų, kad būtų nuraminta visuomenę. Partijos pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas taip pat užsiminė, kad jei ministrui nepavyks atsakyti į visus klausimus visuomenei, jis turėtų pasitraukti.

REKLAMA
REKLAMA

Tvirtino apie skambutį

Premjeras teigė, kad D.Grybauskaitė buvo informuota apie šį atvejį.

„Aš turiu informacijos, kad krašto apsaugos ministras skambino Respublikos prezidentei, apie tą įvykį ją informavo ir ji išėjusi davė interviu lyg būtų su juo nekalbėjusi“, – sakė A.Butkevičius.

Prieš tarybos posėdį LSDP išplatino pranešimą, kuriame prezidentė raginama atvirai nurodyti, kurią partiją palaiko artėjančiuose rinkimuose ir agituoti už ją atvirai, leidžiant suprasti, jog šalies vadovė palaiko opozicinę Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partiją

„Galbūt prezidentė vietoje aktyvaus, bet nesąžiningo rinkimų žaidimo galėtų deklaruoti savo politinius interesus ir nesislapstydama agituotų už savo kitai kadencijai pasirinktą politinę partiją. Tuomet ir rinkėjams būtų aišku, dėl ko vienas po kito keliami klausimi ar netgi pučiami skandalai dėl vieno ar kito Vyriausybės nario“, – rašoma partijos pranešime.

Socialdemokratai teigia, kad rinkimų kampanijoje dalyvaujančioms politinėms jėgoms turėtų galioti vienodos taisyklės, kad „valdžia nebūtų vienašališkai formuojama vienos politinės jėgos ar pagal vieno asmens užmačias“.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną. 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų