REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagaliau sulaukėme gerų naujienų iš sinoptikų stovyklos – šis savaitgalis prognozuojamas saulėtas ir šiltas. Tam, kad išnaudotumėte puikų orą ir dar pasidžiaugtumėte likusia vasara, suruoškite vakarėlį lauke. Galbūt Jums puikiai tiks viena iš žemiau pateiktų originalių idėjų?

Pagaliau sulaukėme gerų naujienų iš sinoptikų stovyklos – šis savaitgalis prognozuojamas saulėtas ir šiltas. Tam, kad išnaudotumėte puikų orą ir dar pasidžiaugtumėte likusia vasara, suruoškite vakarėlį lauke. Galbūt Jums puikiai tiks viena iš žemiau pateiktų originalių idėjų?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kinas po žvaigždėmis

Jei gyvenate namuose su vidiniu kiemu arba turite sodybą su pakankamai daug erdvės lauke, galite suorganizuoti vakarėlį – kiną po žvaigždėmis. Žinoma, kad toks vakarėlis pasisektų teks atkreipti dėmesį į keletą svarbių dalykų: įvertinti technines galimybes, pagalvoti, ką rodyti susirinkusiems bei kokius užkandžius jiems patiekti.

REKLAMA

Svarbiausi atributai. Esminė vakarėlio po žvaigždėmis detalė – techninė įranga. Kai kurie puolia ieškoti projektoriaus, tačiau jei namuose turite pakankamai naują, didelės įstrižainės televizorių, kodėl gi nepanaudojus jo?

Tam, kad svečiams iš tiesų būtų smagu, pasitarkite, ką jie norėtų žiūrėti. Tiesą sakant, tai netgi nebūtinai turi būti kino filmas, galite suorganizuoti sporto varžybų žiūrėjimą arba nuotraukų iš bendros kelionės peržiūrą. Ir dar kai kas: nepamirškite pasirūpinti pledais apsigaubti – juk rugpjūčio vakarai vis dėlto nebėra tokie šilti, kaip norėtųsi.

REKLAMA
REKLAMA

Maistas. Tai labai svarbus vakarėlio akcentas. Kinui po žvaigždėmis, nesuklysite, pasiūlę įvairių skonių spragėsių, gabalėliais pjaustytos picos ar kitų mėgstamų užkandžių

Vakarėlis nei lauke, nei viduje

Jei turite kiek didesnį, nei metro pločio balkoną arba galimybę surengti šventę ant stogo, pirmyn! Tokia vieta puikiai tiks grilio vakarėliui, kuris visiems asocijuojasi su vasara ir puikiu oru.

Svarbiausi atributai. Tam, kad atmosfera būtų šventiška, pagalvokite apie dekoracijas – balkonas, terasa ar stogas puikiai atrodys papuoštas žydinčiomis gėlėmis, lempučių girliandomis, dekoratyviniais žibintais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepamirškite, kad organizuodami vakarėlį balkone, svečiams turėsite skirti ir kažkiek namų erdvės. Palikite atviras duris į svetainę, virtuvę, pasirūpinkite vietomis atsisėsti. Maistas. Atsakingai pasiruoškite griliui. Pasirūpinkite, kad kepsninė būtų švari ir tvarkinga.

Svečiams galite pasiūlyti kepsnius, vištienos sparnelius arba mėsos maltinius, kuriuos kiekvienas galės panaudoti mėsainio gamybai (tam šalia patiekite įvairų ingredientų – bandelių, daržovių, padažų). Vegetarams galite patiekite įvairių daržovių vėrinukus.

REKLAMA

Šventė prie vandens

Pagalvojus apie vakarėlį paplūdimyje, ne vienam iškyla vaizdas iš Holivudo filmo: jūra, saulė, kokteiliai ir linksmybės. Tiesą sakant, smagią šventę galima suruošti prie bet kokio vandens telkinio – tai gali būti ir ežeras ar upė. Tik prieš rengdami vakarėlį tokioje vietoje, įsitikinkite, ar netrukdysite aplinkiniams.

Svarbiausi atributai. Kalbant apie tokio vakarėlio atributus, bene svarbiausi – tinklinio arba pripučiamas kamuolys (priklausomai, kokį žaidimą mėgstate žaisti), skėčiai, galvos apdangalai, belaidė kolonėlė muzikai, paplūdimio kėdės, nešiojamas šaldytuvas gėrimams... Tam, kad nieko nepamirštumėte, pasiskirstykite su draugais, kas kuo pasirūpins.

REKLAMA

Maistas. Labai svarbu tokio tipo šventėje suruošti ir tinkamus užkandžius. Jei įdienojus pasidarys iš tiesų labai šilta, reikėtų vengti saulėje gendančio maisto, taip pat geriau patiekti tokį maistą, kurį lengva valgyti ir be įrankių. Puikiai tiks daržovių (morkų, agurkų, paprikos) lazdelės, įvairūs vaisiai, pavyzdžiui, vynuogės, iš anksto supjaustytas arbūzas.

Taip pat galite pasirūpinti krekeriais, riešutais ar vieno kąsnio sumuštiniais.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų