REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė trečiadienį pavedė  šiuo metu atostogaujančiam Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui Jonui Miliui iki rugsėjo 7 dienos parengti veiklos ataskaitą. Ją įvertinęs, Ministrų kabinetas gali apsispręsti J.Milių atleisti iš pareigų.

Vyriausybė trečiadienį pavedė  šiuo metu atostogaujančiam Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui Jonui Miliui iki rugsėjo 7 dienos parengti veiklos ataskaitą. Ją įvertinęs, Ministrų kabinetas gali apsispręsti J.Milių atleisti iš pareigų.

REKLAMA

„Šiandien pasitarime pavesta Žemės ūkio ministerijai įvertinti ne tik STT pateiktą išvadą, bet ir įpareigoti Veterinarijos ir maisto tarnybos vadovą pateikti savo, kaip vadovo, veiklos ataskaitą, kurią vėliau įvertins visas ministrų kabinetas“, - žurnalistams sakė premjeras Algirdas Butkevičuus.

„Jeigu veiklos ataskaita bus neigiama, tai tada kabinetas imsi priemonių vadovą atleisti iš darbo“, - kalbėjo A.Butkevičius.

Anot jo, J.Miliaus veiklos ataskaita turėtų būti pateikta už 2015 metus ir šių metų pirmąjį pusmetį. Premjeras sakė, kad, Vyriausybės teisininkų nuomone, J.Milius nėra politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojas, todėl jo negalima atleisti, praradus politinį pasitikėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Žemės ūkio ministerija turės įvertinti, ar STT konstatuotos teisės aktų reguliavimo spragos Maisto ir veterinarijos tarnyboje bei vidaus kontrolės sistemos efektyvumo stoka galėjo būti sukurta dėl vadovo trūkumų, ar nėra įstaigos vadovo kaltės. Toliau Generalinė prokuratūra savo atsakyme Vyriausybei teigė, kad vykdant ikiteisminį procesą galioja nekaltumo prezumpcija, todėl jie neprašo nušalinti Jono Miliaus“, - kalbėjo premjeras.

REKLAMA

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė žurnalistams sakė, kad J.Miliaus veiklos ataskaita turės būti paruošta iki rugsėjo 7 dienos. Ministrės teigimu, nebus svarstoma, ar išleisti J.Milių ilgesnėms atostogoms.

„Vyriausybė pavedė, kad rugsėjo 7 dieną Vyriausybės pasitarime būtų pateikta Jono Miliaus veiklos ataskaita. Ji būtų svarstoma pasitarime. Manau, kad grįžęs iš atostogų jis turės paruošti šią ataskaitą. Bus įtraukti ten ir STT vertinimai. J.Milius iš atostogų turėtų grįžti rugpjūčio 23 arba 24 dieną“, - tvirtino V.Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tarnybos atstovė spaudai Jurgita Savickaitė BNS patikslino, kad J.Milius iš atostogų grįš rugpjūčio 29 dieną.

Pasak ministrės, valstybinių institucijų vadovai neprivalo rengti savo veiklos ataskaitos, yra rengiamos bendros institucijų veiklos ataskaitos. 2015 metų Maisto ir veterinarijos tarnybos veiklos ataskaitą Vyriausybė patvirtino kartu su Žemės ūkio ministerijos ataskaita.

A.Butkevičius teigė, kad šis skandalas neturės didelių neigiamų pasekmių Lietuvos maisto produktų eksportui, tačiau produkciją importuojančios šalys atidžiau stebės Lietuvos maisto saugą.

V.Baltraitienė tvirtino situaciją aptarusi su Kinijos ambasadoriumi Lietuvoje.

„Mums labai svarbu, kad tai neturėtų įtakos pieno eksportui į Kiniją. Ambasadorius sakė, kad jie stebi situaciją, bet nemato priežasties stabdyti procedūras. Dėl pieno papildomai nežada siųsti ekspertų, o dėl jautienos, kur Lietuva nėra gavusi leidimo, mes laukiame ekspertų“, - sakė žemės ūkio ministrė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J.Miliui pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba. Teisėsauga įtaria, kad šaldyto maisto produktų bendrovė „Judex“ per Seimo narį Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) taip pat teigia J.Miliaus vadovaujamoje įstaigoje nustačiusi korupcijos rizikos veiksnių.

J.Milius savo kaltę kategoriškai neigia ir savo noru iš pareigų kol kas nepasitraukė, nors atsistatydinti jį ragino tiek premjeras, tiek prezidentė. Jis sako, kad padėdamas verslininkams laikėsi įstatymų, o atsistatydinimas reikštų kaltės pripažinimą.

J.Milius ataskaitą rengs ir pagal Vyriausybės jau patvirtintą dokumentą

Vyriausybei trečiadienį pavedus šiuo metu atostogaujančiam Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui Jonui Miliui iki rugsėjo 7 dienos parengti veiklos ataskaitą, tarnybos atstovė sako, kad jos pagrindas bus ministrų kabineto jau anksčiau patvirtintas dokumentas.

REKLAMA

„Už 2015 metus tarnybos ataskaita jau patvirtinta ir paskelbta viešai, o už 2016 metų pirmąjį pusmetį ataskaita ruošiama, ir šių dokumentų pagrindu bus paruoštas šios dienos Vyriausybės sprendimu nurodytas dokumentas“, - BNS sakė tarnybos atstovė spaudai Jurgita Savickaitė.

Pasak jos, J.Milius iš atostogų grįš rugpjūčio 29 dieną. Su juo pačiu BNS susisiekti nepavyksta.

Įvertinęs ataskaitą, ministrų kabinetas gali apsispręsti J.Milių atleisti. Premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį sakė, kad J.Milius įpareigotas pateikti savo, kaip vadovo, veiklos ataskaitą - jeigu ji bus įvertinta neigiamai, Vyriausybė imsis priemonių jį atleisti iš darbo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų