REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jemeno sukilėlių paleista raketa antradienį užmušė septynis civilius Saudo Arabijoje, pranešė civilinės saugos agentūra.

Jemeno sukilėlių paleista raketa antradienį užmušė septynis civilius Saudo Arabijoje, pranešė civilinės saugos agentūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis paskelbtų civilių aukų skaičius buvo didžiausias karalystės pietuose nuo Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos intervencijos Jemene pradžios prieš 17 mėnesių.

REKLAMA

„Ji užmušė keturis piliečius ir tris gyventojus“, – valstybinė naujienų agentūra „Saudi Press Agency“ citavo Nadžrano miesto civilinės saugos atstovą, kuris kalbėjo apie minėtą raketos smūgį.

Jemeno sostinei koalicijos aviacija smogė pirmą kartą per 3 mėnesius, žuvo 14 žmonių

Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos karo lėktuvai smogė Jemeno sostinei pirmą kartą per daugiau nei tris mėnesius – dėl šių antskrydžių antradienį buvo uždarytas oro uostas, pranešė gyventojai ir oro uosto pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas smūgis teko maisto produktų fabrikui, kur žuvo 14 žmonių, sakė medikai. Fabriko direktorius Abdullah al-Aqelis tvirtina, kad žuvo 16, sužeista 10, visi nukentėjusieji – tuo metu dirbę šio fabriko darbininkai.

Bulvių traškučius gaminantis fabrikas yra greta karinės įrangos aptarnavimo centro, į kurį ir taikėsi koalicijos aviacija.

Koalicija į kovos veiksmus įsikišo pernai kovo mėnesį, reaguodama į tai, kad 2014-ųjų rugsėjį šiitiški husių sukilėliai bei pajėgos ištikimos buvusiam prezidentui Ali Abdullah Salehui (Aliui Abdulai Salehui) užėmė Saną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau sukilėliai dar labiau įsitvirtino ir 2015-ųjų vasarį privertė iš sostinės bėgti prezidentą Abedrabbo Mansourą Hadi.

A.M.Hadi dabar gyvena Rijade, ten pat yra ir tarptautiniu lygiu pripažinta šalies vyriausybė, kurios nariai važinėja tarp Saudo Arabijos ir laikinosios Jemeno sostinės Adeno.

Koalicijos atstovas generolas Ahmedas Assiri patvirtino, kad atnaujinti antskrydžiai prieš Irano remiamus husių sukilėlius; dėl to buvo uždarytas Sanos oro uostas; pasak generolo, karo lėktuvai smogė į karinius objektus miesto apylinkėse.

Anot gyventojų reidai prasidėjo pirmadienį, o antradienį dar labiau suintensyvėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų