REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė ministro pareigas eina dvejus metus - per šį laikotarpį ministerijoje ir jai pavaldžiose institucijose Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė du tarnautojus, iš pareigų pasitraukė viceministras bei dviejų įstaigų vadovai.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė ministro pareigas eina dvejus metus - per šį laikotarpį ministerijoje ir jai pavaldžiose institucijose Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė du tarnautojus, iš pareigų pasitraukė viceministras bei dviejų įstaigų vadovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

BNS pateikia Žemės ūkio ministerijos ir jai pavaldžių institucijų tarnautojų pasikeitimus per ministrės kadenciją.

REKLAMA

STT Rinkos reguliavimo agentūroje

STT įtarimų dėl kyšininkavimo 2015 metų rugpjūtį sulaikė Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vyriausiąjį patarėją Žilviną Putramentą ir buvusią agentūros direktorę Rasitą Kraujelytę-Noreikienę.

Tą kartą Ž.Putramentas buvo neatleistas, nes Rinkos reguliavimo agentūros yra valstybės įmonė ir ji nėra tiesiogiai pavaldi ministrei, tačiau pernai rugsėjį jis buvo nušalintas nuo pareigų teismo sprendimu.

REKLAMA
REKLAMA

NŽT vadovybės kaita

Praėjusių metų pabaigoje tuometinė Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovė Daiva Gineikaitė vairavo automobilį girta ir padarė avariją. 2015-ųjų pabaigoje V.Baltraitienė viešai teigė, kad

D.Gineikaitė turi pati atsistatydinti iš savo pareigų, ką ji vėliau ir padarė.

Pavasario viduryje NŽT vadovės konkursą laimėjo Daiva Mūrienė, kuri tuo metu ėjo Policijos mokyklos prie Policijos departamento Logistikos skyriaus vedėjos pareigas. Kitą dieną paaiškėjo, kad D.Mūrienė yra V.Baltraitienės žemiečių, Kėdainių rajono politikų ir savivaldybės administracijos darbuotojų Valiauskų dukra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjus asmeniniams ryšiams ir vykstant etikos patikrinimui dėl NŽT vadovo konkurso V.Baltraitienė pareiškė, kad ketina nusišalinti nuo bet kokių darbo santykių su galima nauja NŽT vadove D.Mūriene. Gegužės pradžioje pati D.Mūrienė atsisakė NŽT vadovo posto. Jį užėmė socialdemokratas Danielius Kuprys, likęs antroje konkurso vietoje.

Šiemet pavasarį taip pat STT sulaikė NŽT direktoriaus patarėją Gintarą Joną Furmanavičių, kuriam buvo pareikšti įtarimai prekyba poveikiu už kyšį siekiant paveikti NŽT darbuotojus.

REKLAMA

G.J.Furmanavičius vėliau buvo atleistas jo paties prašymu.

„Auksiniai miltai“

Šių metų pradžioje kilus „auksinių miltų“ skandalui, kai skurstantiem buvo perkami maisto produktai didelėmis kainomis, atsistatydino Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vadovė Aldona Miliuvienė. Vasario pradžioje dėl įsibėgėjusio skandalo atsistatydino ir žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius.

Šiemet vasarį V.Baltraitienė pareiškė, kad dėl „auksinių miltų“ skandalo pati trauktis neketina, nes neįžvelgia savo asmeninės kaltės.

REKLAMA

Užteršti „Judex“ gaminiai

Liepos pabaigoje STT pareiškė įtarimus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui Jonui Miliui dėl prekybos poveikiu. Teisėsauga įtaria, kad Maisto ir veterinarijos tarnyba ar jai pavaldžios įstaigos galėjo gauti informacijos iš užsienio apie šaldytų maisto produktų gamintojos „Judex“ produkcijoje rastą listerijos bakteriją, tačiau šį faktą nuslėpė ir nesiėmė veiksmų.

Praėjusią savaitė Generalinė prokuratūra ir STT pranešė, jog patikrinus „Judex“ produkciją nepriklausomoje laboratorijoje nustatytas kelių bakterijų užkratas bendrovės šaldytuose gaminiuose. Maisto ir veterinarijos tarnyba sustabdė „Judex“ veiklą ir pradėjo savo tyrimą.

Pirmadienį V.Baltraitienė pareiškė neturinti pagrindo nuo pareigų nušalinti J.Miliaus, tačiau pasiūlė jam trauktis iš pareigų pačiam.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų