REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tvarkietis“ Petras Gražulis teigia turintis skandalingos informacijos apie su juo siejamą ikiteisminį tyrimą dėl bendrovės „Judex“ produkcijos.

„Tvarkietis“ Petras Gražulis teigia turintis skandalingos informacijos apie su juo siejamą ikiteisminį tyrimą dėl bendrovės „Judex“ produkcijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Generalinė prokuratūra ketvirtadienį pranešė, kad ištyrus šaldytų maisto pusfabrikačių, paimtų atlikus kratą Kauno šaldytų maisto produktų gamybos bendrovėje „Judex“, rasta kenksmingų sveikatai bakterijų. 

REKLAMA

„Ekspertai, atlikę pirminį tyrimą nustatė, jog dalyje tyrimui paimtų produkcijos pavyzdžių yra sveikatai kenksmingų bakterijų. Apie tyrimo rezultatus šiandien informuota Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Į ją kreiptasi pagal kompetenciją, prašant atlikti išsamų nustatytų aplinkybių patikrinimą“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Tuo metu P. Gražulis portalui tv3.lt pranešė, jog, jo žiniomis, šiuo metu jokios bakterijos „Judex“ gaminiuose dar nėra rasta.

REKLAMA
REKLAMA

„Laboratorijos darbuotojams yra duota užduotis surasti dvi bakterijas. [...] Dar tik šiandien tie laboratorijos darbuotojai yra bendrovėje „Judex“, o jau prokuratūra platina pareiškimą, žinodami, koks yra duotas nurodymas ir kokias bakterijas reikia rasti, kad „Judex“ kompanijoje rastos bakterijos. Gal ir klaidingai suprantu, bet tik dabar imami mėginiai, o prokuratūra, dar net neatlikus tyrimo, platina pranešimą apie rastą bakteriją“, – pasakojo P. Gražulis, pridurdamas, jog produkcijos mėginius privalėtų ištirti nepriklausomi ekspertai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaras teigė nusiuntęs laišką Generalinei prokuratūrai laišką su paklausimu, kodėl esą buvo nutekinta slapta tyrimo informacija, kodėl nebuvo imamasi priemonių, kai dar prieš metus esą Rusijos žinybos pranešė apie kenksmingą bakteriją „Judex“ produkcijoje.

Filmavo tik dalį kratos?

P. Gražulis portalui tv3.lt taip pat atskleidė, jog jam pavyko susipažinti su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vykdytos kratos jo darbo vietoje, Seime, ir parlamento viešbučio patalpose protokolu.

Pasak Seimo nario, paaiškėjo, jog ne visa kratos procedūras buvo filmuojama.

„Tiek STT pareigūnai, tiek Seimo kanceliarijos darbuotoja aiškino, kad, kada buvo kratomos mano patalpos, butas, visas procesas buvo filmuojamas. Tačiau aš susipažinau išsamiai su protokolu ir protokole raštiškai parašyta, kad krata vyko 20 minučių ilgiau nei buvo filmuojama. Taip pat nebuvo filmuojama, kai buvo vykdoma krata mano kabinete, o tik buvo fotografuojama.

REKLAMA

Klausiau, kodėl? Nes per 20 minučių gali suversti butą, ar ne?“, – pasakojo P. Gražulis.  

Tyrimas tęsiamas

Teisėsauga aiškinasi įtarimus, kad Maisto ir veterinarijos tarnyba ar jai pavaldžios institucijos galėjo gauti iš kitų kompetentingų žinybų informacijos apie listerijos (Listeria monocytogenes) bakterijos užkratą kai kuriuose „Judex“ gaminiuose, tačiau šį faktą esą nuslėpė ir, įtariama, nesiėmė veiksmų.

Praėjusį ketvirtadienį STT pareigūnai lankėsi Maisto ir veterinarijos tarnybai pavaldaus instituto padalinyje Kaune, BNS yra patvirtinę instituto atstovai.

REKLAMA

Įtariama, kad VMVT ir instituto darbuotojai piktnaudžiavo tarnyba ir bendrovei buvo išduoti tikrovės neatitinkantys (suklastoti) minėtos bendrovės produkcijos patikrinimo dokumentai, kuriuos bendrovė panaudojo realizuodama įtarimų sukėlusią produkciją.

VMVT vadovui Jonui Miliui pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, dokumentų klastojimo. Atliekant tyrimą dėl prekybos poveikio įtarimai pateikti iš viso šešiems asmenims. Teisėsauga atliko kratas J.Miliaus, Seimo nario Petro Gražulio, bendrovės „Judex“ vadovų darbo vietose, gamybos patalpose. P.Gražulis apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Pareigūnai taip pat tiria duomenis, kad bendrovės vadovai įvairiomis formomis galėjo perduoti turtinę naudą P.Gražuliui už pastarojo poveikį, pasinaudojant visuomenine padėtimi bei pažintimis, VMVT vadovui J.Miliui, o per jį ir kitiems jam pavaldiems darbuotojams.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų