REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Talibano kovotojai ketvirtadienį užpuolė 12 turistų iš Amerikos ir Europos grupę, lydimą Afganistano karių šios šalies vakarinėje Herato provincijoje, ir sužeidė mažiausiai septynis žmones, pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

 

Iš kaimyninių Bamijano ir Goro provincijų automobilių kolona važiavusius aštuonis Didžiosios Britanijos, tris JAV ir vieną Vokietijos pilietį Talibano kovotojai užpuolė neramiame Češti Šarifo rajone.

REKLAMA

Kol kas neaišku, kodėl jie važinėjo po tą regioną, kai Vakarų šalių ambasados paprastai perspėja savo piliečius vengti keliauti Afganistane dėl pagrobimų ir atakų grėsmės.

„Užsieniečiai turistai – trys amerikiečiais, šeši britai, du škotai ir vokietis važiavo su afganų armijos palyda, kai pateko į pasalą Češti Šarife“, – sakė Herato provincijos gubernatoriaus atstovas Jilani Farhadas.

Pasak jo, ataka buvo atremta, o užsieniečiai palydėti į Herato miestą. J.Farhadas pridūrė, kad buvo sužeisti bent šeši užsieniečiai ir jų vairuotojas afganas.

REKLAMA
REKLAMA

Talibano kovotojai suintensyvino kasmetinį vasaros puolimą po trumpo ramesnio laikotarpio per musulmonų šventąjį pasninko mėnesį Ramadaną, pasibaigusį liepos pradžioje.

Pastaroji ataka niūriai priminė apie didėjantį nesaugumą Afganistane, iš kurio dauguma užsienio pajėgų buvo išvestos 2014 metais. Besiplečiantis smurtas lėmė didelį civilių aukų skaičių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų