REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys „tvarkietis“ Petras Gražulis antradienį bus apklausiamas Generalinėje prokuratūroje, atliekant tyrimą dėl prekybos poveikiu.

Seimo narys „tvarkietis“ Petras Gražulis antradienį bus apklausiamas Generalinėje prokuratūroje, atliekant tyrimą dėl prekybos poveikiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

P. Gražulis žurnalistams sakė esąs kviečiamas liudytojo statusu. Kaip Seimo narys jis šiuo metu turi teisinį imunitetą.

REKLAMA

Teisėsauga yra pranešusi, kad jos turimi duomenys leidžia įtarti, jog maisto produktus gaminančios bendrovės vadovai, norėdami, kad įmonė išvengtų nuobaudų, kurios paprastai taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams, pareigūnams daryti poveikį.

Atliekant šį ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu įtarimai pateikti šešiems asmenims. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius įtariamas piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu, kiti asmenys – piktnaudžiavimu tarnyba, prekyba poveikiu ir dokumentų klastojimu.

REKLAMA
REKLAMA

P.Gražulis BNS yra patvirtinęs, kad su šaldytų produktų gamybos bendrovės „Judex“ atstovu yra lankęsis pas V.Milių ir klausęs, kaip įmonei elgtis, kai Rusijos specialistai „Judex“ koldūnuose esą aptiko žmonių sveikatai pavojingos listerijos bakterijos užkratą.

Tačiau Seimo narys neigia siūlęs ar davęs kyšį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui.

Praėjusią savaitę, liepos 28 dieną, P.Gražulio darbo kabinete Seime ir parlamento viešbutyje atliktos kratos. Pats parlamentaras tuo metu viešėjo Ukrainoje, jo atstovai atliekant kratas nedalyvavo, jas stebėjo Seimo kanceliarijos darbuotojas.

Grįžęs iš kelionės „tvarkietis“ parašė pareiškimą policijai, kad iš darbo kabineto dingo jo kompiuteris ir 9 tūkst. eurų. Specialiųjų tyrimų tarnyba savo ruožtu pranešė kratų metu pinigų iš P.Gražulio nepaėmusi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų