REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
55
Domantas Sabonis (nuotr. Alfredo Pliadžio)

Solidi kova dėl atšokusių kamuolių, geras dalijimasis kamuoliu, neblogas tritaškių pataikymas, nuostabus Manto Kalniečio ir Jono Mačiulio pasirodymas. Daugiausia tai lėmė, kad Lietuvos krepšinio rinktinė olimpinėse žaidynėse šventė antrąją pergalę.

55

Solidi kova dėl atšokusių kamuolių, geras dalijimasis kamuoliu, neblogas tritaškių pataikymas, nuostabus Manto Kalniečio ir Jono Mačiulio pasirodymas. Daugiausia tai lėmė, kad Lietuvos krepšinio rinktinė olimpinėse žaidynėse šventė antrąją pergalę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt vertina kiekvieno lietuvio pasirodymą akistatoje su Nigerija (89:80) dešimtbalėje sistemoje. Vėl aikštėje nepasirodė Adas Juškevičius, labai trumpai rungtyniavo Antanas Kavaliauskas ir Robertas Javtokas, todėl šių trijų krepšininkų nevertinau.

Mantas Kalnietis (10). Pagrindinis mūsų įžaidėjas dažniausiai klubuose rungtyniauja prasčiau nei rinktinėje. Vakar jis sužaidė antras iš eilės kone tobulas rungtynes (21 tšk., 12 rez. perd). Neskaitant vienos kitos klaidelės ginantis Mantas atrodė monstriškai. Padarė tik 2 klaidas per 31 minutę prieš kibiai ir agresyviai besigynusius varžovus. Krinta į akis itin geras Kalniečio fizinis pasirengimas. Be to, jis trykšta pasitikėjimu savo jėgomis.

REKLAMA

Jonas Mačiulis (9). Pirmajame mače su brazilais blankokai žaidęs puolėjas vakar perlaužė dvikovos eigą, kai vien per antąjį kėlinį įsūdė net 14 taškų. Madrido „Real“ klube puolime retai kamuolį gaunantis Jonas, atrodo, labai pasiilgo rezultatyvaus žaidimo. Iki maksimalaus įvertinimo trūko kiek solidesnio dvitaškių pataikymo (5/11).

Renaldas Seibutis (9). Rinktinėje vėl matome tą „senąjį“ Seibutį – staigų, veržlų, užtikrintai pataikantį. Gynėjas ir vakar taikliai šaudė iš toli – 2 iš 3 tritaškių. Pirmojoje dvikovoje tikslą pasiekė net 3 iš 4 jo tolimų metimų. Tai neįtikėtinai maloni staigmena atsižvelgiant, kaip prastai Renaldas iš trijų taškų zonos atakavo Eurolygoje ar praėjusiame Europos čempionate. Tada per visas pirmenybes jis sugraibė tik du tritaškius.

REKLAMA
REKLAMA

Domantas Sabonis (8). Saboniukas per metus priaugo kalną raumenų ir padarė neįtikėtiną pažangą. Jis tapo tvirtu rinktinės ramsčiu. Rungtyniavo ilgiau nei pagrindinis sunkusis puolėjas Paulius Jankūnas. Retai taip būna – vakar jauniausias mūsų krepšininkas perėmė net 3 kamuolius. Dabar svarbiausia Domantui – gerinti metimą iš vidutinio nuotolio. Jo metimo technika gera, bet pataikyti būnant toliau nuo krepšio pavyksta retai. Smagu, kad vakar Sabonis pagaliau vieną kartą pataikė ir iš distancijos.

Paulius Jankūnas (7). Atliko nemaža juodo darbo gindamasis. Jo tritaškis ketvirtajame kėlinyje padėjo pribaigti oponentus. Brangino kamuolį – per 21 minutę nepadarė nė vienos klaidos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jonas Valančiūnas (7). Davė daugiau naudos komandai nei mače su brazilais. Mūsų svarbiausiam aukštaūgiui gyvenimą sunkino, tai kad priešininkai, jam gavus kamuolį, dvigubino ar net trigubino gynybą. Tiesa, pirmoje žaidimo dalyje keletą kartų nesugebėjo įveikti tiesioginio oponento ir vienas prieš vieną, kai gaudavo kamuolį „ant ūselio“. Kol kas Jonas olimpiadoje neatrodo labai šviežias.

Mindaugas Kuzminskas (7). Sužaidė neblogas rungtynes, bet iš „Kuzios“ norisi daugiau. Kartais aikštėje jaučiasi nedrąsiai. Įdomus sutapimas – ir pirmajame, ir antrajame mače pelnė po 8 taškus, atkovojo po 5 kamuolius.

REKLAMA

Marius Grigonis (6). Efektyviai darbavosi gindamasis, bet visus penkis kartus nesugebėjo pataikyti būdamas visiškai laisva ar apylaisvis. Matyt, olimpinėse žaidynėse jaudulys kiek kausto net ir šį žmogų „išoperuotais nervais“.

Vaidas Kariniauskas (5). Kaip ir Grigonis „iš žaidimo“ pro šalį atakavo visus penkis kartus. Tiesa, tie metimai buvo logiški – įsiveržęs į baudos aikštelę sumaniai atitverdavo varžovą korpuso ir atakavo iš gerų padėčių.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų