REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas (nuotr. LTOK)

Baidarininkas Edvinas Ramanauskas apie geresnę gimtadienio dovaną negalėjo net svajoti. Su Aurimu Lanku jis iškovojo olimpinių žaidynių bronzą.

21

Baidarininkas Edvinas Ramanauskas apie geresnę gimtadienio dovaną negalėjo net svajoti. Su Aurimu Lanku jis iškovojo olimpinių žaidynių bronzą.

REKLAMA

Šiandien 31-ąjį gimtadienį švenčiantis E.Ramanauskas ir 30-metis A.Lankas tapo pirmaisiais Nepriklausomos Lietuvos baidarių irkluotojais, iškovojusiais olimpinį medalį.

Lietuviams dosnioje Rodrigo de Freito lagūnoje mūsų šalies dvivietės baidarės įgula galingai šovė iš starto ir nemažindama tempo pasiekė už 200 m esantį finišą. A.Lankas ir E.Ramanauskas distanciją įveikė per 32,382 sek. Čempionais tapo ispanai Saulas Craviotto ir Cristianas Toro (32,075 sek.). Britai Liamas Heathas ir Jonas Schofieldas laimėjo sidabro medalius (32,368 sek.).

 

“Man tai pati geriausia dovana. Juk dar prieš kurį laiką net apie olimpines žaidynes negalėjau pasvajoti”, - prisipažino E.Ramanauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak baidarininkų, staigus jų startas – darbo ties šiuo elementu treniruotėse vaisius.

„Šiandien ir oras buvo mums tinkamas, irklavome truputį prieš vėją. Jautėme, kad gerai važiuojame, lygiai su ispanais ir britais, o jie pastaruoju metu yra mūsų distancijos lyderiai“, - sakė A.Lankas.

REKLAMA

E.Ramanauskas šyptelėjo: „Antra vieta būtų buvusi dar geresnė.“ Bet A.Lankas pridūrė: „Nevarome dievo į medį. Tai geriausia, kas galėjo būti, puikiausia Edvino gimtadienio dovana ir, aišku, kvietimas į gimtadienį.“

Tiesa, sportininkai audringos šventės neplanuoja: „Labai švęsti negalime, nes juk kiti sportininkai dar laukia savo startų.“

Netoli garbės pakylos buvo dar viena Lietuvos dvivietės baidarės įgula – 29 metų Ričardas Nekriošius ir 28-erių Andrejus Olijnikas 1000 m distancijos finale užėmė penktąją vietą. Distanciją lietuviai veikė per 3 min. 14,748 sek.

REKLAMA
REKLAMA

Čempionais tapo vokiečiai Marcusas Grossas ir Maxas Rendschmidtas (3 min. 10,781 sek.), sidabrą iškovojo serbai Marko Tomičevičius ir Milenko Zoričius, bronza atiteko australams Kenui Wallace'ui ir Lachlanui Tame'ui (3 min. 12, 593 sek.). Ketvirtąją vietą užėmė Emanuelio Silvos ir Joao Ribeiro duetas iš Portugalijos (3 min. 12,889 sek.). Už lietuvių nugaros liko Italijos, Vengrijos ir Slovakijos įgulos.

„Esame patenkinti, nes padarėme viską, ką galėjome. Šiandien irklavome sklandžiau, geriau negu vakar. O vieta parodo mūsų dabartinį pajėgumą. Pernai pasaulio čempionate buvome septinti, užpernai šešti, dabar – penkti. Tai rodo, kad esame pasiekę geriausią sportinę formą“, - teigė A.Olijnikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įpusėjus distancijai Lietuvos įgula buvo ketvirta, ne taip toli nuo trečiosios pozicijos. Ar nesinorėjo pabandyti pavyti varžovus? „Jau prieš startą su Andriumi sutarėme nesidairyti į šalis, žiūrėti į priekį ir irkluoti taip, kaip galime. Atidaviau viską ir tik finišavęs pamačiau, kelintoje vietoje esame. Sąlygos trasoje šiandien buvo beveik idealios.“

R.Nekriošius ir A.Olijnikas anksčiausiai iš visos Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo rinktinės atvyko į Rio de Žaneirą ir iki starto čia praleido daugiau nei dvi savaites. Neatsibodo?

„Kaip gali atsibosti idealios sąlygos, kai nereikia gamintis valgyti, eini miegoti, kada nori. Čia yra viskas, kad galėtum tobulėti, stiprėti. Tai mums buvo lyg mini stovykla prieš svarbiausią startą. Pripratome prie oro sąlygų, prie vandens“, - aiškino R.Nekriošius.

REKLAMA

Į Lietuvą baidarininkai grįš rugpjūčio 21 d. "Mano vaiko gimtadienis, tikrai nepraleisiu", - teigė A.Olijnikas. "Nepraleisim", - juokdamasis komandos draugą pataisė R.Nekriošius.

Prieš dvi dienas iki starto į Rio atvykęs kanojininkas Henrikas Žustautas šiandien varžėsi B finale. Jis 200 m distancijoje liko trečias ir galutinėje įskaitoje užėmė 11-ąją vietą.

Rio de Žaneiro olimpiniame kanale du medalių komplektus pelnė ir Lietuvos akademinio irklavimo atstovai. Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris iškovojo sidabrą, o Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė – bronzą. Dar vieną apdovanojimą į Lietuvos taupyklę įdėjo sunkiaatletis Aurimas Didžbalis. Jis laimėjo bronzos medalį.

Marius Grinbergas, sportas.info

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų