REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Kirgiziją sudrebino teroro išpuolis: mirtininkas rėžėsi į Kinijos ambasados vartus (nuotr. SCANPIX)

Mirtininko vairuojamas automobilis antradienį rėžėsi į Kinijos ambasados vartus Kirgizijos sostinėje ir sprogo, o per šį incidentą trys žmonės buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

8

Mirtininko vairuojamas automobilis antradienį rėžėsi į Kinijos ambasados vartus Kirgizijos sostinėje ir sprogo, o per šį incidentą trys žmonės buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Per sprogimą žuvo tik teroristas mirtininkas sprogdintojas. Apsaugininkai buvo sužeisti“, – žurnalistams sakė Kirgizijos vicepremjeras Dženišas Razakovas.

REKLAMA

D.Razakovas sakė, kad visi trys sužeistieji yra Kinijos ambasadoje dirbantys kirgizai ir jie buvo nuvežti į ligoninę. Vietos medikai teigė, kad jie nebuvo rimtai sužaloti. Vienas Biškeko policijos šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad automobilis „Mitsubishi Delica“ rėžėsi į ambasados vartus ir sprogo komplekso centre, šalia ambasadoriaus rezidencijos.

Kitas šaltinis šios Centrinės Azijos šalies saugumo tarnybose nurodė, kad automobilį vairavo mirtininkas sprogdintojas ir pavadino incidentą „teroro ataka“. Anksčiau šios Sovietų Sąjungai priklausiusios šalies, kuri ribojasi su Kinija, saugumo tarnybos pareigūnas sakė, kad „sprogstamasis įrenginys“ buvo įtaisytas automobilyje.

REKLAMA
REKLAMA

Kelių šimtų metrų spinduliu nuo sprogimo vietos buvo rastos, kaip manoma, užpuoliko kūno dalys, pranešė vienas šaltinis. Vietos gyventojai sakė AFP, kad sprogimas išdaužė jų namų langus ir sudrebino pastatus.

Kinijos ir netoliese esančios JAV ambasados darbuotojai buvo evakuoti, pažymėjo Kirgizijos krizių valdymo tarnyba. Socialiniuose tinkluose pasirodė nuotraukos iš incidento vietos, kuriose matyti sulaužyti atviri ambasados vartai ir griuvėsiai.

AFP žurnalistas, buvęs netoli įvykio vietos, sakė, kad buvo apgadinti ambasados pastatai ir kad policija užtvėrė vietą, kur dirbo avarinės tarnybos. Teisėsaugos institucijų pareigūnai taip pat uždarė eismą viename iš pagrindinių miesto greitkelių ir tikrino automobilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kirgizija, kurios dauguma gyventojų yra musulmonai, anksčiau buvo politiškai nestabili valstybė, kovojanti su islamistų ekstremizmu. Ekonominių problemų turinčiai Rusijos partnerei teko patirti du vyriausybės perversmus ir etninį smurtą, kuris nuo 1991 metų nepriklausomybės atgavimo pareikalavo šimtų gyvybių.

Valdžia nuolat praneša apie sukliudytas „Islamo valstybės“ atakas šalyje. Saugumo pajėgos praėjusiais metais pranešė, jog Biškeke joms teko dalyvauti susišaudymuose su keliais įtariamais „teroristais“.

Pareigūnai teigia, kad beveik 500 kirgizų greičiausiai yra prisidėję prie „Islamo valstybės“ kovų Sirijoje ir Irake. Kirgizija trečiadienį ruošiasi pažymėti 25 metų nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos ir surengti šventę Biškeke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų