REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ateityje planuodami komandiruotes Vyriausybės atstovai vengs pernelyg detalizuoti reikalavimus vežėjams.

Ateityje planuodami komandiruotes Vyriausybės atstovai vengs pernelyg detalizuoti reikalavimus vežėjams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė atnaujins tai numatantį kelionių organizavimo paslaugų pirkimo procedūrų planą po to, kai paaiškėjo valstybės nupirktų ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus bilietų į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes kaina.

REKLAMA

„Viena iš rekomendacijų bus užsakant kelionės bilietus vengti detalizavimo rengiant paslaugų suteikimo sąlygas“, - BNS trečiadienį sakė ministro pirmininko atstovė spaudai Evelina Butkutė - Lazdauskienė.

Visgi ji pabrėžė, kad svarbiose premjero komandiruotėse užklausos kelionių organizatoriams ir toliau bus detalizuojamos, nes toks poreikis yra susijęs su ministro pirmininko kaip šaliai atstovaujančio aukšto rango pareigūno griežtai suplanuota darbotvarke.

REKLAMA
REKLAMA

Naujai rengiamame kelionių organizavimo pirkimo procedūrų plane taip pat numatyta, kad pateikdami pasiūlymus dėl skrydžių maršrutų kelionių organizatoriai turės pateikti siūlomą kainą pagrindžiančius dokumentus. To jiems anksčiau daryti nereikėjo.

Planuojama, jog ateityje apie galutinę visų komandiruočių kainą ministras pirmininkas bus informuojamas asmeniškai.

E.Butkutė - Lazdauskienė sakė, kad Vyriausybėje organizuotas tarnybinis patikrinimas neparodė asmeninės Vyriausybės kanceliarijos darbuotojų atsakomybės už nupirktus 44 tūkst. eurų vertės bilietus į Rio de Žaneirą premjerui, jo žmonai ir dar 4 delegacijos nariams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iš šitų vidaus audito išvadų matyti, kad šiandien personalinės darbuotojų kaltės mes neįžvelgiame“, - teigė A.Butkevičiaus atstovė.

Ji tvirtino, kad vidinio patikrinimo metu nustatyta, jog perkant brangiai Vyriausybės kanceliarijai atsiėjusius premjero kelionės į Braziliją bilietus nebuvo pažeisti įstatymai nepaisant to, kad pirkimo sąlygose buvo nurodytas itin konkretus skrydžio maršrutas.

Tačiau Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė Diana Vilytė teigė, kad šiame pirkime galima įžvelgti konkurencijos ribojimą turint omenyje, kad premjero vizitas į Rio de Žaneirą buvo laisvesnio formato.

REKLAMA

„Olimpiados mes negalime laikyti labai svarbiu renginiu, kur reikia būti labai tiksliai ir kur viskas yra paskaičiuota. Matyt, tai yra laisvesnio formato vizitas“, - BNS sakė D.Vilytė.

Visgi ji sveikino Vyriausybės sprendimą kai kuriais atvejais pernelyg nedetalizuoti reikalavimų dėl ministro pirmininko skrydžių.

„Darytina prielaida, kad Vyriausybės kanceliarija sutaupys, vienareikšmiškai. Kuo mažiau reikalavimų nurodoma užklausoje, iš tuo daugiau pasiūlymų galima rinktis, o tai mažina kainą“, - kalbėjo Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė.

REKLAMA

Premjero kelionės istorija

Premjeras į Rio de Žaneirą rugpjūtį vyko už asmenines lėšas, o ši kelionė jam kainavo 2,2 tūkst. eurų. Visgi Vyriausybės kanceliarija dar vasarį buvo nupirkusi premjero kelionės į Braziliją bilietus, jie kainavo 44 tūkst. tūkst. eurų.

Vyriausybės kanceliarijos atstovai iš pradžių buvo linkę kaltinti kelionių agentūras dėl pasiūlytos neadekvačios bilietų į Rio de Žaneirą kainos. Tačiau šio pirkimo dokumentai atskleidė, kad konkretų skrydį buvo pasirinkusi pirkimą organizavusi Vyriausybės kanceliarija, kuri formulavo itin konkrečią užklausą, pateikta bilietų kaina valdininkus tenkino, pinigai buvo sumokėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Perkant pastaruosius bilietus jų pirkimo sąlygose buvo nurodyta, kad ministro pirmininko ir dar penkių delegacijos narių skrydis turi vykti maršrutu Vilnius - Amsterdamas - Rio de Žaneiras, taip pat buvo nurodytos konkrečios skrydžių bendrovės su tiksliais skrydžių numeriais ir jų laikais.

Po premjero nepasitenkinimo brangūs bilietai prieš pat premjero kelionę buvo gražinti, už tai turės būti sumokėta beveik 2 tūkst. eurų bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų