REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kanapė nuo senų laikų žinoma kaip išskirtine nauda pasižymintis augalas bei aukso vertės ingredientas virtuvėje. Daugeliui kanapės asocijuojasi su psichotropinėmis medžiagomis, tačiau įsitikinkite patys, jog šios – vienas iš naudingiausių sveikatos šaltinių.

Kanapė nuo senų laikų žinoma kaip išskirtine nauda pasižymintis augalas bei aukso vertės ingredientas virtuvėje. Daugeliui kanapės asocijuojasi su psichotropinėmis medžiagomis, tačiau įsitikinkite patys, jog šios – vienas iš naudingiausių sveikatos šaltinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Senovėje iš kanapės augalo buvo gaminami apdarai, bet vertingiausia dalis vis dėlto yra sėklos ir iš jų spaudžiamas aliejus. Tiek sėklas, tiek aliejų galima naudoti visur: maisto gaminimui, sveikuoliškiems kokteiliams, košėms, salotų gardinimui, mėsos patiekalams, sriuboms ir kur tik sugalvosite. Šį „lobį“ galima dėti į įvairius patiekalus, tai tikrai nesugadins skonio, o valgis įgaus didesnę maistinę vertę ir atneš sveikatai didelės naudos“, – apie kanapių vertę pasakoja sporto ir mitybos specialistė Jūratė Gliožerienė.

REKLAMA

Ginklas kovoje su vėžinėmis ląstelėmis

Kanapių sėklos yra pačios turtingiausios, turinčios daugiausiai baltymų ir amino rūgščių iš visų sėklų. Taip pat jose gausu gerųjų riebalų Omega 3 ir Omega 6, kurie yra gyvybiškai reikalingi žmogaus organizmo funkcionavimui, odai, plaukams, hormonų veiklai bei nervų sistemai.

„Kanapių sėklas geriausia naudoti sumaltas, be to, jas galima ir daiginti. Kalbant apie kanapių aliejų, suaugusieji jo kasdien turėtų suvartoti bent po vieną valgomąjį šaukštą, t.y apie 5 gramus.

REKLAMA
REKLAMA

Kanapių sėklų aliejus yra išskirtinis tuo, kad turi visiškai minimalų kieki sočiųjų riebalų, taip pat skirtingai nei kiti aliejai, yra praturtintas mums itin reikalingomis amino rūgštimis bei augalinės kilmės baltymais. Tai yra vienintelis aliejus, turintis vitamino D, taip reikalingo kalio pasisavinimui. Nustebsite, tačiau iš kanapių sėklų yra gaminamas proteinas, kuo puikiaisiais tinkantis visavalgiams, vegetarams ir veganams, nesukeliantis jokių alergijų, pilvo pūtimo ar kitų nemalonių šalutinių poveikių.

Ne paslaptis, jog kanapių aliejuje esantys gerieji riebalai veiksmingai mažina cholesterolio kiekį kraujyje bei riziką susirgti uždegiminėmis ligomis. Tai puikus vaistas, gerinantis kraujagyslių ir širdies darbą bei veiksmingas „ginklas“, kovojantis su vėžinėmis ląstelėmis“, – tvirtina sveikos mitybos specialistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grožio ir vitaminų užtaisas

Kanapių aliejus tinkamas ne tik maisto gamybai, bet ir kosmetinėms reikmėms, pavyzdžiui, veido kaukėms, plaukų sveikatos būklės palaikymui ar gydimui. Ši visapusiška priemonė taip pat naudojama veido ir kūno odos drėkinimui bei maitinimui. Kanapių aliejus ypatingai tinka problemiškai, sausai odai, kadangi ši priemonė nealergizuoja ir lengvai susigeria.

Pilnavetis pusryčių kokteilis su kanapių sėklomis

Reikės:

50g avižinių dribsnių, 1 kaušelis kanapių proteino, Šaukštelis medaus, 250 ml augalinio pieno, Cinamono.

Paruošimas:

Visus ingredientus susmulkiname blenderiu ir šiek tiek paliekame kokteilį nusistovėti, kad išbrinktų avižos. Išgėrus šį kokteilį ryte gausite visko, ko reikia puikiai dienos pradžiai: riebalų, baltymų, angliavandenių, vitaminų , mineralų bei nemažą kiekį ląstelienos.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų