REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iranas ir Europos Sąjunga (ES) Turkijoje atnaujins derybas dėl Teherano branduolinės programos, kuria, kaip būgštauja Vakarai, siekiama pasigaminti atominę bombą, pirmadienį pranešė pusiau oficiali naujienų agentūra "Fars".

REKLAMA
REKLAMA

"Irano vyriausiasis derybininkas Ali Larijani (Alis Laridžanis) ir ES užsienio politikos vadovas Javieras Solana (Chavjeras Solana) sutiko trečiadienį Turkijoje pratęsti derybas dėl atominės programos", - naujienų agentūrai sakė neįvardytas pareigūnas.

REKLAMA

Pasak pareigūno, Turkijos ministras pirmininkas Tayyipas Erdoganas (Tajipas Erdohanas) per pastarąsias dienas šiuo klausimu kalbėjosi su A.Larijani ir J.Solana.

Tai bus pirmasis toks J.Solanos ir A.Larijani susitikimas nuo tada, kai Jungtinės Tautos (JT) kovo mėnesį patvirtino naujas sankcijas Iranui, atsisakiusiam sustabdyti urano sodrinimą.

Sekmadienį Iranas išreiškė viltį, kad derybos su J.Solana gali atvesti prie branduolinės krizės sprendimo, ir pridūrė, kad Teheranas nepasiduos tarptautiniam spaudimui atsisakyti atominės veiklos.

Iranas tvirtina, kad jo branduolinė programa skirta elektros gamybai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų