REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Seimo rinkimuose nedalyvaujantis Darbo partijos pirmininkas europarlamentaras Valentinas Mazuronis paskelbtas partijos kandidatu į premjerus.

REKLAMA
REKLAMA

 

Trečiadienį per spaudos konferenciją Seime „darbiečiai“ paskelbė savo kandidatus į būsimąją Vyriausybę, tačiau jų sąraše – tik aštuoni politikai. Lietuvoje yra 14 ministerijų.

REKLAMA

Pasak rinkimų štabo vadovo Vytauto Gapšio, kandidatų neieškota vietoj šiuo metu ministrų pareigas einančių „darbiečių“. Darbo partija į centro kairės Vyriausybę yra delegavusi penkis ministrus.

Vadinamajame šešėliniame ministrų kabinete aplinkos ministru įvardytas Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Raimundas Paliukas, finansų – frakcijos Seime seniūnas Kęstutis Daukšys, krašto apsaugos – parlamento pirmasis vicepirmininkas Vydas Gedvilas, susisiekimo – parlamentaras Darius Ulickas, sveikatos apsaugos – Seimo Sveikatos reikalų komiteto vadovė Dangutė Mikutienė, teisingumo – teisingumo viceministras Giedrius Mozuraitis, ūkio – ekspremjeras Gediminas Vagnorius, vidaus reikalų – Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V.Mazuronio, nors partija turi pora kandidatų į užsienio reikalų ministrus, tačiau jų neįvardijo, nes užsienio politika yra prezidento kompetencijos sritis, jis turėtų teisę rinktis šį ministrą.

Europos Parlamente dirbantis Darbo partijos lyderis kaip svarbiausią darbą po rinkimų nurodė viešojo sektoriaus valdymo reformą.

„Mano kaip premjero būtų pirmas žingsnis ir pagrindinis darbas – viešojo sektoriaus valdymo radikali reforma. (...) Lietuvoje šiandien ir pagal ministerijų skaičių, ir pagal valdininkų skaičių, per 70 tūkstančių, mažėjant gyventojų Lietuvoje, šita sritis būtina reformuoti pirmiausia. Jeigu mes nereformuosime viešojo valdymo aukščiausiu lygiu, visos kitos reformos, ar tai būtų sveikatos, ar tai būtų bet kurioje kitoje srityje, nepavyks“, – pareiškė V.Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbiečių teigimu, Seimo narių turi mažėti iki 111 vietoj dabar esančių 141, vietoj keturiolikos ministerijų turėtų likti keturios ar penkios, valdininkų reikėtų mažinti ne mažiau kaip 50 procentų.

Tarp svarbiausių darbų V.Mazuronis minėjo gyventojų pajamų, perkamosios galios didinimą ir piliečių saugumą.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.

Trečiadienį paskelbti apklausos duomenys rodo, kad „darbiečiai“ pagal populiarumą šiuo metu yra ketvirti po socialdemokratų, „valstiečių“ ir konservatorių. Jei rinkimai vyktų artimiausią sekmadienį, už Darbo partiją balsuotų 7,3 proc. rinkėjų, rodo delfi.lt skelbiami bendrovės „Spinter tyrimai“ duomenys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų