REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
60
Labdaringame renginyje – būrys paliktiems vaikams neabejingų garsenybių (nuotr. Loretos Kondratės)

Prisidėti prie vienintelių Kaune kūdikių namų saugos sąlygų gerinimo nusiteikę kauniečiai trečiadienio vakarą rinkosi vietoje, iš kurios atsiveria bene gražiausias laikinosios sostinės senamiesčio vaizdas – ant Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) neparapinės bažnyčios stogo.

60

Prisidėti prie vienintelių Kaune kūdikių namų saugos sąlygų gerinimo nusiteikę kauniečiai trečiadienio vakarą rinkosi vietoje, iš kurios atsiveria bene gražiausias laikinosios sostinės senamiesčio vaizdas – ant Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) neparapinės bažnyčios stogo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp dosniai nusitekusių svečių buvo ir žinomų kauniečių – renginių organizatorė Kristina Kaikarienė su dukra Kriste, švenčių planuotoja Inga Budrienė, Seimo narė Dalia Teišerskytė, modelis Deimantė Andriuškaitė, medalių kūrėja Irina My My, televizijos gelbėtoja Neringa Mažeikienė su seserimi, papuošalų kūrėja Iveta Norbutaite, rašytoja Aušra Župerkaitė, „V&A klinikos“ bendraturtės Vaida Norkūnaitė ir Aušra Kazlauskienė Kijauskienė, dizainerė Vilma Linkevičienė, dainininkė Aistė Tomkevičiūtė, dizainerė Olesia Les, fotografas Gediminas Daškevičius.

REKLAMA

Aukcione parduotos kelios dešimtys autorinių kūrėjų darbų ir grožio procedūrų.

„Visi daiktai, nepaisant to, ar tai būtų paveikslas, ar tai būtų tailandiečių pagal tikrąsias jų tradicijas atliekamo masažo kuponas, paramai būtų skirti nemokamai, todėl daugelio jų pradinė kaina buvo vienas euras“, – sakė patyręs aukcionų vedėjas Dainius Martinaitis.

Jis pasakojo, jog kūdikių namuose, norint užtikrinti tiek mažylių, tiek jų auklėtojų saugumą, yra įrengtos 39 vaizdo kameros. Bendra projekto suma 8349 eurai. Jų atsiradimu globos įstaigoje besirūpinusios asociacijos „Augame meilėje“ atstovės kameras įsigijo išsimokėtinai, tačiau dėl rėmėjų stokos jau kelis mėnesius neturėjo lėšų padengti kasmėnesinį mokestį.

REKLAMA
REKLAMA

„Surengti paramos vakarą vasarą yra tikrai rizikinga dėl atostogų meto. Tačiau tikslas padėti organizacijai surinkti sumą, reikalingą bent kelių mėnesių įmokai, viršytas su kaupu – pinigėlių turėtų užtekti bevei trigubai ilgesniam laikotarpiui“, - sakė D. Martinaitis.

Viena dosniausių vakaro aukotojų tapo N. Mažeikienė. Jai gerumo renginį primins aromatinė „Debesų namų“ rankų darbo dekoracija – angeliukas, lengvos ir ypač patogiai anatomiškai išformuotos Dr. Luigi šlepetės bei makiažo paslauga.

Ne kartą aukcione didesnę kainą nei kiti pasiūlė parolimpiečio Mindaugo Biliaus ir HOF viešbučio direktorės Simos Giržadaitės – Bilės pora, atkakliausi buvę įsigydami net keturis daiktus. Prie bendro susirinkusiųjų tikslo prisidėjo ir aktyviai aukcione dalyvavęs modelis D. Andriuškaitė, įsigijusi pagal 3D technologiją kurtas profilaktikai skirtas pėdkelnes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paramai lėšų skyrė ir viena iš vakaro sumanytojų I. Budrienė, D. Martinaičio įvardinta pačia aktyviausia aukciono dalyve. Vieno iš brangiausiai vakare parduotų daiktų savininkais tapo verslininkai Sandra ir Nerijus Klimavičiai.

Didžiausios sumos aukcione pasiūlytos už fotografo G. Daškevičiaus fotosesiją, I. Norbutaitės kurtą papuošalų komplektą ir „Wolly Madam“ dizainerės V. Linkevičienės modeliuotą suknutę mergaitei.

Savo kurtą laisvalaikio aprangą paramai taip pat skyrė Amerikoje gyvenantis ir dirbantis buvęs daugkartinis Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionas Aidas Reklys, o autorinius darbus - medalių kūrėja Irina My My, varlyčių dizainerė Gintarė Ačaitė, tapytoja Gintė Ramutytė, rašytoja A. Župerkaitė.

REKLAMA

Ypatingo dėmesio aukcione sulaukė Seimo narės, poetės Dalios Teišerskytės knyga. Būtent varžytuvės dėl jos ir baigė moterų klubo „Ad astra“, vadovaujamo I. Budrienės, surengtą paramos vakarą. Poezijos rinkinį „Meilės laiškai“ už 100 eurų įsigijo K. Kaikarienė.

„Kad ir kiek būtų bekainavusi, ta knyga būtų mano. Ji buvo tarsi viso gerumo vakaro simbolis. Tarsi priminimas, kad turime nepamiršti dalintis, džiaugtis, mylėti. Mylėti ne tik savo artimiausius žmones, bet ir tuos, kurie šilumos ir rūpesčio nesulaukia“, – mintimis dalinosi K. Kaikarienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų