REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Prancūzijoje gedulas: žuvo dešimtys žmonių (nuotr. SCANPIX)

Europiečiai labiausiai baiminasi imigracijos ir terorizmo pavojaus, bent jau taip rašoma naujausioje „Eurobarometro“ apklausoje.

7

Europiečiai labiausiai baiminasi imigracijos ir terorizmo pavojaus, bent jau taip rašoma naujausioje „Eurobarometro“ apklausoje.

REKLAMA

Terorizmas yra antra dažniausiai nurodoma problema (48 proc. lietuvių ir 39 proc. europiečių). Terorizmas minimas daug dažniau nei ekonominė padėtis (19 proc., sumažėjo 2 procentiniais punktais), valstybių narių viešųjų finansų padėtis (16 proc., sumažėjo 1 procentiniu punktu) ir nedarbas (15 proc, sumažėjo 2 procentiniais punktais).  

Paprašyti įvardinti,  kokios yra didžiausios problemos, su kuriomis susiduria Lietuva, daugiau kaip pusė (59 proc.) lietuvių nurodė didėjančias kainas, infliaciją, pragyvenimo kainą, antra didžiausia problema Lietuvoje, lietuvių manymu, yra mokesčiai (25 proc.).  

Europiečių, sakančių, kad pasitiki Europos Sąjunga, dalis, palyginus su 2015 m. rudeniu, padidėjo 1 procentiniu punktu iki 33 proc. Tuo tarpu lietuvių, pasitikinčių Europos Sąjunga, dalis sumažėjo 1 procentiniu punktu, tačiau išlieka palyginus didelė – 58 proc. Vidutinis pasitikėjimo nacionalinėmis vyriausybėmis lygis išliko stabilus – 27 proc. europiečių ir 24 proc. lietuvių.   Lietuviai yra vieni optimistiškiausiai Europos Sąjungos ateitį vertinančių europiečių – 66 proc.. Didžiausia dali optimistiškai Europos Sąjungos ateitį vertinančių respondentų gyvena Airijoje (77proc.), Rumunijoje (70 proc.) ir Maltoje (67 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

Pesimistiškiausiai Europos Sąjungos ateitį vertina graikai (28 proc. nusiteikę optimistiškai ir 70 proc. pesimistiškai)  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų