REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų sąskrydžio metu surengto pasirodymo (angl. „flashmobo“) vaizdo įrašas sukėlė tikrą audrą socialiniuose tinkluose. Keli šimtai raudonai apsirengusių bendraminčių pajūryje nutarė ypatingai pažymėti partijos jubiliejų, tačiau turbūt nesitikėjo, jog sulauks tokios reakcijos.

Socialdemokratų sąskrydžio metu surengto pasirodymo (angl. „flashmobo“) vaizdo įrašas sukėlė tikrą audrą socialiniuose tinkluose. Keli šimtai raudonai apsirengusių bendraminčių pajūryje nutarė ypatingai pažymėti partijos jubiliejų, tačiau turbūt nesitikėjo, jog sulauks tokios reakcijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keli šimtai socdemų, mojuojančių balionais, trepsinčių į taktą ir traukiančių partijos himną, suformavusių pajūryje skaičių „120” – taip socialdemokratai nutarė atšvęsti partijos gimtadienį. Šokių sūkuryje galima pamatyti ir socdemų atstovus Seime Orintą Leiputę, krašto apsaugos ministrą Juozą Oleką, socdemę Auksę Kontrimienę.

REKLAMA

Vis dėlto, šis vaizdo įrašas, kuris kaip virusas išplito socialiniuose tinkluose, sulaukė juoko bangos.

„Kas yra šitiems žmonėms? Ne, rimtai, socialdemokratai, kas jums yra? Ar čia kažkoks latentinis genas socialinio durnumo prabunda, ar kas darosi?

Ir partijos 120 jubiliejui skirtame tekste jūs rimtai dainuojat apie kalėjimus ir tremtis? Jūs rimtai dainuojat apie kalėjimus ir tremtį?

Tai dar pridėkit - "Kai protėviai žagino Lietuvą ilgus metus, žinojom gerai jau tada. Po vieną mes niekas, būry mes jėga" Ir tai nėra flashmobas. Tai yra svetimos gėdos įsikūnijimas“, – socialiniame tinkle „Facebook“ komentavo žurnalistas, publicistas Andrius Tapinas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu prieš miegą paskaitai, ką Andrius Tapinas berašo. Ačiū, randi socdemų ranką rankoj (kalėjimų natoj) ir dar raudoną roŽIĄ“, – pašiepti socdemų sąskrydžio vaizdo įrašo nepraleido progos ir žurnalistė Rita Miliūtė.

„Mieli, Dviračio kolegos. Naujo sezono anonsą nufilmavo už mus. Visiem atostogos tęsiasi“, – „Facebook“ socdemų „flashmobą“ įvertino „Dviračio žinių“ vienas kūrėjų, žurnalistas Haroldas Mackevičius.

Socdemas: dalyvaujame patyčių kampanijoje

Portalo tv3.lt kalbintas socialdemokratų partijos rinkimų štabo vadovas Algirdas Sysas pasakojo, kad šiuo pasirodymu socdemai norėjo smagiai įamžinti partijos 120 metų gimtadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra mūsų šventė. Ar reikėjo į Youtube įkelti, ar nereikėjo? Youtube yra tokia didelė šiukšliadėžė, kur visi deda, ką nori. Ten daug galima kritikuoti... Žmonės pašaliniai yra, skaičiai kreivi, šleivi galbūt kam nors atrodo, bet tai yra mūsų šventė: 120 metų partijai, šventėme partijos gimtadienį, buvo gražus sąskrydis, buvo daug žmonių ir buvo gera nuotaika. Tą nuotaiką bandė perteikti tas klipas, kiek aš suprantu.

Mūsų bičiuliams, mūsų kolegoms, kurie šoko, tai yra prisiminimas, kurį gali išlaikyti iki senatvės ir parodyti, kad ir aš čia buvau, ir aš čia šokau. Reikia paprasčiau žiūrėti į tai. Mes juk nedalyvaujame klipų konkurse, „flashmobų“ konkurse“, – kalbėjo A. Sysas.

REKLAMA

Socdemas tikino, jog pašaipų banga dėl vaizdo įraše užfiksuotų bendraminčių pasirodymo jo iš tikrųjų nenustebino.

„Taigi mes esame patyčių kraštas. Mes nieko nematome gražaus ir gero, nes bandome pamatyti ką nors blogo. Visi išsijuosę kovojame su patyčiomis mokykloje, bet patys aktyviai dalyvaujame patyčių kampanijose“, – aiškino A. Sysas.

Viešųjų ryšių ekspertas: „Facebook“ socdemams – minų laukas

Viešųjų ryšių agentūros „Nova Media“ ryšių su visuomene specialistas Arijus Katauskas, portalo tv3.lt paklaustas, kodėl socdemų vaizdo įrašas sukėlė tokią juoko bangą, pasiūlė pasitelkti palyginimą.

REKLAMA

„Kompanijoje Dievas yra tas, pas ką yra vakarėlio nuotraukos. Žinome, kad visi vakarėlio metu, apimti azarto, padaro kažkokį dalyką, kuris yra labai fainas kompanijos viduje, mes, kaip draugai, mėgstame pasijuokti, bus atsiminimas. [...] Viskas yra gerai tol, kol tai nepampa vieša, nes žmogus iš išorės viską mato visai kitaip“, – apie socdemų „flashmobo“ pasirodymą socialiniuose tinkluose kalbėjo A. Katauskas.

Viešųjų ryšių eksperto įsitikinimu, vaizdo įrašas, panašu, yra skirtas vidiniam partijos gyvenimui, taigi, kodėl jis buvo paviešintas, galima tik spėlioti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra partijos vidiniam naudojimui skirtas dalykas, bet kaip galima galvoti, kad tai neišeis į viešumą arba tai nesukels kažkokio triukšmo, aš nežinau, nebent partijos strategai pagalvojo, kad šis triukšmas yra reikalingas. Turiu omeny, kad „mums reikia, kad apie mus kalbėtų“, vis tiek kažkokia auditorija „tai supras taip, kaip mes suprasime“ ir jiems nebus juokinga“, – aiškino A. Katauskas.

„Facebook“ socialdemokratams yra minų laukas. Socialdemokratai nesugeba valdyti savo informacijos socialiniuose tinkluose ir šitie rinkimai tai puikiai parodo. Lygiai tas pats ir dabar: visa šita banga yra nevaldoma, ją sunku suvaldyti, kai daugiausiai sekėjų turintys socialinio tinklo guru pradeda dalintis vaizdo įrašu.

Net ir bandant suprasti, pateisinti, kodėl tai buvo daryta, vis tik pasirinktas būdas rodo, kad arba trūksta žinių, arba neįvertinami kai kurie dalykai. Jie nesugebėjo suprasti, kad tai, ką jie daro, nukeliaus į dideles auditorijas. Ir, jeigu jie mąstė, kad, jei ir kažkas iš to pasijuoks, tai nieko tokio, aš manau, kad tai yra vienas iš klaidingiausių būdų galvoti“, – dėstė viešųjų ryšių specialistas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų