REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Džemai su prieskoniais populiarūs visame pasaulyje. Nors Lietuvoje tradiciškai yra gaminamos uogienės, džemus pastaruoju metu pamėgo ir lietuviai.

Džemai su prieskoniais populiarūs visame pasaulyje. Nors Lietuvoje tradiciškai yra gaminamos uogienės, džemus pastaruoju metu pamėgo ir lietuviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai tokie džemai naudojami kaip pagardai prie įvairios mėsos, tačiau jais galima ir glazūruoti mėsą prieš kepant orkaitėje ar kepsninėje. Maisto ekspertė A. Rasmussen siūlo pabandyti 3 vaisių džemus iš gausaus Lietuvos sodų derliaus – slyvų džemas puikiai tiks prie paukštienos, o obuolių ar kriaušių – prie kiaulienos ar jautienos kepsnių.

REKLAMA

Aitrus slyvų džemas prie paukštienos

Slyvų ir paukštienos derinys žinomas jau seniai. Maisto ekspertė pasakoja, kad Lietuvoje nuo seno buvo populiaru slyvomis įdarinėti paukštieną ar slyvų džemu pagardinti jau iškeptą mėsą. Kulinarė priduria, kad Azijos šalyse būtent slyvomis yra dažnai glazūruojami sparneliai bei šlaunelės.

„Pasiruoškite apie kilogramą slyvų – išlupkite kauliukus, suberkite slyvų masę į puodą ir užpilkite vandeniu taip, kad apsemtų. Kai slyvos su vandeniu užvirs, sumažinkite ugnį ir suberkite apie 500 g cukraus, porą šaukštų cinamono bei imbiero miltelių. Maišydami virinkite, kol susidarys vientisa masė. Prieš patiekiant džemą prie mėsos, jį atvėsinkite“, – sako kulinarė.

REKLAMA
REKLAMA

Kriaušių džemas su ugningais čili pipirais

Mėgstantiems aštriau, kulinarė pataria pabandyti kriaušių džemą su šviežiais čili pipirais. Kriaušes sumaišius kartu su cinamonu bei cukrumi, jos lengvai karamelizuosis ir džemui suteiks ypatingo skonio.

„Nulupkite bei išimkite sėklytes iš 10 vidutinio dydžio kriaušių ir jas apšlakstykite laimo sultimis bei 3 šaukštais cukraus. Atskirame dubenyje sumaišykite 2 smulkiai supjaustytus šviežius čili pipirus, 3 smulkiai pjaustytasčesnako skilteles ir cinamono bei kumino miltelius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suberkite kriaušes bei visus priedus į puodą, užpilkite puse stiklinės vandens ir virinkite iki vientisos ir klampios masės. Kaip ir kitus džemus – prieš patiekiant atvėsinkite“, – pataria „Iki“ maisto ekspertė.

Obuolių džemas su šviežio imbiero užtaisu

Prasidėjus obuolių sezonui, į galvą kyla mintys kaip dar būtų galima panaudoti obuolius. Obuolių ir šviežio imbiero džemas tiks prie kiaulienos šonkauliukų, kepsnių bei pagardins orkaitėje kepamas bulves.

„Nulupkite ir išimkite sėklytes iš 5 didelių obuolių. Pasiruoštus obuolius supjaustykite gabaliukais, apšlakstykite apelsinų sultimis, apibarstykite rūkytos paprikos milteliais.

Sutarkuokite porą šaukštelių šviežio imbiero bei smulkiai supjaustykite porą skiltelių česnako. Sudėkite visus ingredientus į puodą, užberkite 2 šaukštus cukraus, užpilkite truputį vandens ir virinkite, kol masė taps vientisa“, – sako kulinarė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų