REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas šeštadienį lankėsi Telšiuose, kur aiškinosi su policininko Liudo Šimkaus nužudymu susijusius klausimus.

Vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas šeštadienį lankėsi Telšiuose, kur aiškinosi su policininko Liudo Šimkaus nužudymu susijusius klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po susitikimo su Telšių apskrities policijos vadovu ir nužudyto patrulio sutuoktine T.Žilinskas pavedė Vidaus reikalų ministerijos generaliniam inspektoriui atlikti tarnybinį patikrinimą.

REKLAMA

„Išgirdęs pirminę informaciją apie įvykį ir po pokalbio su nužudyto pareigūno sutuoktine, kuriai kyla daug klausimų, daviau žodinį pavedimą ministerijos generaliniam inspektoriui atlikti tarnybinį aplinkybių patikrinimą, siekiant išvengti pamąstymų, kad policijos komisariatas gali atlikti neobjektyvų tyrimą“, - BNS sakė ministras.

Jo teigimu, tarnybiniu patikrinimu siekiama išsiaiškinti „aplinkybes, ar būtent tas patrulis išsiųstas į iškvietimą, kuris turėjo būti išsiųstas, ir kitus kylančius klausimus“. Su L.Šimkaus kolege, kartu vykusia į pareigūno mirtimi pasibaigusį iškvietimą, ministrui pabendrauti nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas pareigūnė atsisako susitikti su bet kuo, tai su pareigūne susitikti man nepavyko šiandien“, - aiškino ministras. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas BNS sakė, kad Telšiuose kartu su ministru lankėsi policijos generalinio komisaro pavaduotojas Donatas Malaškevičius. R.Rudmino teigimu, ministras nekėlė komisariato vadovybės atsakomybės klausimų.

„Kol kas niekas apie tai nekalba, į tą klausimą atsakys Policijos departamentas. Jeigu jis nustatys, kad yra mano tam tikrų vadovavimo klaidų, tada atitinkamai gali būti tokie klausimai keliami, bet iš ministro jokio paraginimo nesulaukiau, pats apie tai negalvoju kol kas“, - sakė R.Rudminas.

Patrulis L.Šimkus buvo nužudytas penktadienio pavakarę. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro vyriausiasis patrulis 36-erių L.Šimkus vyko į buitinį incidentą Telšių rajone, Tryškių miestelyje. Pranešta, kad smurtaujama artimoje aplinkoje. Pirminiais duomenimis, įtariamasis smurtautojas atvykusį pareigūną puolė peiliu. Sužeidimai buvo mirtini.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų