REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šaunu, manau, kad bet kokios spalvos medalis Lietuvai yra aukso vertės“, - po sidabrinio finišo Rio olimpinėse žaidynėse kalbėjo irkluotojai Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis.

„Šaunu, manau, kad bet kokios spalvos medalis Lietuvai yra aukso vertės“, - po sidabrinio finišo Rio olimpinėse žaidynėse kalbėjo irkluotojai Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jie priminė, kad šiuo metu Lietuva turi labai stiprią irklavimo rinktinę. „Tokios stiprios komandos Lietuva dar niekada neturėjo“, - pabrėžė M. Griškonis.

REKLAMA

Tai mūsų irkluotojai sugebėjo įrodyti ketvirtadienį: M. Griškonio ir S. Ritterio pora iškovojo sidabrą, o Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė pasipuošė bronzos medaliais.

„Kiekvieną kartą nuo pat starto šokdavome į priekį, pasitikėdavome savo jėgomis, tačiau finale kroatai šiek tiek stipriau finišavo, - apie finalą, kuriame nusileido pajėgiems kroatams. - kalbėjo M. Griškonis. - Negalvojome apie savo sveikatą, dirbome automatiškai, prieš pat finišą smegenys jau buvo kažkur toli iškeliavusios, buvome atsijungę, tačiau reikėjo plaukti iki pat galo“.

REKLAMA
REKLAMA

Jis patikslino, kad tik baigus 2000 metrų distanciją jokių emocijų nebuvo. „Kojos nelaikė, kvėpavimo nebuvo. Padėkojome vienas kitam už galimybę startuoti kartu. Mums pavyko save realizuoti, eisime medalių atsiimti, - šyptelėjo tik po finišo pas žurnalistus atėję irkluotojai“.

Paklaustas, ar nė kiek neapmaudu, kad ant krūtinių sidabras, o ne auksas, vyrai susižvalgė ir vienu balsu atsakė: „Dėl nieko neapgailestaujame“.

„Dabar turėsime pailsėti, - pirminė M. Griškonis. - Prieš olimpines žaidynes buvo atliktas didelis darbas ir jeigu norime sportuoti ir ruoštis kitoms žaidynėms, turime pailsėti – tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Nebuvo jokių abejonių prieš sėdant į dvivietę valtį. Pabandėme Trakuose, supratau, kad irkluojame labai greitai. Aš tikėjau“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S. Ritteris pabrėžė, kad prieš olimpines žaidynes teko šiek tiek apsišlifuoti su naujuoju valties partneriu. „Tačiau abu turime patirties, bendras tikslas nuvedė į puikų rezultatą. Viską nulėmė noras pasiekti gerų rezultatų. Kaip matote, kartais su nauju partneriu galima daug nuveikti tik susėdus. Kartais būna kuo ilgiau, tuo blogiau“, - sakė S. Ritteris, kuriam olimpinės žaidynės galėjo „nuplaukti“, kai jo partneris Rolandas Maščinskas patyrė traumą prieš pat žaidynes.

Paklausti, kad skiria šį laimėjimą vyrai nė kiek nesudvejojo. „Aš – savo dukrai, sirgaliams, treneriams, Lietuvai“.

REKLAMA

„Mus sieja labai daug krumpliaračių, kurie dirba kartu dėl rezultato. Rezultatą pavyksta pasiekti tik tada, kai viskas puikiai dirba“, - pabrėžė S. Ritteris.

Džiaugsmo neslėpė ir bronzos medalius iškovojusios D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė. „Esame labai pavargusios, tačiau iš to džiaugsmo nuovargio tikrai nejaučiame“, - sakė D. Vištartaitė tik po finišo.

„Visada norisi aukso, tačiau padarėme viską, ką galėjome, - tikino M. Valčiukaitė. - Esame labai labai laimingos. Turbūt dar net nesuvokiame, kas įvyko. Šiandien buvo priešinis vėjas. Mums jis nėra palankus“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų