REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Etikos ir procedūrų komisija viešumon iškilusių „tvarkiečio“ Petro Gražulio ryšių su bendrove „Judex“ nesvarstys.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija viešumon iškilusių „tvarkiečio“ Petro Gražulio ryšių su bendrove „Judex“ nesvarstys.

REKLAMA

BNS informavo komisijos pirmininkas Leonardas Talmontas.

„Komisija negali svarstyti, nes yra pradėtas (ikiteisminis) tyrimas. Kada yra pradėtas tyrimas, mes negalime kištis“, – penktadienį BNS sakė jis.

Komisijos vadovas taip pat teigė manąs, kad P.Gražulis neprivalėjo privačių interesų deklaracijoje nurodyti šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“, jeigu nėra jos nei steigėjas, nei akcininkas.

„Daug kas turi draugų, bendrauja. Bet jeigu nėra nei steigėjas, nei akcininkas, nieko nereikia rodyti“, – tvirtino L.Talmontas.

Platus draugų ir giminių ratas

„Tvarkietis“ teigia minėtos įmonės interesais besirūpinantis, norėdamas padėti savo bičiului jos vadovui. Paaiškėjo, kad P.Gražulis su „Judex“ atstovais lankėsi

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje, aiškinosi, kaip spręsti įmonei kilusias problemas.

Iki šių metų liepos P.Gražulis interesų deklaracijoje, kurią skelbia Vyriausioji tarnybinė etikos komisija, bendrovę „Judex“ buvo nurodęs tik kaip žmonos darbovietę.

REKLAMA

Jis taip pat buvo įrašęs ironišką pastabą, kas dar jam gali sukelti viešųjų ir privačių interesų konfliktą: „Kurą perku degalinėje „Neste“ (kadangi giminė labai plati, kas nors iš artimų giminaičių gali dirbti šiuose prekybos tinkluose). Maistą perku prekybos tinkle „Iki“ (kadangi giminė labai plati, kas nors iš artimų giminaičių gali dirbti šiame prekybos tinkle). Drabužius perku prekybos tinkle „Apranga“ (kadangi giminė labai plati, kas nors iš artimų giminaičių gali dirbti šiame prekybos tinkle).“

Tačiau liepos 20 dieną P.Gražulio deklaracija pataisyta, joje nebeliko nei žmonos, su ja jis išsiskyrė anksčiau, nei ironiško įrašo.

REKLAMA
REKLAMA

„Transparency International“ Lietuvos skyriaus projektų koordinatorė Ingrida Palaimaitė BNS teigė, kad yra labai svarbu, jog politikai suvoktų, kad jų veiksmams keliami aukšti atskaitingumo standartai, kad jie turėtų deklaruoti savo interesus ir užtikrinti, jog tinkamai įvardiję visus interesus jie nesukeltų net menkiausios interesų konflikto regimybės.

„Labai svarbus yra paties politiko noras ir požiūris į interesų konfliktus ir noras tai suvaldyti“, – pabrėžė ji.

Pasak I.Palaimaitės, interesų nedeklaruojančius politikus per rinkimus turėtų įvertinti rinkėjai.

„Jeigu matome situacijas, kurios mums nepatinka ir nesame patenkinti, atitinkamai turėtume elgtis per ateinančius rinkimus“, – teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kratas atliko ne vieno darbo vietoje

Teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu. Ji teigia turinti duomenų, kad „Judex“ vadovai, norėdami, jog įmonė išvengtų nuobaudų, kuriospaprastai taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams, pareigūnams daryti poveikį.

Tiriama, kad Maisto ir veterinarijos tarnyba ar jai pavaldžios institucijos galėjo gauti iš kitų kompetetingų žinybų informacijos apie listerijos (Listeria monocytogenes) bakterijos užkratą kai kuriuose „Judex“ gaminiuose, tačiau šį faktą esą nuslėpė ir, įtariama, nesiėmė veiksmų.

Maisto ir veterinarijos tarnyba vadovui Jonui Miliui pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, dokumentų klastojimo. Atliekant tyrimą dėl prekybos poveikio įtarimai pateikti iš viso šešiems asmenims. Teisėsauga atliko kratas J.Miliaus, Seimo nario P.Gražulio, bendrovės „Judex“ vadovų darbo vietose, gamybos patalpose. P.Gražulis apklaustas kaip specialusis liudytojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų