REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Airinė Palšytė (nuotr. Alfredo Pliadžio)

Ekonomistas Gitanas Nausėda dažnai yra žinomas ne tik dėl ekonominių, bet ir dėl sporto įžvalgų. Iki Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių likus vos keletui dienų, G. Nausėda su portalu tv3.lt pasidalino savo mintimis apie artėjančią sporto šventę.

33

Ekonomistas Gitanas Nausėda dažnai yra žinomas ne tik dėl ekonominių, bet ir dėl sporto įžvalgų. Iki Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių likus vos keletui dienų, G. Nausėda su portalu tv3.lt pasidalino savo mintimis apie artėjančią sporto šventę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 - Ar intensyviai stebėsite olimpiadą?

- Olimpiados viduryje būsiu 10-čiai dienų išvykęs, bet visos likusios dienos mane tikrai labai domina. Dar ir krepšinį spėsiu neblogai pažiūrėti, bent jau pogrupio varžybas. Lengvoji atletika, krepšinis, tenisas, plaukimas – pagrindinės sporto šakos, kurių varžybas stebėsiu tikrai, o ypač lengvąją atletiką, nes šį sportą labiausiai mėgstu.

REKLAMA

- Ar tikitės kažko ypatingo iš Lietuvos lengvaatlečių?

- Be abejo, Airinė (Palšytė, – red. past.) yra mano pagrindinė viltis, tikrai įdomu, kaip jai seksis, nes kartais pritrūksta stabilumo, bet šiaip žiūrėsiu ne tik lietuvius: stebėsiu estafetę, bėgimo rungtis. Na, viskas man įdomu. Šio sporto įvykiai turbūt sugrauš daugiausiai mano laiko.

- Kiek medalių Lietuvai prognozuojate?

- Na, aš visgi tikiuosi, kad Rūta (Meilutytė, – red. past.) mums padovanos auksą. Iš krepšininkų tikiuosi bronzos, iš kitų, pagal aplinkybes, bet ir irklavime gali iššauti žmonės. Na, keturi ar penki medaliai būtų labai neblogai, bet galbūt aš per daug noriu (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA

- Kaip vertinate vyrų krepšinio rinktinės pasirodymą pasirengimo cikle?

- Ne visas rungtynes žiūrėjau. Buvo ir sėkmingų pasirodymų, tarkime, su australais, deja, aš jų nemačiau. Kuomet pradžioje buvo žaidžiama su silpnesnėmis komandomis, stebėjau tik epizodiškai, bet nelaikydavau jų labai svarbiomis, siekiant nustatyti mūsų tikrąjį pajėgumą, kuris matėsi galbūt rungtynėse su Brazilija. Šia prasme tikrai su nerimu laukiu olimpiados pradžios. Ne dėl to, kad abi komandos parodė viską, ką gali. Brazilai – labai mobilūs, kibūs, bus sunku pralaužti jų gynybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pogrupis mūsų – nelinksmas. Mūsų krepšininkai visada turėjo vieną kozirį – lietuvišką krepšinio mokyklą ir kombinacinį, komandinį žaidimą. Tikiuosi, kad ir šiame čempionate tai suveiks.

- Ar kažkuo nustebino šių metų Lietuvos rinktinė?

- Galbūt nustebino kai kurių žaidėjų sprendimai. Dėl Artūro Milaknio tikrai nusivyliau, nes manau, kad jis turi „Dievo ranką“ ir galbūt būtų pakliuvęs į rinktinę. Dėl Manto Kalniečio esu labai laimingas, nes žmogus pagaliau vėl surado save, atrodė, kad kelerius metus jis buvo išmuštas iš vėžių dėl traumos, o dabar žaidžia tiesiog puikiai. Visi kiti krepšininkai dar turi rezervą.

REKLAMA

- Ar stebėsite olimpinį futbolą?

- Tikrai žiūriu Europos ir pasaulio čempionatus, bet olimpinėse žaidynėse – ne.

- Kokį įspūdį paliko pačių brazilų organizatorių pasirengimas olimpinėms žaidynėms?

- Visiems yra būdingas bruožas, kad paskutinę naktį prieš egzaminą dar nėra pasiruošta, o pietų valstybėms tai būdinga dar labiau. Viskas eina padidintu forsavimu, nerealiu tempu, stengiamasi per labai trumpą laiką padaryti labai daug. Dėl to ne viskas yra sužiūrima, nukenčia kokybė ir kyla tos nelaimės. Antras dalykas – Brazilija tikrai nėra geriausios ekonominės padėties.

REKLAMA

- Kaip vertinate prieš olimpiadą kilusį dopingo skandalą?

- Tai vertinu labai neigiamai. Aš manau, kad tai yra didelis šaukštas deguto į olimpinių žaidynių statinę, nes dabar, tiesą sakant, jau nesvarbu, ką ir ką nuspręstų tos institucijos, vis tiek tas prieskonis išliks, kad kažkur, kažkas galbūt yra „nešvarus“ ar ne visi sportininkai rungiasi vienodomis sąlygomis. Žinoma, valytis reikia, tačiau šita olimpiada, tam tikra prasme, jau bus sugadinta dėl dopingo istorijos.

- Ką manote apie Julijos Jefimovos veiksmus prieš olimpines žaidynes?

- Jei Julija Jefimova ir dalyvaus, aš neabejoju, kad Rūta ją nugalės, nebent nesusitvarkys su nervais, bet visomis kitomis prasmėmis ji yra geresnė plaukikė. Mes neturėtume visos šios istorijos laikyti principu „arba pasaulis sužydi, arba pasaulis baigiasi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų