REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėsauga turėtų pateikti daugiau duomenų apie tyrimą dėl šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ ir pakomentuoti informaciją apie šios įmonės produkcijoje galbūt rastas pavojingas bakterijas, sako Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Teisėsauga turėtų pateikti daugiau duomenų apie tyrimą dėl šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ ir pakomentuoti informaciją apie šios įmonės produkcijoje galbūt rastas pavojingas bakterijas, sako Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, to nepadarius, sunku spręsti, kiek rimti yra įtarimai Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriui Jonui Miliui dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo.

REKLAMA

L.Graužinienė teigė, kad nežinant kaltinimų J.Miliui esmės negalima svarstyti apie būtinybės jam nusišalinti nuo pareigų, kol vyksta tyrimas.

„Na, čia turi spręsti premjeras ir institucijos, kurioms yra pavaldi Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Iš tiesų viešojoje erdvėje man asmeniškai trūksta informacijos, bet tikiuosi, kad premjeras turi detalesnę informaciją ir priims sprendimą“, - pirmadienį BNS sakė Seimo pirmininkė, paklausta, ar J.Milius turėtų nusišalinti nuo pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

„Nelabai aišku, kokie yra kaltinimai, ir kitas dalykas, ta informacija turi būti patvirtinta arba paneigta dėl bakterijos aptikimo. Tai yra labai svarbu“, - pridūrė ji.

Komentuodama Seimo nario „tvarkiečio“ Petro Gražulio ryšius su bendrovė „Judex“ L.Graužinienė sakė, jog „Seimo narys neturėtų dalyvauti įmonių, su kuriomis jį sieja giminystės ryšiai, valdymo procesuose ir jeigu taip buvo, tai yra negerai“.

Ji nekomentavo P.Gražulio pareiškimo policijai dėl praėjusią savaitę galbūt dingusių pinigų ir kompiuterio. „Tvarkietis“ pirmadienį pareiškė savo darbo kabinete pasigedęs 9 tūkst. eurų bei kompiuterio. Jis neatmetė galimybės, kad kompiuteris ir pinigai paimti per kratą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kratos P.Gražulio darbo vietoje parlamente ir gyvenamojoje vietoje Seimo viešbutyje atliktos atliekant ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu. L.Graužinienė sakė, kad nedalyvaujant P.Gražuliui kratas stebėjo Seimo kanceliarijos atstovas. Parlamento vadovė pabrėžė, kad kratos Seimo viešbutyje taip pat atliktos teisėtai, nes jo kambariai yra ne parlamentarų, o tos pačios Seimo kanceliarijos nuosavybė.

„Kiek mane informavo, viskas buvo atlikta pagal įstatymus“, - kalbėjo Seimo pirmininkė.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) praėjusią savaitę pateikė įtarimus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui Jonui Miliui ir dar penkiems asmenims.

REKLAMA

BNS žiniomis, teisėsauga tiria, ar Maisto ir veterinarijos tarnyba ar jai pavaldžios įstaigos galėjo gauti informacijos iš užsienio kompetetingų žinybų apie šaldytų maisto produktų gamintojos „Judex“ produkcijoje rastą žmonių sveikatai pavojingos listerijos bakterijos užkratą, tačiau šį faktą nuslėpė ir, įtariama, nesiėmė veiksmų.

Anot STT, teisėsaugos turimi duomenys leidžia įtarti, kad maisto produktus gaminančios bendrovės vadovai, norėdami, kad įmonė išvengtų nuobaudų, kurios paprastai yra taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams, pareigūnams daryti poveikį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų