REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Naujojo „Trakų“ futbolo klubo trenerio pristatymas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Naujasis „Trakų“ treneris neslepia ambicingų tikslų

Tikisi aplenkti „Žalgirį“?

Futbolo klubas „Trakai“ ėmėsi permainų ir pristatė naują komandos trenerį. Ekipos vairas patikėtas ukrainiečiui Sergejui Kovaletsui.

26

Futbolo klubas „Trakai“ ėmėsi permainų ir pristatė naują komandos trenerį. Ekipos vairas patikėtas ukrainiečiui Sergejui Kovaletsui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

47-rių strategas yra buvęs žaidėjas, o nuo 2005-ųjų pradėjo trenerio karjerą. Prieš atvykstant į Lietuvą, S. Kovaletsas dirbo Ukrainos U-21 rinktinės vyriausiuoju treneriu.

REKLAMA

„Šis klubas – jaunas prekės ženklas, jei lyginsime su „Žalgiriu“. Komanda įkurta tik 2005-siais metais, o nuo 2011-ųjų žaidžia aukščiausioje lygoje. Malonu, kad jau dvejus metus iš eilės klubas žaidžia ir Europos lygoje, demonstruoja gerą futbolą, yra perspektyvių žaidėjų, atstovaujančių ir nacionalinei ekipai“, – per pirmąją savo spaudos konferenciją kalbėjo S. Kovaletsas.

Naujasis vairininkas teigia, kad didelis privalumas yra jaunimo komanda: „Trakai B“ – vaikinai, kurie perspektyvoje žais nacionalinėje komandoje. Yra čia ir ukrainiečių, ir baltarusių. Tikimės, kad jiems bus suteiktas puikus šansas ginti klubo garbę, parodyti gerus rezultatus.“

REKLAMA
REKLAMA

Strategas pažymi, kad Lietuvos čempionatas nėra toks silpnas, kaip visi kalba ir mano. „Mano nuomone, ką pamačiau, komandų lygis – geras. Tai jautėsi ir rungtynėse „Žalgiris“„Sūduva“.

Mačiau daug „Trakų“ rungtynių ir taurės varžybose, ir šalies pirmenybėse. Čempionatas – išties stiprus, mūsų laukia geros rungtynės“, – kalbėjo S. Kovaletsas.

Šiuo metu antroje vietoje žengiantys „Trakai“ nuo lyderio Vilniaus „Žalgirio“ atsilieka 10-čia taškų, tačiau, naujojo trenerio nuomone, viskas yra įmanoma: „Tai – derbis. Esame Trakų miesto komanda, tačiau žaidžiame LFF stadione, kur rungtyniauja ir „Žalgiris“. Dešimt taškų yra daug, bet, kita vertus, visko būna. Reikia realiai vertinti. Viliamės paskutines dešimt rungtynių sužaisti aukščiausiu lygiu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Trakų“ sporto direktorius Virmantas Lemežis paaiškino, kodėl pasirinko būtent šį trenerį. Jo teigimu, S. Kovaletsas yra sukaupęs didelę patirtį ir kaip žaidėjas, ir kaip treneris. „Norime, kad kuo daugiau jaunų žaidėjų rungtyniautų, labai svarbi jų integracija. Tai – žmogus, kuris tą jaunų žaidėjų integraciją gali padaryti paprastesnę ir geresnę. Tikimės, kad jis sugebės atskleisti geriausias žaidėjų puses“, – motyvus dėstė V. Lemežis.

Klubo atstovų teigimu, su naujuoju strategu ruošiamasi bendradarbiauti ne vienerius metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų