REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Vilniuje po aštuonerius metus trukusios rekonstrukcijos atidaroma Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

Penktadienį Vilniuje po aštuonerius metus trukusios rekonstrukcijos atidaroma Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skaitytojus biblioteka aptarnavo ir atliekant rekonstrukciją, tačiau tai galėjo daryti ribotai, o nuo rugsėjo ji vėl veiks visa apimtimi.

REKLAMA

Penktadienio vakarą bus surengta oficiali atidarymo ceremonija, o šeštadienį biblioteka kviečia visus norinčiuosius pirmą kartą pamatyti rekonstruotą pastatą iš vidaus ir dalyvauti įdomioje veikloje. Biblioteka bus atvira ir sekmadienį.

Susirinkusius prie nacionalinės bibliotekos pastato nuo šeštadienio ryto pasitiks gyva džiazo muzika, o popiet bibliotekos erdvėse šurmuliuos kūrybinės dirbtuvės, bus eksponuojama „Fluxus“ paroda, Žilvino Kempino instaliacija „Didysis O“, kitos meninės instaliacijos, atmosferą kurs elektroninės muzikos atlikėjo GeraiGerai grojama muzika.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinės bibliotekos rekonstrukcijai išleista 25,9 mln. eurų.

Jos erdvės ir paslaugos atsivers lankytojams laipsniškai. Integravus modernias technologijas ir atsižvelgus į pasaulines darbo, kūrybos ir apskritai gyvenimo būdo tendencijas, čia nemažai įvairios veiklos bus pasiūlyta ne tik tradiciniams bibliotekos lankytojams, bet ir jauniesiems specialistams. Jie skatinami ateiti į biblioteką dirbti, kurti, bendrauti, megzti naudingus ryšius, naudotis bibliotekos informaciniais ir technologijų ištekliais.

Jau netrukus bus galima bendrauti susitikimų kambariuose, dirbti specialiose bendradarbystės erdvėse ir projektų dirbtuvėse, naudotis konferencijų sale, aštuoniomis specializuotomis skaityklomis, bus atvira muzikos įrašų studija, kino salė, meno, parodų ir muzikos erdvės, veiks bibliotekos TV studija, rašoma M.Mažvydo bibliotekos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikams įrengtas užimtumo centras „Žaisloteka“.

Nors bibliotekos tvarkymo darbus iš pradžių planuota baigti 2011 metais, pritrūkus lėšų darbai buvo įstrigę, tai lėmė ir papildomas išlaidas.

Nacionalinės bibliotekos pagrindinis pastatas yra kultūros paveldo objektas. Tai pirmoji tokio masto rekonstrukcija nuo bibliotekos įsikūrimo Vilniuje ir šio pastato atidarymo pradžios 1963 metais. Tik 2003 metais prie pagrindinio pastato pastatytas priestatas.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos fonduose sukaupta per 6 mln. dokumentų.

Vilniuje lankosi Latvijos ir Estijos kultūros ministrai

Penktadienį kultūros ministro Šarūno Biručio kvietimu Vilniuje lankosi Latvijos kultūros ministrė Dacė Melbardė ir Estijos kultūros ministras Indrekas Saaras (Indrekas Saras).

REKLAMA

Ministrai dalyvaus Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos atidarymo iškilmėse, pranešė Kultūros ministerija.

„Mūsų visų ilgai lauktas nacionalinės bibliotekos pastato atnaujinimas – tai dar vienas svarbus žingsnis link geresnių kultūros prieinamumo ir dalyvavimo kultūroje sąlygų sudarymo Lietuvos žmonėms ir svečiams iš užsienio“, – sako Šarūnas Birutis.

Baltijos šalių kultūros ministrais per susitikimą planuojama aptarti intensyvėjantį visų trijų šalių kultūros įstaigų ir specialistų bendradarbiavimą ir mainus, ypač artėjant Baltijos valstybių 100-mečiui, bendras trijų Baltijos šalių kultūros pristatymo kitose užsienio valstybėse iniciatyvas, būtinybę aktyviau ministerijoms bendradarbiauti keičiantis žiniomis ir gerąja praktika tam tikrose kultūros valdymo srityse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų