REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio rinktinė Rio de Žaneiro olimpiadoje iškovojo antrą pergalę. Po dviejų kėlinių lygios kovos Jono Kazlausko auklėtiniai užsivedė ir įrodė savo pranašumą prieš Nigerijos krepšininkus 89:80 (13:16, 23:25, 29:13, 24:26).

Lietuvos krepšinio rinktinė Rio de Žaneiro olimpiadoje iškovojo antrą pergalę. Po dviejų kėlinių lygios kovos Jono Kazlausko auklėtiniai užsivedė ir įrodė savo pranašumą prieš Nigerijos krepšininkus 89:80 (13:16, 23:25, 29:13, 24:26).

REKLAMA

Du kėlinius atrodo iš paskos varžovams bėgę Lietuvos krepšininkai „užsivedė“ tik po didžiosios pertraukos. Prie mūsų šalies nacionalinės ekipos spurto labiausiai prisidėjo Jonas Mačiulis, o paskutiniame kėlinyje iš jo estafetę perėmė fantastiškai rungtyniavęs ir dvigubą dviženklį surinkęs įžaidėjas Mantas Kalnietis.

Rezultatyviausi žaidėjai

Lietuva: M. Kalnietis (12 rezultatyvių perdavimų) ir J. Mačiulis po 21, R. Seibutis – 12, J. Valančiūnas – 10, D. Sabonis ir M. Kuzminskas po 8, P. Jankūnas – 7, A. Kavaliauskas – 2, M. Grigonis ir V. Kariniauskas po 0.

REKLAMA
REKLAMA

Nigerija: I. Diogu – 19, M. Umehas – 17, A. Aminu – 12.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Pirmieji į aikštę iš Lietuvos rinktinės žengė J. Valančiūnas, R. Seibutis, M. Kalnietis, P. Jankūnas ir J. Mačiulis. Po J. Valančiūno ir M. Kalniečio įspūdingų dėjimų iš viršaus 6:4 pirmauja lietuviai. R. Seibutis smeigia taiklų tritaškį ir Lietuva įpusėjus ketvirčiui priekyje 9:6. Vienas iš retų epizodų – J. Mačiulis neišnaudoja progos pelnyti lengvų taškų – „gauna bloką“.

REKLAMA

Nigerijos krepšininkai mėgina įvelti į chaotišką žaidimą J. Kazlausko auklėtinius ir jiems tai pavyksta. Kibi jų gynyba verčia klysti lietuvius – nigeriečiai persveria rezultatą savo naudai 11:14. Po galingo lietuvių varžovų dėjimo iš viršaus paskutinę kėlinio sekundę – 13:16 Nigerijos naudai.

Antras kėlinys

Kėlinio pradžioje Lietuvos ekipa klysta jau aštuntą kartą rungtynėse. D. Sabonis iki minimumo mažina skirtumą. M. Grigonis dukart šauna pro šalį nuo tritaškio linijos – kol kas toliašaudė J. Kazlausko artilerija tyli. Lietuvių varžovai pataiko tritaškį, o kitoje aikštės pusėje smagiai blokuoja V. Kariniauską.

REKLAMA
REKLAMA

D. Sabonis taikliu dvitaškiu lygina rezultatą – 19:19. Nigerijos krepšininkai ir toliau terorizuoja lietuvius taikliais tritaškiais, tuo pačiu atsako M. Kuzminskas – 24:25. Nė vienai komandai nepavyksta atitrūkti – po P. Jankūno dvitaškio lygu 27:27.

J. Valančiūnas apdovanoja varžovą „stogu“, tačiau kitoje atakoje mobilūs ir šoklūs Nigerijos krepšininkai krauna kamuolį iš viršaus. Tris tritaškius iš eilės pelnę nigeriečiai šauna į priekį – 34:40. Juos dėjimu iš viršaus ramina pyktelėjęs J. Valančiūnas. Įpusėjus rungtynėms Lietuva atsilieka 36:41.

Trečias kėlinys

Po J. Mačiulio ir R. Seibučio taiklių metimų Lietuvos rinktinė lygina rezultatą – 41:41. Dvikova ir toliau vyksta itin atkakliai – taškas į tašką. J. Mačiulis pataiko taiklų tritaškį ir įpusėjus kėliniui išveda lietuvius į priekį – 50:49.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Kazlauskas per minutės pertraukėlę kitaip surikiuoja žaidėjus, pastumdamas D. Sabonį į centrą. J. Mačiulis „su mėsomis“ krauna kamuolį iš viršaus, o po M. Kalniečio tritaškio pirmąkart lietuviai susikrauna 10 taškų persvarą – 59:49. Likus žaisti 10 minučių Lietuva po taiklaus J. Mačiulio tritaškio pirmauja 62:54.

Ketvirtas kėlinys

Lietuviai nemažina apsukų ir stengiasi išlaikyti J. Mačiulio trečiame kėlinyje padiktuotą tempą. Iš jo estafetę perima M. Kuzminskas ir J. Valančiūnas. Lietuvos rinktinės „centrą“ varžovai stabdo tik pražangomis. Po pastarojo dviejų taiklių baudos metimų 71:60. Puikiai aikštėje kovojantis D. Sabonis gesina varžovų mėginimus atsitiesti. Įpusėjus ketvirčiui 75:65.

REKLAMA

Nigerijos krepšininkai bando gelbėtis tritaškiais metimais. Paskutinių minučių didvyriu tampa M. Kalnietis – pelno taškus, atlieka rezultatyvius perdavimus ir net blokuoja varžovus. Likus žaisti daugiau nei minutę J. Valančiūnas krauna kamuolį iš viršaus ir tvirtina mūsų šalies komandos pranašumą 83:75. J. Kazlausko auklėtiniai įsirašo antrą pergalę B grupėje - 89:80 nugalėta ir Nigerija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų