REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
83
Lietuva – Kroatija (nuotr. Vytauto Dranginio/LTOK)

Lietuvos rinktinė olimpiados B grupėje patyrė antrąją nesėkmę, kai 81:90 nusileido Kroatijos krepšininkams ir grupėje liko trečioje vietoje. Portalas Krepsinis.net pateikia įdomiausius dvikovos akcentus, kurie turėjo įtakos ir galutiniam mačo rezultatui.

83

Lietuvos rinktinė olimpiados B grupėje patyrė antrąją nesėkmę, kai 81:90 nusileido Kroatijos krepšininkams ir grupėje liko trečioje vietoje. Portalas Krepsinis.net pateikia įdomiausius dvikovos akcentus, kurie turėjo įtakos ir galutiniam mačo rezultatui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sąmokslo teorija. Argentiniečiai tvirtino, kad lietuviai susitarė tyčia pralaimėti kroatams, kad patys žaistų prieš Australiją, Kroatija susitiktų su serbais, o Argentiną nustumtų į mėsmalę – ketvirtfinalį su JAV. Lietuvos rinktinė bandė įrodyti, jog yra kitaip, o Jonas Kazlauskas turbūt labiausiai – Mantas Kalnietis žaidė 40 minučių, Jonas Mačiulis 34 min., Jonas Valančiūnas 33 min., Paulius Jankūnas – 28 min. Apskritai buvo panaudota vos 8 žaidėjų rotacija – mažiausia šiose žaidynėse. Įprastai nuo suolo kildavę Antanas Kavaliauskas arba Vaidas Kariniauskas savo šanso nesulaukė, nes „centro“ pozicijoje likusias 7 min. žaidė Domantas Sabonis, o M.Kalnietis apskritai negavo progos atsipūsti. Jeigu pralaimėjimas sutartas iš anksto, tuomet kam varginti lyderius?

REKLAMA

Anekdotinė gynyba. Tai, ką kroatai darė antrajame ir trečiajame kėliniuose puolime, galima pavadinti tik anekdotine mūsiškių gynyba. Per du ketvirčius varžovai įmetė 62 taškus. 34 taškai praleisti per antrąjį ketvirtį yra vos 2 taškais mažiau nei prieš kelias dienas, kai ispanai per trečiąją atkarpą sumetė 36 taškus. Kuo tai baigėsi, niekam priminti nereikia.

Per pirmąjį etapą lietuviai varžovams leido įmesti 428 taškus ir šis rodiklis geresnis tik už Venesuelos, Kinijos ir Nigerijos rinktines bei toks pats kaip Argentinos. Tuo tarpu pagal pelnomus taškus J.Kazlausko auklėtiniai taip pat lenkia vos 3 ekipas – yra 9-oje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

Grįžtant prie susitikimo su Kroatija, gynyboje vienas prieš vieną niekas nesugebėjo sustabdyti Dario Šaričiaus. Paulius Jankūnas pirmajame ketvirtyje pristabdė šį puolėją, bet kiti nesugebėjo padaryti visiškai nieko. Kroatai pataikė viską (51,2 proc. dvitaškių ir 57,9 proc. tritaškių), bet tolimi metimai skriejo į tikslą, kadangi padėtys tam buvo geros. Zoninė gynyba taip pat neveikė, nors buvo ji bandoma keliskart. Australija pagal pelnomus taškus yra antra. Įdomu, kaip stengsis stabdyti jos lyderius.

Kam nusileisti ant žemės? „Kai kurie žaidėjai turėtų nusileisti ant žemės ir nebeskrajoti padebesiais. Galbūt dabar jau šiek tiek nusileido, nes tikrai yra pervertinti ir patys save pervertina“, – tokius žodžius pasakė J.Kazlauskas. Pavardžių treneris neįvardijo, bet galima nesunkiai suprasti, jog tai skirta Jonui Valančiūnui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toronto „Raptors“ vidurio puolėjas pelnė 13 taškų, sugriebė 6 kamuolius bet pataikė vos 6 metimus iš 15, padarė 3 klaidas ir surinko 7 naudingumo balus. Nors daug kalbama, kaip prieš JV yra dvigubinama arba trigubinama gynyba, bet šį kartą jis neišnaudojo daugybės situacijų vienas prieš vieną, kai jo kur kas silpnesni oponentai atstovėdavo gynyboje. Vėl grįžtame prie to paties – iš arčiau laimės neradęs „centras“ ėmė šaudyti iš vidutinio nuotolio, nors niekada iš to taško stabiliai nepataikė. J.Kazlauskas ne kartą pyktelėjo ir liepė veržtis arčiau krepšio. O kur dar amžinas burbėjimas sau po nosimi po vieno ar kito epizodo.

REKLAMA

Jonas Mačiulis rinktinėje yra labai svarbi figūra gynyboje, bet jo puolimas šiose žaidynėse yra labai šlubuojantis. Puolėjas dvitaškius meta 41,7 proc. tikslumu, o iš toli atakuoja vos 32 proc., o per mačą išmeta 5 tritaškius. Ir dvikovoje su kroatais J.Mačiulis ne kartą pervertino savo jėgas mesdamas iš toli. Ypatingai likus 28 sekundėms, kai komandas skyrė 7 taškai, o Madrido „Real“ atstovas paleido tokį „balioną“ per rankas, jog šis net nelietė lanko.

Dar vienas trenerį turėjęs nuvilti žaidėjas – Mindaugas Kuzminskas. Gynyboje vienas prieš vieną D.Šaričius prieš lietuvį darė tai, ką norėjo. Būsimam NBA žaidėjui derėtų solidžiau gintis tokiose situacijose. Taip pat nematėme nė vieno Mindaugo prasiveržimo ir agresyvaus žaidimo puolime. Jis iššovė 5 tritaškius, iš kurių pataikė vos 1. Po galingo pasirodymo prieš Argentiną daug pagyrų sulaukęs M.Kuzminskas yra savikritiškas žmogus ir turbūt nemano esantis NBA žvaigždė, bet į savo žaidimą iš šalies reikėtų pažvelgti ir jam.

REKLAMA

Aleksandras Petrovičius. Po fiasko LKF taurės finale iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ atleistas specialistas parodė, jog nėra toks blogas treneris, kaip kad mums galėjo atrodyti. Teko kalbėtis su kai kuriais sostinės komandos žaidėjais ir šie buvo tikri, jog su kroatu „Lietuvos rytas“ būtų nukovęs Kauno „Žalgirį“, kadangi tuomet pusfinalyje pralaimėjo dramatišką seriją 1:2, nors „ant popieriaus“ turėjo kur kas geresnę sudėtį. Kaip ten būtų, belieka spėlioti, bet A.Petrovičiaus propaguojamas laisvas ir puolimu paremtas krepšinis puikiai veikia Kroatijos rinktinėje. Komandoje yra išskirti lyderiai, kurie turi visišką laisvę ir ją meistriškai išnaudoja. Taip pat yra pagalbininkai, turintys savo aiškias funkcijas. Viskas sudėliota taip, jog būtų išnaudojamos gerosios krepšininkų savybės ir kol kas tas veikia – laimėta olimpiados atranka ir B grupėje užimta pirmoji pozicija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mantas Kalnietis. Penktą kartą iš penkių galima pagirti šį įžaidėją. Naudingiausias olimpiados pirmojo etapo žaidėjas vėl traukė paskui save rinktinę, tačiau to nepakako. Įstabu, kaip visiškai be keitimų rungtyniavęs atakų organizatorius užfiksavo 10/12 pataikymą, pelnė 26 taškus, atliko 11 rezultatyvių perdavimų, surinko 34 naudingumo balus ir prarado tik 3 kamuolius. Fantastiška M.Kalniečio sportinė forma šioje olimpiadoje, bet jis vienas ant savo pečių rinktinės į finalą nenutemps.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų