REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Seimo nario mandato atsisakęs ir teisinę neliečiamybę praradęs Vytautas Gapšys pirmadienio popietę atvyko į Generalinę prokuratūrą.

REKLAMA
REKLAMA

 

Prokurorai įtaria, kad V.Gapšys paėmė 25 tūkst. eurų kyšį už verslo koncernui „MG Baltic“ palankius sprendimus. V.Gapšys savo kaltę neigia.

REKLAMA

Žurnalistams Generalinėje prokuratūroje eksparlamentaras sakė, jog teisėsauga pirmadienį jam greičiausiai pateiks įtarimus.

Jis teigė kol kas nežinantis, ar atsakys į tyrėjų klausimus.

„Atsakysiu po to, kai prokuroras atsakys, ar jis pateiks medžiagą, ar nepateiks“, – kalbėjo Darbo partijos vicepirmininkas.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis dėl V.Gapšio teisinės neliečiamybės panaikinimo į Seimą kreipėsi birželio mėnesį, „darbietis“ mandato atsisakė rugpjūtį.

REKLAMA
REKLAMA

V.Gapšys sakė mandato atsisakęs ne iš karto teisėsaugai paskelbus apie atliekamą tyrimą, nes nenorėjo sulaukti spekuliacijų, kad jo greitas pasitraukimas iš parlamento būtų tolygus slapstymuisi.

Prokuratūros duomenimis, 25 tūkst. eurų kyšį parlamentaras gavo per politinės reklamos nuolaidas. Įtariama, kad vienu atveju tai atlikta per bendrovę, kuri buvo įgaliota atstovauti partijos interesams transliuojant per televiziją politinę partijos reklamą, suteikus 10 tūkst. eurų nuolaidą už dvejose šio koncerno valdomose televizijose transliuotą politinę reklamą. Dar 15 tūkst. eurų – per galbūt apsimestinę paramos sutartį tarp vienos viešosios įstaigos ir koncerno valdomos bendrovės.

Tame pačiame ikiteisminiame tyrimai įtarimai dėl kyšininkavimo pateikti buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui ir eksparlamentarui Eligijui Masiuliui, „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų