REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Esu graži, protinga, miela, draugiška, tačiau niekaip negaliu sukurti rimtų santykių – vyrai iš manęs nori tik TO. Nežinau, ką savyje pakeisti, kad pagaliau į mano gyvenimą ateitų rimti vyrai. Taip tv3.lt parašė 25-erių Agnė (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Esu graži, protinga, miela, draugiška, tačiau niekaip negaliu sukurti rimtų santykių – vyrai iš manęs nori tik TO. Nežinau, ką savyje pakeisti, kad pagaliau į mano gyvenimą ateitų rimti vyrai. Taip tv3.lt parašė 25-erių Agnė (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turiu tokią tendenciją į savo gyvenimą pritraukti vyrus, kurie manęs tik geidžia. Aš jiems taip pat jaučiu aistrą ir kažkokį prisirišimą. Tai yra apibusė aistra, bet ne meilė. Manęs tai netenkina: aš noriu rimtų santykių. Ką daryti? Ką savyje turėčiau pakeisti, kad į savo gyvenimą pritraukčiau svajonių vyrą? Kaip elgtis, kaip kalbėti, ką pakeisti savyje, kokias intencijas turėti?

REKLAMA

Noriu sukurti harmoningus ir ilgalaikius santykius, kuriuose galėčiau augti. Dabar jaučiu, kad ilgalaikių santykių tiesiog nemoku kurti, juo labiau – jų išlaikyti, Tad to noriu išmokti“, – pasakojo mergina.

Santykių ABC.lt konsultantas Šarūnas Mažuolis tv3.lt nurodė, kad, kadangi mergina nepateikė daug informacijos apie save, gali būti labai daug variantų, kodėl jai nesiseka sukurti rimtų santykių.

„Gali būti, kad merginos uždaryta širdis, kad ji nemoka priimti pagalbos, gali būti toks likimas. Bendras patarimas – tokius vyrus, kuriuos domina tik aistra, reikia pažinti ir jų vengti. Taip pat labai svarbu moterims suprasti, kad, jeigu ji iki šiol jos traukė tik tokius vyrus, kitas nebūtinai bus lygiai toks pat. To nėra parašyta ant jokio akmens“, – kalbėjo santykių konsultantas.

REKLAMA
REKLAMA

Seksualumo korta

Š. Mažuolis patarė, kad moteriai, renkantis vyrą, reikia pasižiūrėti, ar jis rūpinasi moterimi, ar sprendžia jos problemas.

„Tik aistra ir svaigimu toli nenuvažiuosi. Moters stiprioji vieta yra seksualumas, bet jei ji žaidžia šita korta per daug stipriai, ji traukia viską, kas juda. Todėl merginai reikia įsivertinti, ar ne per daug žaidžia šita korta. Per didelis žaidimas traukia visus vyrus.

Ypač gražios moterys susiduria su tokia problema, kad jos pripranta gauti dėmesio ir tai joms tampa savęs įvertinimo bei prastos kokybės meilės gavimo forma. Jos kaip trupinius iš visų vyrų pradeda rinkti dėmesį, to nekenčia, bet vis tiek renka ir ant to pradeda statyti savo vertę“, – kalba santykių ekspertas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Leidžiasi per lengvai užkariaujama

Š. Mažuolis sako, kad vyrai dažnai pakimba ant aistros jauko, todėl specialistui ir kyla klausimas, kodėl jie neišsivysto į kitus etapus – šilumą ir širdies ryšį.

„Moteris turi privesti vyrą prie to, kad jis domėtųsi jos pasauliu, spręstų jos problemas, kad dėl jos norėtų nukalti drakoną. Dažnai problema būna ta, kad moterys leidžiasi per lengvai vyro užkariaujamos, ir tas smarkiai kiša koją. Vien tik seksualinės traukos neužtenka, kad išlaikytum vyrą.

Dar vienas dalykas – reiktų žiūrėti, ar moteris iš principo myli save, ar leidžia ja rūpintis. Gal ji yra labai savarankiška ir nemoka priimti pagalbos?“, – kalbėjo specialistas.

REKLAMA

Santykių ekspertas nurodė, kad merginai pirmiausia reikia atsakyti į jo pateiktus klausimus ir tada jau pradėti dirbti su savimi ir keisti savo elgesį.

Gundanti apranga

Internetinės asmenybės stiprinimo „Lūšis“ erdvės kūrėja, psichologė ir lektorė Rasa Venckutė tv3.lt sakė, kad Agnei reikėtų stebėti, kokius signalus transliuoja į aplinką – kaip ji apsirengusi, kokiose vietose lankosi, kas jos draugai.

„Tai merginai reikia stebėti, kokia jos apranga, avalynė, makiažas. Gundanti apranga, aukštakulniai ir palaidi plaukai transliuoja seksualines bangas. Taip pat vertėtų pasižiūrėti, ar mergina būna tokiose vietose, kur vyrai ieško ne žmonų, o merginų.

REKLAMA

Esminis skirtumas, kuris skiria merginą nuo seksualinio objekto iki šeimyninės moters, yra vaikai. Tad merginai reikia suprasti, ar ji yra pasiruošusi vaikams ir ar ji tų vaikų tikrai nori, nes vaikų noras jaučiasi per jos elgesį. Jeigu panelė dar nėra pasiruošusi vaikams, ji pasąmoningai tokią žinutę ir transliuoja“, – kalbėjo R. Venckutė.

Taip pat psichologė nurodė, kad merginai reiktų atkreipti dėmesį, kokią informaciją iš pasaulio ji įsileidžia į save: kur lankosi, kokias knygas skaito, kokius filmus žiūri ir pan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Merginai pačiai reiktų ieškoti santykių rimtose vietose: pavyzdžiui, tokiose pažinčių svetainėse kaip darnipora.lt. Rimtų santykių reikėtų ieškoti ne klubuose, bet bibliotekose ir rimtuose renginiuose.

Be to, jei mergina nori ne tik rimtų, bet ir džiugių, pilnavertiškų santykių, jai reikia kiek įmanoma labiau įsitraukti į tą veiklą, kuri ją džiugina: pažinti save ir dirbti mėgstamą darbą. Jei ji aktyviai dirbs mėgstamą darbą, ji lankysis atitinkamuose renginiuose ir ten ras žmogų, kuris netgi energetiškai pagal veiklos pobūdį jai tiks, ir tai bus labai tvirta pora“, – kalbėjo R. Venckutė.

REKLAMA

Jaustis savimi

Psichologė pažymėjo, kad, sakydama, jog aukštakulniai ir palaidi plaukai transliuoja seksualines bangas, ji neragina moterų to vengti. Pasak jos, reikia žiūrėti aprangos visumą.

„Svarbiausia, kad ta moteris, kad ir kaip beapsirengtų, jaustųsi savimi. Jei jausis pati sau graži ir pamačius save veidrodyje norės net šoktelti į viršų, reiškia, kad ji gali rengtis, ką tik nori.

Geriausia yra tada, kai žmogus, tiek būdamas vienas namuose, tiek viešumoje, atrodytų labai panašiai. Jei žmogus tik išorėje stengiasi atrodyti gražus, viduje gali būti vidinis nepasitenkinimas, kad vieną dieną tu gražus, kitą – ne“, – kalbėjo R. Venckutė.

Todėl psichologė susumuoja: norint rimtų santykių, mergina turi atkreipti dėmesį į savo išvaizdą, lankomus renginius, draugus ir mėgstamą veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų