REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Darbo partijos kandidatas į Seimą Aurimas Truncė teigia atsisakąs Seimo nario mandato, nes įeiti į parlamentą su šios partijos vėliava jam nepriimtina.

Buvęs Darbo partijos kandidatas į Seimą Aurimas Truncė teigia atsisakąs Seimo nario mandato, nes įeiti į parlamentą su šios partijos vėliava jam nepriimtina.

REKLAMA

Apie tai 44 metų Alytaus rajono ūkininkas pranešė ketvirtadienį išplatintame pareiškime.

Tokiu atveju į Seimo nario mandatą galės pretenduoti dabartinis žemės ūkio viceministras Saulius Jakimavičius.

„Į Seimą reikia eiti dirbti, o ne kėdės kelis mėnesius trinti. Yra juk tokių tylenių – įlenda per partijų sąrašus ir sėdi kaip pelės po šluota nieko neveikdami”, – teigė A.Truncė.

Jis sakė bandysiąs būti į parlamentą išrinktas rudenį kaip nepriklausomas kandidas.

„Ar jums atrodo normalu, kai „darbiečių“ lyderis neveda bendražygių į rinkimus, o renkasi sotų ir patogų Europos Parlamento nario krėslą? Ar normalu, kai konservatorių vadovas, prieš padėdamas Europos Parlamento nario mandatą, maivėsi, atidėliojo, kad tik pasiimtų algą iki paskutinės minutės ir tik tada grįžo į Lietuvą? Tai nėra normalu, tai apgailėtina. Šitų dviejų politikų pavyzdys, taip pat liepsnojantys korupcijos skandalai aiškiai parodo, kaip elgiasi partijos ir ko verti jų lyderiai”, – teigia A.Truncė.

Darbo partiją A.Truncė paliko šių metų pavasarį.

Jau numatyta, kam atiteks laisva kėdė 

Toliau pagal Darbo partijos kandidatų į Seimą 2012 metais sąrašą parlamentaro mandatas priklausytų žemės ūkio viceministrui S.Jakimavičiui.

REKLAMA
REKLAMA

Jis ketvirtadienį BNS sakė svarstysiąs galimybę tapti Seimo nariu. Tačiau sprendimą lems ne tik jo apsisprendimas, bet ir žemės ūkio ministrės „darbietės“ Virginijos Baltraitienės, Darbo partijos nuomonė. Viceministro ir parlamentaro pareigos, pagal įstatymus, nesuderinamos

REKLAMA

Laisva vieta parlamente atsiras pirmadienį, nes „darbietis“ Vytautas Gapšys atsisakė Seimo nario mandato. Šis jo žingsnis susijęs su teisėsaugos atliekamu ikiteisminiu tyrimu. Generalinis prokuroras yra kreipęsis į Seimą prašydamas leisti V.Gapšį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Teisėsauga politiką įtaria paėmus 25 tūkst. eurų kyšį iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

Vyriausioji rinkimų komisija panaikino V.Gapšio įgaliojimus nuo rugpjūčio 8-osios.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų