REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kamuoja stuburo išvarža – valgykite abrikosus, figas ir slyvas. Ne bet kaip – tinkamomis proporcijomis ir tinkamu laiku ir stuburas bus it naujas. Bent taip tikina liaudies medicina.

Kamuoja stuburo išvarža – valgykite abrikosus, figas ir slyvas. Ne bet kaip – tinkamomis proporcijomis ir tinkamu laiku ir stuburas bus it naujas. Bent taip tikina liaudies medicina.

REKLAMA

Tiesa, stuburo specialistai, medikai į tokius raginimus žiūri skeptiškai. Ar vaisiai išties gali išgelbėti stuburą nuo išvaržų domėjosi mūsų žurnalistai.

Abrikosai, figos ir slyvos – stebuklingi vaisiai. Tikina liaudies medicina. Kuo? Ogi juose yra medžiagų, kurios padeda atkurti minkštuosius audinius stuburo tarpslanksteliniuose diskuose.

Kaip tą padaryti? Ogi pusantro mėnesio kiekvieną vakarą prieš miegą suvalgykite vieną figą, pekis džiovintus abrikosUs ir vieną slyvą. Kad šie vaisiai gausūs vitaminų ir naudingų mums medžiagų specialistai neabejoja.

„Figose yra nemažai skaidulinių medžiagų ir tirpių skaidulinių medžiagų, kurios ypač naudingos virškinimo sistemai. padeda sumažinti blogojo cholesterolio keikį“, – pasakojo maisto chemikas prof. Rimantas Venskutonis.

REKLAMA
REKLAMA

Esą džiovinti abrikosai turi teigiamą poveikį širdies raumenų darbui, mat turi kalio, be to esą yra puiki vėžio profilaktika. Juose yra fosforo, geležies, kalcio, karotino, vitamino B5. Figos normalizuoja skydliaukės veiklą, padeda gydant bronchitą, o džiovintos padeda pašalinti parazitus iš žarnyno.

REKLAMA

Slyvos naudingos turintiems širdies problemų ir aukštą kraujospūdį, sergant inkstų ligomis, reumatu, ar gydant aterosklerozę.

Taigi liaudies medicina teigia, kad valgant būtent šiuos vaisiuos juose esančios medžiagos padeda tarpslankstelinių diskų minkštiesiems audiniams tapti labiau stabiliems ir elastingiems.

O sustiprėjus šiems audiniams slanksteliai patys atsistato į savo vietas, be išorinio įsikišimo.

Esą dėl nepakankamo tarpslankstelinių diskų maitinimo minkštasis audinys nebesugeba išlaikyti drėgmės ir jie tampa ne tokie elastingi, džiūsta, traukiasi, gaubiasi, pučiasi, įtrūksta ar net plyšta ir taip susiformuoja tarpslankstelinio disko išvarža. Ką apie tokius teiginius galvoja neurologas, fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojas Jonas Girskis? O jis tik skėsteli rankomis ir tikina, kad prieš pradedant valgyti vienokius ar kitokius vaisių rinkinius privalu suprasti, kaip tie tarpslanksteliniai diskai maitinasi.

Plačiau apie tai TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų