REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Poilsis Latvijos kurorte Papėje (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Nedidelis Papės kurortas Latvijoje tapo masine lietuvių traukos vieta. Neapsigaukite, kalbama ne šiaip apie poilsį vos 20 km. nuo Lietuvos sienos nutolusiame kurorte, bet apie čia esantį nekilnojamąjį turtą.

25

Nedidelis Papės kurortas Latvijoje tapo masine lietuvių traukos vieta. Neapsigaukite, kalbama ne šiaip apie poilsį vos 20 km. nuo Lietuvos sienos nutolusiame kurorte, bet apie čia esantį nekilnojamąjį turtą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, kad šiame Latvijos pasienyje esančiame gamtos kampelyje net 34 iš 38 pastatų priklauso lietuviams. Tad sutikti vietinių gyventojų tikimybė yra labai menka. Susiklosčiusią situaciją išduoda ir prie pat jūros esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje paliktos transporto priemonės. Čia dauguma valstybinių registracijos numerių – lietuviški.

REKLAMA

Naujienų ir pramogų portalas tv3.lt pasidomėjo, kodėl lietuviai renkasi šį itin nuošalų ir ramų Papės kurortą?

Jokių technologijų, tik gamta

Iš Kauno atvykusi Dainiaus ir Violetos šeima su dviem vaikais nėra įsigiję namo Papėje, bet nutarė išbandyti šią poilsio vietą, nes girdėjo daug gerų atsiliepimų.

„Papėje esame pirmą kartą. Patinka, kad čia yra mažai žmonių. Užsuka tik pavieniai poilsiautojai. Nepalyginsi su Palangos ar Šventosios kurortais, kur žmonių tiesiog tiršta. Todėl čia jaučiasi tas tikrasis poilsis – be kompiuterio, televizoriaus ar kitų technologijų. Tik gamta“, - privalumus vardijo Dainius.

REKLAMA
REKLAMA

Violeta papildė vyrą užsimindama apie paplūdimį, kuris, anot jos, tikrai skiriasi nuo lietuviškojo: „Čia paplūdimyje ir smėliuko, ir akmenukų yra. Viskas tvarkinga. Viešieji tualetai – prižiūrimi. Daug gintarų išmesta į krantą, todėl su vaikais smagiai juos renkame. Netoliese yra ir ežeras. Viskas, ko gali prireikti puikiam poilsiui.“

Keturvietis kambarys poilsio namuose kainuoja 40 eurų už parą. Gyvenantiems ilgiau – taikomos nuolaidos.

Lietuvių vis daugėjo

Jau daugiau kaip 16 metų Papėje gyvenantis ir verslą čia pradėjęs Jefroimas Levinas geriausiai matė, kaip keitėsi kurorto bendruomenė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Net sunku pasakyti, kada į Papę pradėjo plūsti nekilnojamąjį turtą įsigyti norintys lietuviai. Ryškesnės bangos gal net ir nebuvo, bet dabar net 34 pastatai (iš 38) priklauso būtent lietuviams“, - situacija apibūdino tv3.lt pašnekovas.

Apgyvendinimo paslaugas teikiantis verslininkas taip pat papasakojo, kokie žmonės įprastai renkasi Papę. „Į kurortą atvyksta žmonės iš įvairiausių pasaulio kampelių. Buvo užsukę net australų ir kinų. Kartais net nesupranti iš kur jie apie Papę sužino. Bet žmonėms patinka tai, kad ši vieta yra labai rami. Maža to, paplūdimys yra visiškai šalia. Iš esmės Papę renkasi virš 50 metų žmonės arba jaunos šeimos“, - pasakojo J. Levinas.

Apie verslą tv3.lt pašnekovas daug kalbėti nepanoro: „Jei blogas oras, tada blogai ir su verslu. Jei orai pagerėja, tada kišenės būna pripildytos (juokiasi – aut. past.). Šį sezoną orai – nekokie.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų