REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graikijoje pasibaigusiame Europos jaunimo (iki 22 metų) paplūdimio tinklinio čempionate abi Lietuvos poros užėmė penktąsias vietas.

Graikijoje pasibaigusiame Europos jaunimo (iki 22 metų) paplūdimio tinklinio čempionate abi Lietuvos poros užėmė penktąsias vietas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikinų turnyre Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis laimėjo visus tris susitikimus A grupėje ir iškart pateko į antrąjį atkrintamųjų varžybų ratą. Jame mūsiškiai, kurie turnyre buvo skirstyti 17-u numeriu, 2-0 (21:16, 21:11) nugalėjo lenkus Maciejų Lewickį ir Maciejų Kaszewiaką. Ketvirtfinalyje Lietuvos komanda 0-2 (14:21, 12:21) pralaimėjo vėliau bronzos medalius iškovojusiems prancūzams Arnaud Gauthier-Ratui ir Arnaud Loiseau.

REKLAMA

"Pasirodymą vertiname prastai, nes tikslai buvo aukštesni nei penkta vieta. Sunku pasakyti, ko pritrūko iki pusfinalio. Tiesiog nesusitvarkėme su savo galvomis, psichologija. Nesužaidėme nei 10 proc. savo galimybių. Galbūt įtakos turėjo ir tai, kad žaidėme tamsoje, su dirbtiniu apšvietimu, o tai mums sukelia problemų, tačiau pasiteisinimų neieškome - galime kaltinti tik save", - įspūdžiais po turnyro dalinosi L. Každailis.

Lietuvos paplūdimio tinklininkas nebuvo patenkintas sudarytomis sąlygomis Graikijoje, tačiau džiaugėsi puikiu oru.

REKLAMA
REKLAMA

"Graikijoje patiko oras, nes lietaus buvo nedaug. Gal tik dienos metu žaisti per karšta, bet rytais ir vakarais oras buvo puikus. Pati organizacija paliko ne pačius geriausius įspūdžius - tiek aikštelių atžvilgiu, tiek transportu buvo ką pagerinti", - kalbėjo L. Každailis.

Merginų varžybose penktąjį reitingą turėjusios lietuvaitės Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina laimėjo visus tris susitikimus E grupėje, o antrajame atkrintamųjų varžybų rate 2-0 (21:13, 25:23) įveikė portugales Gabrielą Coelho ir Vanessą Paquete. Ketvirtfinalyje lietuvių žygį link medalių sustabdė vokietės Lisa Arnholdt ir Nadja Glenzke. Joms pralaimėta po atkaklios kovos 1-2 (15:21, 21:15, 10:15).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Sunku pačioms vertinti savo pasirodymą. Stengėmės ir darėme viską, ką tą akimirką galėjome. Gaila, kad iki pusfinalio pritrūko nedaug. Apmaudu, kad paleidome šansą sužaisti dar dvejas rungtynes su stipriausiomis Europos jaunimo komandomis. Pristigo šiek tiek drąsos, užtikrintumo ir galbūt tikėjimo, kad galime būti tarp keturių geriausių porų, bet savo klaidas taisysime ir grįšime dar stipresnės. Graikijoje viskas buvo šaunu. Nors teko matyti ir geriau suorganizuotų varžybų, bet skųstis negalime, oras mus lepino", - pasakojo U. Andriukaitytė.

Čempionate varžėsi po 32 vaikinų ir merginų poras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų